Recept Králík na houbách

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Králík na houbách

Postup

Králíka očistíme a rozdělíme na porce, které opečeme na másle. Když jsou opečené ze všech stran dozlatova, přidáme sůl, pepř, papriku. utřený česnek, bouquet garni a podlijeme vínem. Dobře přikryjeme a pomalu dusíme asi 30 minut. Houby očistíme, nakrájíme na nepříliš tenké plátky a podusíme několik minut na oleji. Pak je přidáme ke králíkovi a dusíme vše dalších asi 15 minut. Před podáváním odstraníme bouquet garni a šťávu zahustíme rajským protlakem. Porce králíka dáme na nahřátou mísu, kolem nich rozložíme houby a vše polijeme omáčkou. Poznámka: Celková doba dušení závisí na stáří a kvalitě králíka. Recept se dá použít na domácího i divokého králíka. U domácího se doporučuje přidávat několik dnů před zabitím do jeho krmení aromatické bylinky jako petržel, tymián, rozmarýn apod., které provoní maso.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 22.05.07 vloženo
  • 14993x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 mladý králík
  • 400 g hub (hříbky nebo špičky)
  • 60 g másla
  • 3 PL oleje
  • "1 bouquet garni,":http://www.labuznik.com/recipe.php?ID=23248
  • 3 PL rajského protlaku
  • 125 ml bílého vína
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • paprika

Doporučená příloha

  • vařené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík na houbách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králík na houbách

Nero
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík na houbách

Tasmo, děkuji za vysvětlení, přidávám ještě stroužek česneku. Jinak viz též recept 23248.

Tasma
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík na houbách

Je to svazeček bylinek obsahující petržel, bobkový list a tymián.

bessinkaI
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Re: Králík na houbách

Prosím o sdělení co to je BOUQUET GARNI

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz