Recept Králík s hlívou v pomalém hrnci
zlata Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Porce králíka osolíme, opepříme a obalíme ze všech stran v hladké mouce. Na pánvičce necháme zcela rozpustit a lehce osmahnout špek, pak na tom voňavém základu opečeme králíka ze všech stran. Přihodíme na plátky nakrájenou cibuli, podrcený česnek, drobně nakrájenou hlívu a malounko osmažíme. Když to začne chytat barvu, zalijeme vínem a všechno přendáme do PH. Připravíme si vývar, který ochutíme podrceným zeleným pepřem, nalijeme na směs v hrnci. Zasypeme petrželkou a promícháme. Po 3 1/2 hod do hrnce rozdrobíme Maggi kostku (kdo nemá rád, může dát trochu bylinek) česnek - bazalka. Pokud je maso měkké (můžeme maso vyndat, ale já nevyndávám) zamícháme smetanu a dochutíme šťávou z citrónu. Už jen prohřejeme. Čerpáno z knihy Vaření v přímém přenosu - Maggi a Ivan Vodochodský Upravila jsem si trochu ingredience a postup pro Ph
Recept je z kategorií: Pokrmy z jednoho hrnce
- 05.01.08 vloženo
- 7830x zobrazeno
Čas přípravy
- 3 a 1/2 hod na high
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 porce králíka
- sůl
- pepř
- hladká mouka
- 5 dkg špeku nebo 10 dkg anglické
- 1 střední cibule
- 3 stroužky česneku
- 20 dkg hlívy
- 1 dcl bílého vína
- 1 PL citronové šťávy
- 1 KL drceného zeleného pepře
- 2 PL sekané petrželky
- 1 bylinková kostka Maggi - česnek bazalka
- 1/2 l zeleninového vývaru z 1 kostky Vitana (či jiný)
- 200 ml zakysané smetany.
Doporučená příloha
houskový knedlík snad rýže
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Králík s hlívou v pomalém hrnci
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Králík s hlívou v pomalém hrnci
To vypadá velmi jedle díky a ukládám do oblíbených.