Recept Králík na víně

aneb Pečený králík na víně

shan Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Odleželého králíka zbavíme hlavy, odstraníme přebytečný tuk a vnitřnosti si schováme na jiné účely. Uložíme králíka na pekáč a mašličkou jej dobře potřeme ze všech stran i vevnitř olivovým olejem. Dobře posolíme také ze včech stran i uvnitř a pak posypeme čubricou, jen tak lehce, jelikož díky pískavici v ní je trochu nahořklá. Tymián přidáme jen snítku dovnitř králíka, nebo posypeme špetkou sušeného. Ke králíkovi na pekáč uložíme stroužky česneku. Troubu vyhřejem na 220°C, horkovzdušnou na 200°C. Nezakrytého králíka do ní vložíme na 12-15 minut. Měl by se z jedné strany lehce opéct, pak bychom jej měli obrátit a znovu nechat péct cca 15 minut. Až se králík lehce opeče a "zatáhne", přilejeme k němu víno a přikrejeme pekáč. Vložíme do trouby, stáhneme trochu teplotu, tak na 160-180°C a pečeme asi 30 minut, přičemž v půlce doby zkontrolujeme, není-li potřeba králíka podlít. Pokud podléváme, tak vodou šetříme. Po půlhodině králíka otočíme, podlejeme malým množstvím vody a vypečenou šťávu seškrabeme z pekáče do šťávy. Upečený česnek rozmačkáme ve šťávě. Dále pečeme při teplotě cca 200°C cca 20 minut až půl hodiny, poléváme jej šťávou po cca 10ti minutách (je-li nutno, přidáme vody). Až je králík upečený, necháme jej v pekáči přikrytého cca 15 minut "odpočinout" (aby se v něm dobře rozdělila šťáva), pak podáváme.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 29.12.07 vloženo
  • 33597x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík
  • 2-3 dcl bílého vína
  • 6-8 stroužků česneku
  • olivový olej (cca 1 dcl)
  • koření čubrica (zelená)
  • tymián
  • sůl

Doporučená příloha

  • Jako přílohu jsme použili zbylý bramborový salát od Štědrého dne, ale hodily by se i samotné brambory, rýže,

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík na víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí prsa obalená pršutem Kuřecí prsa obalená pršutem
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Chilli con carne Chilli con carne
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz