Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
marmelada Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nádivka: Rohllíky, salám a cibuli nakrájíme na kostičky, smícháme s vajíčky, česnekem a majoránkou a popř. dosolíme nebo lehce zavlažíme mlékem. Králíka omyjeme, důkladně prošpikujeme proužky špeku, posolíme a pokmínujeme. Naplníme nádivkou, sešijeme nebo sešpendlíme, podlijeme. Můžeme přidat na větší kostky nakrájený bůček. Přiklopíme druhým pekáčem a dáme péci. Během pečení několikrát maso i králíka obrátíme a přeléváme výpekem a a podléváme. Pokud již máme hotový knedlík, při každém polévání jedno kolečko namočíme do výpeku a zkoušíme, zda to bude k jídlu. Jako jinou variantu lze králíka naporcovat, upéci téměř do měkka a půl hodiny před koncem pečení navršit na jednotlivé porce kopečky řidší nádivky a pak nechat dopéci do zlatova. Postup ochutnávání jako u první varianty.
Recept je z kategorií: Králík
kynutý knedlík a hlávkové zelí.
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Králík s nádivkou