Recept Králík po francouzsku

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Králičí maso nařežeme na porce, spaříme vařící vodou a osolíme. Na tuku opečeme kousky ma­sa s nadrobno pokráje­nou (i na plátky) cibulí dozlatova, zalijeme vo­dou, vložíme koření, při­lijeme červené víno, zahustíme moukou rozmí­chanou v trošce studené vody a dusíme pod po­kličkou doměkka (nebo děláme v papiňáku). Měkké maso vyjmeme, šťávu procedíme zpět na maso, přidáme poduše­né žampióny se špetič­kou mletého kmínu a so­li, ke kterým jsme po 4-5 minutách přidali vypec­kované olivy, a behem dalších 5 minut dodusí­me. Ještě chvíli vše po­dusíme a dochutíme.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 19.01.05 vloženo
  • 11618x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g králičího hřbetu a kýty
  • sůl
  • 60 g oleje
  • 2 ci­bule
  • zhruba po špetce mletého pepře a tymiánu
  • 4-6 kuliček nového kořeni
  • 4 bobkové listy
  • 2 dl pří­rodního červeného vína
  • 100 g žampiónů
  • 30 g oliv (nemusí být - přidáme víc žampiónů)
  • 20 g hladké mouky.

Doporučená příloha

  • brambory, ze­leninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík po francouzsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Losos na kopru s medovou omáčkou Losos na kopru s medovou...
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz