Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bona Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Stehna zalijeme vínem, které jsme smíchali s octem a kořením a necháme den uležet. Švestky namočíme do vody a necháme nabobtnat. Maso osušíme v papírové utěrce a ze všech stran osmažíme na rozpáleném másle v kastrole. Maso vyjmeme, výpek zasypeme moukou, prosmažíme ji, zalijeme vinným nálevem a případně trochou vody nebo vývaru. Pokud jsme použili pouze vodu, přidáme bujonovou kostku. Maso vrátíme zpět do kastrolu, přidáme okapané švestky, opepříme a případně dosolíme. Dusíme doměkka a na závěr vmícháme rybízovou marmeládu.
Recept je z kategorií: Králík
štouchané brambory nebo knedlíky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
20.11.19 15:53
Omáčka je chuťově výrazně sladká, ale prakticky ničím nevoní. Čekal bych ještě nějakou vůni badyánu nebo tak něco. Mouky jsem dal jen asi 45g a přesto to byla spíš kaše než omáčka. A to jsem ředil zdatně. Dát tam celých 60g, měl bych mísu kaše nebo kbelík omáčky. Kdybych to vařil každý týden, asi bych časem vychytal poměr koření a udělal z toho slušnou omáčku, ale zatím je to mdlé maso v mdlé omáčce.
Líbí se mi19.11.12 23:46
Prostě Boniny recepty jsou skvost
Jen místo rybízové jsem dala šípkovou, příští týden si syn přeje
repete, ale kdoví co bude příští týden
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Králík na sušených švestkách a červeném víně
Koukám, že recept používá stehna, měla jsem jen hřbety, takže na fotce to nejsou králičí stehna, aby to někoho nezmátlo
a šťouchané brambory jsou ideální
příloha, přidala jsem petrželku a dvěma lžícema stvořila noky.
Parádní podzimní krmě