Recept Králík po francouzsku

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Králičí maso nařežeme na porce, spaříme vařící vodou a osolíme. Na tuku opečeme kousky ma­sa s nadrobno pokráje­nou (i na plátky) cibulí dozlatova, zalijeme vo­dou, vložíme koření, při­lijeme červené víno, zahustíme moukou rozmí­chanou v trošce studené vody a dusíme pod po­kličkou doměkka (nebo děláme v papiňáku). Měkké maso vyjmeme, šťávu procedíme zpět na maso, přidáme poduše­né žampióny se špetič­kou mletého kmínu a so­li, ke kterým jsme po 4-5 minutách přidali vypec­kované olivy, a behem dalších 5 minut dodusí­me. Ještě chvíli vše po­dusíme a dochutíme.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 19.01.05 vloženo
  • 14622x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g králičího hřbetu a kýty
  • sůl
  • 60 g oleje
  • 2 ci­bule
  • zhruba po špetce mletého pepře a tymiánu
  • 4-6 kuliček nového kořeni
  • 4 bobkové listy
  • 2 dl pří­rodního červeného vína
  • 100 g žampiónů
  • 30 g oliv (nemusí být - přidáme víc žampiónů)
  • 20 g hladké mouky.

Doporučená příloha

  • brambory, ze­leninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík po francouzsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Štika na smetaně Štika na smetaně
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Hovězí znojemská pečeně Hovězí znojemská pečeně

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz