Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Nero Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Králíka očistíme a rozdělíme na porce, které opečeme na másle. Když jsou opečené ze všech stran dozlatova, přidáme sůl, pepř, papriku. utřený česnek, bouquet garni a podlijeme vínem. Dobře přikryjeme a pomalu dusíme asi 30 minut. Houby očistíme, nakrájíme na nepříliš tenké plátky a podusíme několik minut na oleji. Pak je přidáme ke králíkovi a dusíme vše dalších asi 15 minut. Před podáváním odstraníme bouquet garni a šťávu zahustíme rajským protlakem. Porce králíka dáme na nahřátou mísu, kolem nich rozložíme houby a vše polijeme omáčkou. Poznámka: Celková doba dušení závisí na stáří a kvalitě králíka. Recept se dá použít na domácího i divokého králíka. U domácího se doporučuje přidávat několik dnů před zabitím do jeho krmení aromatické bylinky jako petržel, tymián, rozmarýn apod., které provoní maso.
Recept je z kategorií: Králík
vařené brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Králík na houbách
Tasmo, děkuji za vysvětlení, přidávám ještě stroužek česneku. Jinak viz též recept 23248.
415 příspěvků 25.1.09 03:43
Je to svazeček bylinek obsahující petržel, bobkový list a tymián.
3 příspěvky 25.1.09 03:43
Prosím o sdělení co to je BOUQUET GARNI