Recept Králík na zelenině a anglické slanině

Lenka11 Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Jednoduché a voňavé jídlo i pro ty, kteří králíka zrovna nevyhledávají.

Postup

Na oleji opečeme na hrubo pokrájenou cibuli do světle zlaté barvy. Přidáme na kostičky nakrájenou anglickou slaninu, mrkev a celer na kostičky a vše orestujeme, až zelenina začne vonět. Králíka v menším zavíracím pekáči (např. skleněný) osolíme, opepříme (nejlépe čerstvě mletým barevným pepřem), podlijeme vodou a zasypeme připravenou zeleninou. Pečeme zakryté při 150 - 200 stupních asi 45 min. Když je maso měkké, odkryjeme ho a maso dáme na zeleninu, pomažeme ho máslem a dáme ještě do trouby, aby se na povrchu opeklo.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 22.10.09 vloženo
  • 25582x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík naporcovaný na díly
  • 4 mrkve
  • 1 větší celer
  • 2 velké cibule
  • 100 g anglické slaniny vcelku
  • máslo
  • sůl, pepř
  • olej

Doporučená příloha

  • Podáváme nejlépe s bramborem nebo s gnochi.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík na zelenině a anglické slanině

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králík na zelenině a anglické slanině

gabi
551 příspěvků 25.10.09 22:56
Re: Králík na zelenině a anglické slanině

buraci, ked som videla, ako chovaju v Cine kurence, tak celkom je mozne, ze aj kralikov naucili jest tie smradlave granulky

buraci
1136 příspěvků 25.10.09 19:20
Re: Králík na zelenině a anglické slanině

Gabi, já bych věřila tomu, že je v té Číně cpou nějakými granulemi s masokostní moučkou, aby rychleji přibírali. Já jsem měla zase kdysi dávno kuře, které bylo cítit rybinou:-(

gabi
551 příspěvků 25.10.09 17:05
Re: Králík na zelenině a anglické slanině

sylvie, kraliky a zajace su vylucne bylinozravci

Sylvie
2302 příspěvků 25.10.09 15:18
Re: Králík na zelenině a anglické slanině

Jediná úprava králíka, kterou mám ráda. Kdysi jsem jedla u kamarádčiny maminky a pak jsem ho takto dělávala docela často.

Nedávno jsem králíka kupovala kvůli manželovi v Makru, dělal se sice jinak, ale mám pro vás perličku: nabízela jsem králíka naší dvaaosmdesátileté babičce a ta mi řekla, že je určitě z Číny a smrdí rybama. Oni je tam totiž rybama v té Číně krmí. Tak nevím…:-)

honey
41 příspěvků 25.10.09 02:41
Re: Králík na zelenině a anglické slanině

Výborné ! Přidávám i petržel, nové koření. Jako přílohu bramborový knedlík.

Renee
93 příspěvků 23.10.09 03:51
Re: Králík na zelenině a anglické slanině

Jojo, takto dělával tatínek, s bramborovou kaší. To byly časy…

dag
546 příspěvků 22.10.09 23:22
Re: Králík na zelenině a anglické slanině

Takto dělala králíka moje babička a bylo to báječné. Jsem ráda, že jsi mi ho připomněla. Udělám ho v neděli. Měj se dobře drahá lenko 11.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Velikonoční zajíček

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz