Recept Králík na sušených švestkách a červeném víně

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Stehna zalijeme vínem, které jsme smíchali s octem a kořením a necháme den uležet. Švestky namočíme do vody a necháme nabobtnat. Maso osušíme v papírové utěrce a ze všech stran osmažíme na rozpáleném másle v kastrole. Maso vyjmeme, výpek zasypeme moukou, prosmažíme ji, zalijeme vinným nálevem a případně trochou vody nebo vývaru. Pokud jsme použili pouze vodu, přidáme bujonovou kostku. Maso vrátíme zpět do kastrolu, přidáme okapané švestky, opepříme a případně dosolíme. Dusíme doměkka a na závěr vmícháme rybízovou marmeládu.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 26.04.07 vloženo
  • 11499x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 králičí stehna (lze použít i kuřecí, potom to ovšem bude "Kuře na švestkách" :-)
  • 500 g šušených švestek
  • 350 ml červeného vína
  • 60 g másla
  • 60 g hladké mouky
  • 2 lžíce octa
  • 2 lžíce rybízové marmelády
  • tymián
  • celý pepř
  • bobkový list
  • pepř
  • sůl
  • případně bujonová kostka

Doporučená příloha

  • štouchané brambory nebo knedlíky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 20.11.19 15:53

Omáčka je chuťově výrazně sladká, ale prakticky ničím nevoní. Čekal bych ještě nějakou vůni badyánu nebo tak něco. Mouky jsem dal jen asi 45g a přesto to byla spíš kaše než omáčka. A to jsem ředil zdatně. Dát tam celých 60g, měl bych mísu kaše nebo kbelík omáčky. Kdybych to vařil každý týden, asi bych časem vychytal poměr koření a udělal z toho slušnou omáčku, ale zatím je to mdlé maso v mdlé omáčce.

Odkaz na uvaření

danda 19.11.12 23:46

Prostě Boniny recepty jsou skvost :-)

Jen místo rybízové jsem dala šípkovou, příští týden si syn přeje repete, ale kdoví co bude příští týden :-)

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Králík na sušených švestkách a červeném víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králík na sušených švestkách a červeném víně

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 19.11.12 23:55

Koukám, že recept používá stehna, měla jsem jen hřbety, takže na fotce to nejsou králičí stehna, aby to někoho nezmátlo :-) a šťouchané brambory jsou ideální příloha, přidala jsem petrželku a dvěma lžícema stvořila noky.
Parádní podzimní krmě :-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz