Recept Králík s houbovou omáčkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Přední půlku králíka omyjeme, nakrájíme na porce, vložíme do hrnce, zalijeme vývarem tak, aby byly potopeny a zvolna vaříme asi 1/2 hodiny. Pak přidáme zeleninu a koření a maso uvaříme do měkka. Pak je vyjmeme z vývaru a dáme na talíř.

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, podlijeme ji vývarem z králíka a 20 minut povaříme. Do připravené omáčkyx dáme na másle podušené houby, přidáme citronovou šťávu, muškátový oříšek, osolíme, krátce povaříme a nakonec zjemníme žloutkem rozšlehaným ve smetaně. Porce králíka pak v omáčce prohřejeme, ale již nevaříme. Před podáváním posypeme zelenou petrželí.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 06.10.07 vloženo
  • 4688x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 1/2 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • Přední půlka králíka
  • vývar ze zeleniny nebo z kostí
  • 1 menší mrkev
  • 50 g cibule
  • kousek pórku
  • 1 hřebíček
  • tymián
  • bobkový list
  • 150 g hub
  • 30 g másla
  • citronová šťáva
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • jíška z 50 g másla a 40 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • 1/8 l smetany

Doporučená příloha

  • knedlíky, noky, dušená rýže, těstoviny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík s houbovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
DanaJ
1136 příspěvků 14.12.14 00:48

Tento recept mě inspiroval k uvaření něčeho podobného. Byla jsem totiž zvědavá jak chutná králík v kombinaci s houbama. To jsem nikdy nejedla.
Namočila jsem houby den předem. Vzala jsem pak zadek z králíka (nohy a záda zvlášť), pod to houby a na to tymián, bobkový list a muškátový květ, sůl a na každý maso dva plátky anglický. Maso jsem prošpikovala a pekla v Remosce.
Bylo to výborná.
K tomu jsme měli kaši (brambory, mrkem, pohanka, saturejka, sůl a šlehačka - rozmixovat).
Díky za inspiraci. :kytka:

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz