Recept Králík na pivu se zázvorem

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Neuvádím množství ingrediencí, ani čas přípravy, recept jsem si vymyslela a vše dávala od oka, čas jsem nesledovala.
Cibulí, česnekem, ani zázvorem jsem však nešetřila.

Postup

Porce králíka prošpikujeme částá slaniny a kousky zázvoru, osolíme, opepříme.
V zapékací nádobě na zbytku anglické slaniny osmažíme šalotku, česnek a zázvor /vše na plátky/. Přidáme porce králíka, mírně podlijeme pivem a dáme nezakryté péct na 15minut při teplotě 200°C. Pak dolijeme pivo, aby bylo maso skoro ponořené, zakryjeme a pečeme při 170°C, dokud není maso měkké.
Vyjmeme maso, odebereme cca 3/4 pivní omáčky i s šalotkou, česnekem a zázvorem, ze zbytku vybereme zázvor. Odebranou omáčku zpět přepasírujeme. Přivedeme k varu, zahustíme trochou mouky. Vrátíme maso a ještě krátce prohřejeme.

Jako přílohu jsem podávala dušený mangold https://www.labuznik.cz/…ld-s-chilli/ a bramborový knedlík.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 06.08.13 vloženo
  • 2096x zobrazeno

Ingredience

  • naporcovaný králík
  • anglická slanina
  • oloupaný čerstvý zázvor
  • česnek
  • šalotka nebo cibule
  • černé pivo
  • sůl, pepř
  • hladká mouka

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík na pivu se zázvorem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
jasonka
16 příspěvků 10.08.13 21:58

O pardon, tedy suroviny, nebo co je podle vas spravne cesky, abych neurazela jazykove puristy? Mimochodem, jsou tu nejake predpisy, jak je zde mozno uvadet recept? Pokud ano, tak tak tenhle, pro me doposud zajimavy server ztraci smysl. Muzete pozadat admina, at to smaze, pokud Vas to urazi. Doufam, ze Vas neurazi slovo admin 8o
Btw, ve vasich receptech a komentarich se to hemzi neologismy, nespisovnymi a nebo krajovymi vyrazy. Bud se vyjadrujte spravne cesky a pak kritizujte a nebo mlcte.

Příspěvek upraven 10.08.13 v 22:25

 
gmp
1603 příspěvků 10.08.13 18:53
---

Recepis by mě i zaujal, ale… Není možná uvádět v život recepis tak říkajíc „odhadem“. Pokročilá kuchta si s tím poradí, ale chodí sem i nezkušené kuchařinky a pro ně je ten recepis bez ceny. Ještě k těm INGREDIENCÍM!!! Což jste už všichni zapomněli ČESKY??? Co se dávalo do hrnce než přišel „kuchař“ jež v nějakém zapadlém hotýlku škrábal brambory a v rámci své světovosti nám přinesl INGREDIENCE.
Z kredence. :zed:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pelmeně z červené řepy

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Velikonoční nádivka Velikonoční nádivka
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz