Recept Králík s polentou

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Králík s polentou

Postup

1. Králíka omyjeme, osušíme, rozporcujeme a v rozpáleném oleji osmažíme. Tymián omyjeme, česnek oloupeme, rozdělíme a spolu s olivami při­dáme ke králíkovi. Zalijeme citronovou šťávou a ze­leninovým bujónem a pod pokličkou dusíme zhru­ba 40 min. Osolíme a opepříme. 2. Kukuřičnou mouku za stálého míchání vsypeme do 1 l vařící vody a asi 20 min. povaříme. Přidáme parmazán a skořici. Hmotu rozetřeme v centimet­rové vrstvě na navlhčené mramorové prkénko a necháme vychladnout. 3. Polentu rozkrájíme na 5 cm velké čtverce, obalí­me v mouce a na oleji z obou stran osmažíme. Upravíme na talíře s masem a ozdobíme citronem.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 21.08.02 vloženo
  • 7154x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 830 kcal, 78 g bílkovin, 55 g tuků, 30 g sacharidů
  • 1 kuchyňsky upravený králík (asi 1 1/2 kg)
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 svazek tymiánu
  • 1 česnek
  • 100 g černých oliv
  • šťáva z 1 citronu
  • 125 ml zeleninového vý­varu (z kostky)
  • sůl
  • pepř
  • 250 g kukuřičné mouky
  • 100 g strouhaného par­mazánu
  • špetka skořice
  • hladká mouka
  • na obalení 1 lžíce oleje

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 28.10.20 17:23

Králík neurazí, nenadchne. Ingredience se příliš nespojily, osobně si myslím, že řecké olivy nejsou pro českého králíka to pravé. Je to spíš ono příslovečné okování osla zlatými podkovami. Řeckou chobotnici z něj stejně neuděláš. Vyložený propadák je ovšem ta polenta. Když se smaží v oleji, nasákne spoustu oleje a je opravdu nedobrá. Parmezánu je vyloženě škoda, smažením samozřejmě všechny své vlastnosti ztratí. Když se smaží jen na mastné pánvi, osmahne se jen na povrchu, zbytek je divně mazlavý, nakyslý, a je… nedobrá. Ještě možná kdyby se dělala z kukuřičné krupice, jak se polenta dělat má, a ne z mouky. Ale nevím, zkoušet to nebudu. Já totiž vůbec nevidím důvod ke králíkovi plácat hmotu z kukuřice, když se dá totéž, ale mnohem chutněji, udělat z brambor. To se zase někdo snažil českého králíka okovat zlatou kukuřicí, aby byl zajímavej.

Diskuse k receptu Králík s polentou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz