Recept Králík na zelenině a anglické slanině

Lenka11 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Jednoduché a voňavé jídlo i pro ty, kteří králíka zrovna nevyhledávají.

Postup

Na oleji opečeme na hrubo pokrájenou cibuli do světle zlaté barvy. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, mrkev a celer na kostičky a vše orestujeme, až zelenina začne vonět. Králíka v menším zavíracím pekáči (např. skleněný) osolíme, opepříme (nejlépe čerstvě mletým barevným pepřem), podlijeme vodou a zasypeme připravenou zeleninou. Pečeme zakryté při 150 - 200 stupních asi 45 min. Když je maso měkké, odkryjeme ho a maso dáme na zeleninu, pomažeme ho máslem a dáme ještě do trouby, aby se na povrchu opeklo.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 22.10.09 vloženo
  • 24562x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík naporcovaný na díly
  • 4 mrkve
  • 1 větší celer
  • 2 velké cibule
  • 100 g anglické slaniny vcelku
  • máslo
  • sůl, pepř
  • olej

Doporučená příloha

  • Podáváme nejlépe s bramborem nebo s gnochi.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík na zelenině a anglické slanině

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králík na zelenině a anglické slanině

gabi
551 příspěvků 25.10.09 22:56
Re: Králík na zelenině a anglické slanině

buraci, ked som videla, ako chovaju v Cine kurence, tak celkom je mozne, ze aj kralikov naucili jest tie smradlave granulky

buraci
1136 příspěvků 25.10.09 19:20
Re: Králík na zelenině a anglické slanině

Gabi, já bych věřila tomu, že je v té Číně cpou nějakými granulemi s masokostní moučkou, aby rychleji přibírali. Já jsem měla zase kdysi dávno kuře, které bylo cítit rybinou:-(

gabi
551 příspěvků 25.10.09 17:05
Re: Králík na zelenině a anglické slanině

sylvie, kraliky a zajace su vylucne bylinozravci

Sylvie
2302 příspěvků 25.10.09 15:18
Re: Králík na zelenině a anglické slanině

Jediná úprava králíka, kterou mám ráda. Kdysi jsem jedla u kamarádčiny maminky a pak jsem ho takto dělávala docela často.

Nedávno jsem králíka kupovala kvůli manželovi v Makru, dělal se sice jinak, ale mám pro vás perličku: nabízela jsem králíka naší dvaaosmdesátileté babičce a ta mi řekla, že je určitě z Číny a smrdí rybama. Oni je tam totiž rybama v té Číně krmí. Tak nevím…:-)

honey
41 příspěvků 25.10.09 02:41
Re: Králík na zelenině a anglické slanině

Výborné ! Přidávám i petržel, nové koření. Jako přílohu bramborový knedlík.

Renee
93 příspěvků 23.10.09 03:51
Re: Králík na zelenině a anglické slanině

Jojo, takto dělával tatínek, s bramborovou kaší. To byly časy…

dag
543 příspěvků 22.10.09 23:22
Re: Králík na zelenině a anglické slanině

Takto dělala králíka moje babička a bylo to báječné. Jsem ráda, že jsi mi ho připomněla. Udělám ho v neděli. Měj se dobře drahá lenko 11.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz