Recept Králík pečený v nádivce Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Takto připravovala králíka moje babička. A nejen králíka ale i mladého kohouta, jehněčí a kůzlečí maso.

Před mnoha lety jsme měli nadbytek králíků, tak jsem je dělala na různé způsoby a jedním z nich byl i tento.

Postup

Králíka naporcujeme, osolíme a mírně okmínujeme, dáme na pekáč podlejeme trochou vody a dáme péct. Když je napůl upečený přikryjeme všechny porce nádivkou a necháme dopect.

Nádivka:
Rohlíky (nejlépe včerejší) nakrájíme nadrobno, na ně rozklepnu vejce, trochu rozmíchám a postupně přidávám mléko a míchám, až jsou rohlíky správně rozmočené a směs má tu správnou konzistenci. Přidám na kostičky nakrájený uzený špek nebo anglickou slaninu, která může být i tučnější. Nakonec vmíchám sůl a nasekanou petrželovou nať, já mám ráda plocholistou a nešetřím s ní.

Recept je z kategorií: Králík


Reklama

Nahlásit recept

  • 01.11.11 vloženo
  • 7190x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 min

Ingredience

  • 1 naporcovaný králík
  • kmín
  • sůl
  • trochu vody

Nádivka:

  • 10 včerejších rohlíků
  • 5 vajec
  • 200 g uzený špek(anglická slanina)
  • velká hrst jemně sekané petrželové natě
  • sůl
  • mléko podle potřeby

Doporučená příloha

  • bramborová kaše, bramborový salát, knedlík a zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík pečený v nádivce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
M.Suskova
206 příspěvků 13.11.11 20:05

Ono je rozdíl mezi králíkem a kuřetem.Kuře je přeci jen tučnější ale králík nebo mladý kohout jsou málo tučná masa a proto je to lepší se slaninou,zrovna tak kůzle a jehně.

 
glama  13.11.11 19:53

Já peču stejným způsobem už léta letoucí kuře.. Vlastně jsem kuře s nádivkou nikdy jinak nepekla :-D Nikdy jsem slaninu nedávala, ale líbí se mi to…zkusím příště :-)

 
M.Suskova
206 příspěvků 13.11.11 19:38

Jsem ráda,že chutnalo a doporučuji zkusit i na jiné druhy masa.

 
sveva
751 příspěvků 13.11.11 15:31

Králíka mám moc ráda a nádivky také. Spojit to se mi zamlouvalo, tak je to odzkoušené. Králík je opravdu šťavnatý a nádivka je jemná a dobrá.
Děkuji za recept a zdravím.

 
M.Suskova
206 příspěvků 01.11.11 23:12

Maso v této úpravě je krásně šťavnaté a velmi chutné

 
mrtvola
1394 příspěvků 01.11.11 22:32

Jedla jsem takhle dělaný kůzlečí zadek a byla to lahůdka.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Koláč s jahodami Koláč s jahodami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz