Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Nero Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Přední půlku králíka omyjeme, nakrájíme na porce, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem tak, aby byly potopeny a zvolna vaříme asi 1/2 hodiny. Pak přidáme zeleninu a koření a maso uvaříme do měkka. Pak je vyjmeme z vývaru a dáme na talíř. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, podlijeme ji vývarem z králíka a 20 minut povaříme. Do připravené omáčkyx dáme na másle podušené houby, přidáme citronovou šťávu, muškátový oříšek, osolíme, krátce povaříme a nakonec zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně. Porce králíka pak v omáčce prohřejeme, ale již nevaříme. Před podáváním posypeme zelenou petrželí.
Recept je z kategorií: Králík
knedlíky, noky, dušená rýže, těstoviny
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Králík s houbovou omáčkou
1136 příspěvků 14.12.14 00:48
Tento recept mě inspiroval k uvaření něčeho podobného. Byla jsem totiž zvědavá jak chutná králík v kombinaci s houbama. To jsem nikdy nejedla.
Namočila jsem houby den předem. Vzala jsem pak zadek z králíka (nohy a záda zvlášť), pod to houby a na to tymián, bobkový list a muškátový květ, sůl a na každý maso dva plátky anglický. Maso jsem prošpikovala a pekla v Remosce.
Bylo to výborná.
K tomu jsme měli kaši (brambory, mrkem, pohanka, saturejka, sůl a šlehačka - rozmixovat).
Díky za inspiraci.