Recept Králík po francouzsku

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Králičí maso nařežeme na porce, spaříme vařící vodou a osolíme. Na tuku opečeme kousky ma­sa s nadrobno pokráje­nou (i na plátky) cibulí dozlatova, zalijeme vo­dou, vložíme koření, při­lijeme červené víno, zahustíme moukou rozmí­chanou v trošce studené vody a dusíme pod po­kličkou doměkka (nebo děláme v papiňáku). Měkké maso vyjmeme, šťávu procedíme zpět na maso, přidáme poduše­né žampióny se špetič­kou mletého kmínu a so­li, ke kterým jsme po 4-5 minutách přidali vypec­kované olivy, a behem dalších 5 minut dodusí­me. Ještě chvíli vše po­dusíme a dochutíme.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 19.01.05 vloženo
  • 13397x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 800 g králičího hřbetu a kýty
  • sůl
  • 60 g oleje
  • 2 ci­bule
  • zhruba po špetce mletého pepře a tymiánu
  • 4-6 kuliček nového kořeni
  • 4 bobkové listy
  • 2 dl pří­rodního červeného vína
  • 100 g žampiónů
  • 30 g oliv (nemusí být - přidáme víc žampiónů)
  • 20 g hladké mouky.

Doporučená příloha

  • brambory, ze­leninový salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík po francouzsku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hrachová kaše

Nejlepší recepty

Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Reveňový koláč Reveňový koláč
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz