Recept Králík pečený v nádivce Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Takto připravovala králíka moje babička. A nejen králíka ale i mladého kohouta, jehněčí a kůzlečí maso.

Před mnoha lety jsme měli nadbytek králíků, tak jsem je dělala na různé způsoby a jedním z nich byl i tento.

Postup

Králíka naporcujeme, osolíme a mírně okmínujeme, dáme na pekáč podlejeme trochou vody a dáme péct. Když je napůl upečený přikryjeme všechny porce nádivkou a necháme dopect.

Nádivka:
Rohlíky (nejlépe včerejší) nakrájíme nadrobno, na ně rozklepnu vejce, trochu rozmíchám a postupně přidávám mléko a míchám, až jsou rohlíky správně rozmočené a směs má tu správnou konzistenci. Přidám na kostičky nakrájený uzený špek nebo anglickou slaninu, která může být i tučnější. Nakonec vmíchám sůl a nasekanou petrželovou nať, já mám ráda plocholistou a nešetřím s ní.

Recept je z kategorií: Králík


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.11.11 vloženo
  • 7273x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 min

Ingredience

  • 1 naporcovaný králík
  • kmín
  • sůl
  • trochu vody

Nádivka:

  • 10 včerejších rohlíků
  • 5 vajec
  • 200 g uzený špek(anglická slanina)
  • velká hrst jemně sekané petrželové natě
  • sůl
  • mléko podle potřeby

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, bramborový salát, knedlík a zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík pečený v nádivce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
M.Suskova
206 příspěvků 13.11.11 20:05

Ono je rozdíl mezi králíkem a kuřetem.Kuře je přeci jen tučnější ale králík nebo mladý kohout jsou málo tučná masa a proto je to lepší se slaninou,zrovna tak kůzle a jehně.

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.11.11 19:53

Já peču stejným způsobem už léta letoucí kuře.. Vlastně jsem kuře s nádivkou nikdy jinak nepekla :-D Nikdy jsem slaninu nedávala, ale líbí se mi to…zkusím příště :-)

 
M.Suskova
206 příspěvků 13.11.11 19:38

Jsem ráda,že chutnalo a doporučuji zkusit i na jiné druhy masa.

 
sveva
751 příspěvků 13.11.11 15:31

Králíka mám moc ráda a nádivky také. Spojit to se mi zamlouvalo, tak je to odzkoušené. Králík je opravdu šťavnatý a nádivka je jemná a dobrá.
Děkuji za recept a zdravím.

 
M.Suskova
206 příspěvků 01.11.11 23:12

Maso v této úpravě je krásně šťavnaté a velmi chutné

 
mrtvola
1394 příspěvků 01.11.11 22:32

Jedla jsem takhle dělaný kůzlečí zadek a byla to lahůdka.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Girasoli gorgonzola e noci


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz