Recept Králík na francouzský způsob

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Druhý den porce zleh­ka osušíme, mírně posy­peme hladkou moukou, kterou zamáčkneme, a ze všech stran prudce opečeme na oleji. Podlijeme vývarem (i z masoxu) a pečeme. Cibuli a zele­ninu opečeme na malém množství oleje a přidáme k masu. Vše dusíme asi hodinu. Pokud můžeme, přilijeme 0,2-0,5 dl koňa­ku. V každém případě dochutíme soli, citróno­vou šťávou a worcheste­rovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 16492x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Králík
  • po 80 g na kostič­ky nakrájené mrkve, celeru a petržele
  • 1 střední na­drobno nakrájená cibule.
  • Rozporcovaného králíka dáme přes noc do nálevu:
  • 1/2 l červeného vína
  • 1 na­hrubo nakrájená cibule
  • 3 stroužky česneku nakrá­jené na plátky
  • 2 lžičky ty­miánu
  • 3 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • zhruba 15 kuliček pepře
  • 3-5 snítek petrželky.

Doporučená příloha

  • krajíček černé­ho chleba, jinak brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík na francouzský způsob

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz