Recept Králík s jarní zeleninou (pro Ryby)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Přísady k přípravě marinády promícháme a králíka jimi potřeme. Pak jej zabalíme do alobalu a necháme (*nejlépe přes noc*) v chladničce uležet. Před zpracováním maso osušíme. V hlubší pánvi nebo kastrolu se silným dnem rozpustíme slaninu, rozpečené kostičky slaniny vyjmeme. Na tuku vypečeném ze slaniny opečeme po všech stranách dozlatova porce králíka. Přidáme očištěnou a na menší kousky (*nejlépe na proužky*) rozkrájenou mrkev a cibulky v celku, zeleninu necháme chvíli dusit, až dostane trochu barvu. Pak ji zasypeme moukou a mícháme, až zezlátne. Přidáme rajčatový protlak, ještě chvíli společně dusíme, zalijeme červeným vínem, zamícháme a přidáme vývar, marinádu i škvarečky vyškvařené slaniny. Zakryjeme pokličkou a dusíme v předehřáté troubě asi hodinu. *Poznámka:* Maso je měkké, jakmile jim hladce projede špička ostrého nože. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu (1989).

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 01.02.06 vloženo
  • 4943x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík o hmotnosti cca 1200 g
  • *Marináda:*
  • 100 ml bílého vína
  • 1 PL octa (*nejlépe vinného*)
  • 2 PL pikantní hořčice
  • 3 PL oleje
  • špetka tymiánu
  • 1 malý bobkový list;
  • 100 g uzené slaniny rozkrájené na kostičky
  • 3-4 středně velké mrkve
  • 8 malých jarních cibulek
  • 1 PL hladké mouky
  • 1 PL rajčatového protlaku
  • 100 ml červeného vína
  • 200 ml masového vývaru.

Doporučená příloha

  • salát z čerstvé zeleniny - hlávkový, ředkvičkový, z mladých listů pampelišky nebo z řeřichy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík s jarní zeleninou (pro Ryby)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králík s jarní zeleninou (pro Ryby)

karminek
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík s jarní zeleninou (pro Ryby)

maso je měkké když jde od kosti

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...
Kuře na medu Kuře na medu
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz