Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Přísady k přípravě marinády promícháme a králíka jimi potřeme. Pak jej zabalíme do alobalu a necháme (*nejlépe přes noc*) v chladničce uležet. Před zpracováním maso osušíme. V hlubší pánvi nebo kastrolu se silným dnem rozpustíme slaninu, rozpečené kostičky slaniny vyjmeme. Na tuku vypečeném ze slaniny opečeme po všech stranách dozlatova porce králíka. Přidáme očištěnou a na menší kousky (*nejlépe na proužky*) rozkrájenou mrkev a cibulky v celku, zeleninu necháme chvíli dusit, až dostane trochu barvu. Pak ji zasypeme moukou a mícháme, až zezlátne. Přidáme rajčatový protlak, ještě chvíli společně dusíme, zalijeme červeným vínem, zamícháme a přidáme vývar, marinádu i škvarečky vyškvařené slaniny. Zakryjeme pokličkou a dusíme v předehřáté troubě asi hodinu. *Poznámka:* Maso je měkké, jakmile jim hladce projede špička ostrého nože. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu (1989).
Recept je z kategorií: Králík
salát z čerstvé zeleniny - hlávkový, ředkvičkový, z mladých listů pampelišky nebo z řeřichy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Králík s jarní zeleninou (pro Ryby)
757 příspěvků 25.1.09 03:43
maso je měkké když jde od kosti