Recept Králík po Palermsku

(Hodnoceno 1x) Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Králík po Palermsku

Postup

Nudličky z 1 cibule, bobkový list a pepř povaříme ve víně- do této vychladlé marinády dáme porce králičího masa nejméně na 5 hodin.!
Druhou cibuli a slaninu pokrájené nadrobno orestujeme na sádle. Králíka vyndáme z marinády, necháme okapat, obalíme ho v mouce, osolíme, opepříme a opečeme na cibulce se slaninou. Po opečení zalijeme marinádou a dusíme asi 45 minut.
V zahřátém octu rozpustíme cukr, přidáme rozinky, posekané mandle, povaříme a vmícháme ke králíkovi.

Dobré jsou k této krmi nakrájené papriky odušené na cibulce!

Dobrou chuť.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 26.03.08 vloženo
  • 5581x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 minut + marinovÄ

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík 1400 g
  • 2 cibule
  • 1/4 l červeného vína
  • 1 bobkový list
  • 5 kuliček pepře
  • 50 g slaniny.
  • 1 PL sádla, nebo oleje
  • 2 PL hladké mouky
  • 1 PL octa
  • 1 PL cukru
  • 2 PL rozinek
  • 2 PL sekaných mandlí
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • co kdo rád

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Jari 06.12.15 13:40

.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Králík po Palermsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králík po Palermsku....

tu mám právě na stole a něco z toho ve sklínce, hezký večer oběma.

gmp
1603 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králík po Palermsku

Terrinko, někde musím sehnat tu zlatou vařečku. Nejen že je to skvělé, ale v Tvých receptech se většinou najde i materiál pro další zpracování, třeba ten zbyteček lahve červeného vína. Miloš

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králík po Palermsku-zlato

To jsi mi udělala radost a o to víc, že to tak chutná, až máš obavy jestli zítra nebudeš vařit nové jídlo- cha, cha. Tu mouku vem na poprvé čert, příště to už určitě nezapomeneš viď. A hlavně o nic nejde- hlavně že chutná! Hezký zbytek nedělního večera.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králík po Palermsku - teprve,

tak právě dovařeno, jemňoučké a dobré. Musela jsem jen víc přisolit a vynechala jsem mouku. Abych byla přesná, špatně jsem četla a moc pospíchala. No prostě jsem neobalila a pak už se mi ten dobrý sós nechtělo kazit moukou. Je to na zítra, ale nevím jestli vydrží. Díky.

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králík po Palermsku-zlata

To jsi mi udělala radost! Alespoň se ten ušák pořádně ohřeje, určitě bude mražený. Nebo se mýlím. Měj se prima a ať si u vás všichni pochutnají až olíznou prsty.

zlata
1200 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králík po Palermsku Terrinko

tohle si ukládám a zkusím o víkendu, zítra koupím ušáka, ať se těší na teplý hrnec.
Díky a hezký den.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Reveňový koláč Reveňový koláč
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz