Recept Králík na francouzský způsob

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Druhý den porce zleh­ka osušíme, mírně posy­peme hladkou moukou, kterou zamáčkneme, a ze všech stran prudce opečeme na oleji. Podlijeme vývarem (i z masoxu) a pečeme. Cibuli a zele­ninu opečeme na malém množství oleje a přidáme k masu. Vše dusíme asi hodinu. Pokud můžeme, přilijeme 0,2-0,5 dl koňa­ku. V každém případě dochutíme soli, citróno­vou šťávou a worcheste­rovou omáčkou.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 15096x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Králík
  • po 80 g na kostič­ky nakrájené mrkve, celeru a petržele
  • 1 střední na­drobno nakrájená cibule.
  • Rozporcovaného králíka dáme přes noc do nálevu:
  • 1/2 l červeného vína
  • 1 na­hrubo nakrájená cibule
  • 3 stroužky česneku nakrá­jené na plátky
  • 2 lžičky ty­miánu
  • 3 bobkové listy
  • 3 kuličky nového koření
  • zhruba 15 kuliček pepře
  • 3-5 snítek petrželky.

Doporučená příloha

  • krajíček černé­ho chleba, jinak brambory.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík na francouzský způsob

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz