Recept Králík po provensálsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Porce králíka osolíme, opečeme z obou stran na másle a slanině a během opékání přidáme na plátky nakrájený česnek. Maso vložíme do pekáče, podlijeme vývarem a pečeme doměkka. Při pečení postupně přiléváme bílé víno, spařené sušené houby a oloupaná rajčata. Podusíme a nakonec poprášíme moukou.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 16.03.02 vloženo
  • 9508x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • zadek králíka
  • 50 g slaniny
  • hrst sušených hub
  • 4 rajčata
  • 50 g másla
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • 1 dl bílého vína
  • hladká mouka
  • vývar na podlití
  • sůl

Doporučená příloha

  • Podáváme s hranolky nebo kroketami.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík po provensálsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
manek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 15.07.09 22:43
Re: Králík po provensálsku

jj, králíček je, houby jsou čerstvé, právě donešené, tak jdu do toho! :)

Muchacho
361 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králík po provensálsku

právě teď jsem tu njamku dojedl. Už jen proto, že mi bylo líto vzácné králičí maso vyhodit.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz