Recept Králík pečený se zelím

Sarah Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Králíka naporcujeme, na oleji ze všech stran opečeme dozlatova, maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. V tomtéž tuku osmahneme drobně pokrájenou slaninu, přidáme pokrájenou cibuli a mrkev a podusíme. Jakmile cibule zesklovatí, stáhneme zeleninu z ohně. Omyté hlávkové zelí vložíme na 5 minut do vařící osolené vody, pak necháme okapat, vychladnout a rozebereme na jednotlivé listy. Ohnivzdornou misku vymažeme olejem, na dno dáme vrstvu zelných listů, pak vložíme porce králíka, opět dáme vrstvu zelí a přikryjeme podušenou slaninou se zeleninou. Osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a přikryté alobalem maso pečeme v troubě.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 31002x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík
  • 1 hlávka zelí (asi 1 kg)
  • 100 g slaniny
  • 2 mrkve
  • 4 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • 2 dl vývaru (z kostky)
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • bramborovy knedlik

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík pečený se zelím

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Výborný domácí kečup

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz