Recept Králík po Palermsku

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Králík po Palermsku

Postup

Nudličky z 1 cibule, bobkový list a pepř povaříme ve víně- do této vychladlé marinády dáme porce králičího masa nejméně na 5 hodin.! Druhou cibuli a slaninu pokrájené nadrobno orestujeme na sádle. Králíka vyndáme z marinády, necháme okapat, obalíme ho v mouce, osolíme, opepříme a opečeme na cibulce se slaninou. Po opečení zalijeme marinádou a dusíme asi 45 minut. V zahřátém octu rozpustíme cukr, přidáme rozinky, posekané mandle, povaříme a vmícháme ke králíkovi. Dobré jsou k této krmi nakrájené papriky odušené na cibulce! Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 26.03.08 vloženo
  • 6037x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut + marinovÄ

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík 1400 g
  • 2 cibule
  • 1/4 l červeného vína
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček pepře
  • 50 g slaniny.
  • 1 PL sádla, nebo oleje
  • 2 PL hladké mouky
  • 1 PL octa
  • 1 PL cukru
  • 2 PL rozinek
  • 2 PL sekaných mandlí
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • co kdo rád

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 6.12.15 13:40

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Králík po Palermsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králík po Palermsku

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík po Palermsku....

tu mám právě na stole a něco z toho ve sklínce, hezký večer oběma.

gmp
1603 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík po Palermsku

Terrinko, někde musím sehnat tu zlatou vařečku. Nejen že je to skvělé, ale v Tvých receptech se většinou najde i materiál pro další zpracování, třeba ten zbyteček lahve červeného vína. Miloš

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík po Palermsku-zlato

To jsi mi udělala radost a o to víc, že to tak chutná, až máš obavy jestli zítra nebudeš vařit nové jídlo- cha, cha. Tu mouku vem na poprvé čert, příště to už určitě nezapomeneš viď. A hlavně o nic nejde- hlavně že chutná! Hezký zbytek nedělního večera.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík po Palermsku - teprve,

tak právě dovařeno, jemňoučké a dobré. Musela jsem jen víc přisolit a vynechala jsem mouku. Abych byla přesná, špatně jsem četla a moc pospíchala. No prostě jsem neobalila a pak už se mi ten dobrý sós nechtělo kazit moukou. Je to na zítra, ale nevím jestli vydrží. Díky.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík po Palermsku-zlata

To jsi mi udělala radost! Alespoň se ten ušák pořádně ohřeje, určitě bude mražený. Nebo se mýlím. Měj se prima a ať si u vás všichni pochutnají až olíznou prsty.

zlata
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík po Palermsku Terrinko

tohle si ukládám a zkusím o víkendu, zítra koupím ušáka, ať se těší na teplý hrnec.
Díky a hezký den.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Štika na smetaně Štika na smetaně
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz