Recept Králík na hořčici

Nero Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Králík na hořčici

Postup

Kousky králíka osolíme, opepříme, potřeme silně hořčicí a obal9me v mouce. (Nebojte se množství hořčice, vařením ztrácí svou ostrost). Pak kousky králíka rychle opečeme na trošce oleje a vyjmeme je z pánve. Připečenou šťávu uvolníme přidáním šalotky, cibule, česneku a zelené petržele. Kousky králíka (kromě jater) vrátíme zpět na pánev, zalijeme bílým vínem, přisolíme, opepříme a přidáme bouquet garni. Dusíme asi 1 hodinu. Asi čtvrt hodiny před koncem přidáme očištěné a nakrájené žampiony a játra a dodusíme do měkka. Před servírováním dochutíme a je-li omáčka řídká, můžeme ji zahustit škrobovou moučkou nebo moučným máslem (polovina másla a polovina mouky). Pokrm získá na chuti, připraví-li se den předem. Jedná se o starý francouzský recept, který má mnoho variant. Na francouzských serverech jich bývá 4 až 6. Na Labužníku máme "zatím jen tři":https://www.labuznik.cz/search_result.php?query=kr%E1l%EDk+na+ho%F8%E8ici&relation=AND&order=nazev+ASC&in=title a to od Pepina, WilhelmaII a od Vladky. Přidáváme čtvrtou variantu, takže si můžete vybrat, anebo lépe – vyzkoušet postupně všechny.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 22.01.09 vloženo
  • 28611x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 králík rozdělený na porce
  • 1 cibule
  • 8 PL dijonské hořčice
  • 1 šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 500 ml bílého vína
  • 300 g žampionů
  • mouka na obalení
  • bouquet garni
  • olej
  • zelená petržel
  • sůl
  • pepř
  • škrobová moučka nebo moučné máslo

Doporučená příloha

  • těstoviny, krokety, fazolové lusky, rýže a bílé víno

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík na hořčici

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králík na hořčici

Salix
24 příspěvků 16.2.09 23:59
Re: Králík na hořčici

Krásný recept :o) Dělám podobný, jenom ještě na konci dušení přidávám do šťávy trochu smetany pro zjemnění, je to skvělé :o)

Nero
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík na hořčici - Alis

Už se moc těšíme, až tu vaši dobrotu budeme moci udělat a ochutnat :-)

Alis
2617 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králík na hořčici, Nero...

můj muž dělá báječného králíka na hořčici, jedno z mála jídel, na které je opravdový expert. Už delší dobu ho přesvědčuji, aby ho na labu pověsil. Až se mi to povede, až zakoupí suroviny a zapíše poměry (zatím vždy vařil od oka), my si užijeme královského oběda, pak zapíšu pátou verzi :-)

Hezký večer
Alis

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Banány po amsterodamsku

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz