Recept Králík na sušených švestkách a červeném víně

(Hodnoceno 2x) bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Stehna zalijeme vínem, které jsme smíchali s octem a kořením a necháme den uležet. Švestky namočíme do vody a necháme nabobtnat. Maso osušíme v papírové utěrce a ze všech stran osmažíme na rozpáleném másle v kastrole. Maso vyjmeme, výpek zasypeme moukou, prosmažíme ji, zalijeme vinným nálevem a případně trochou vody nebo vývaru. Pokud jsme použili pouze vodu, přidáme bujonovou kostku. Maso vrátíme zpět do kastrolu, přidáme okapané švestky, opepříme a případně dosolíme. Dusíme doměkka a na závěr vmícháme rybízovou marmeládu.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 26.04.07 vloženo
  • 12689x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 králičí stehna (lze použít i kuřecí, potom to ovšem bude "Kuře na švestkách" :-)
  • 500 g šušených švestek
  • 350 ml červeného vína
  • 60 g másla
  • 60 g hladké mouky
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce rybízové marmelády
  • tymián
  • celý pepř
  • bobkový list
  • pepř
  • sůl
  • případně bujonová kostka

Doporučená příloha

  • štouchané brambory nebo knedlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 20.11.19 15:53

Omáčka je chuťově výrazně sladká, ale prakticky ničím nevoní. Čekal bych ještě nějakou vůni badyánu nebo tak něco. Mouky jsem dal jen asi 45g a přesto to byla spíš kaše než omáčka. A to jsem ředil zdatně. Dát tam celých 60g, měl bych mísu kaše nebo kbelík omáčky. Kdybych to vařil každý týden, asi bych časem vychytal poměr koření a udělal z toho slušnou omáčku, ale zatím je to mdlé maso v mdlé omáčce.

Odkaz na uvaření

danda 19.11.12 23:46

Prostě Boniny recepty jsou skvost :-)

Jen místo rybízové jsem dala šípkovou, příští týden si syn přeje repete, ale kdoví co bude příští týden :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Králík na sušených švestkách a červeném víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králík na sušených švestkách a červeném víně

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.11.12 23:55

Koukám, že recept používá stehna, měla jsem jen hřbety, takže na fotce to nejsou králičí stehna, aby to někoho nezmátlo :-) a šťouchané brambory jsou ideální příloha, přidala jsem petrželku a dvěma lžícema stvořila noky.
Parádní podzimní krmě :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz