Recept Králík po francouzsku

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Králičí maso nařežeme na porce, spaříme vařící vodou a osolíme. Na tuku opečeme kousky ma­sa s nadrobno pokráje­nou (i na plátky) cibulí dozlatova, zalijeme vo­dou, vložíme koření, při­lijeme červené víno, zahustíme moukou rozmí­chanou v trošce studené vody a dusíme pod po­kličkou doměkka (nebo děláme v papiňáku). Měkké maso vyjmeme, šťávu procedíme zpět na maso, přidáme poduše­né žampióny se špetič­kou mletého kmínu a so­li, ke kterým jsme po 4-5 minutách přidali vypec­kované olivy, a behem dalších 5 minut dodusí­me. Ještě chvíli vše po­dusíme a dochutíme.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 19.01.05 vloženo
  • 12332x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g králičího hřbetu a kýty
  • sůl
  • 60 g oleje
  • 2 ci­bule
  • zhruba po špetce mletého pepře a tymiánu
  • 4-6 kuliček nového kořeni
  • 4 bobkové listy
  • 2 dl pří­rodního červeného vína
  • 100 g žampiónů
  • 30 g oliv (nemusí být - přidáme víc žampiónů)
  • 20 g hladké mouky.

Doporučená příloha

  • brambory, ze­leninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík po francouzsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hruškový koláč

Nejlepší recepty

Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz