Recept Králík na černo

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

V kastrolu zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno
nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou teleninu a krátce osmahneme.

Na osmaženou zeleninu rozložíme naporcovaného osoleného králíka, zalijeme vodou, přidáme pepř,nové koření, bobkový list a vaříme do
 měkka.

Když je maso měkké vyjmeme ho včetně koření z vývaru, do kterého
potom dáme zbylé ingredience tzn.pokrájené sušené švestky,nastrouhaný perník,rybízovou marmeládu a červené víno a
15 až 20 minut na mírném ohni povaříme. Potom vše rozmixujeme
a omáčku můžeme dochutit solí a citronovou šťávou.

Recept je z kategorií: Králík


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.10.06 vloženo
  • 18650x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík
  • 1 cibule
  • 250g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)
  • 10 kuliček černého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl
  • 100g pokrájených sušených švestek
  • 3 PL rybízové marmelády
  • 100g nastrouhaného perníku
  • 150ml červeného vína
  • citronová šťáva

Doporučená příloha

  • knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík na černo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Ivana-Ch
64 příspěvků 31.03.10 20:15
Re: Králík na černo

Hele Ládíku nedíval si se mě náhodou pod ruku když jsem králíka připravovala.Já ho dělám úplně stejně, akorád do omáčky ještě přidávám sekané mandle. Jo a dělám ho pouze ze zajíce. Já, manžel i syn a veškeré příbuzenstvo z obou stran jsme lesáci a myslivci už hodně generací zpátky.

 
meisje
580 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králík na černo

Pripomnelo me to, ze za par tydnu jsou tady vanoce a s tim i tahle bajecna vec bez ktere vanoce snad u nas ani nemuzou byt. My se tento rok asi po 8 stravenych vanocich v CR, domu nepodivame a tak me to taky navnadilo abych uz zacala premyslet kde tady sezenu kralika, asi to bude nejaky vybehany dietni maratonec, ale kdyz nebude nic jineho tak nam i tak urcite bude ( muset ! ) chutnat na cerno. Kdyz pominu, ze pouzivame doma uplne jine ingredience tak me tady u tohoto receptu vadi,ze je to " rychlovka" (((. Kralik na cerno se musi nakladat a pak pomalu varit a pohrat si s tim.........jinak je to osizene. Ale urcite zalezi na tom " na co je kdo zvykly" a proti gustu zadny disputat! Ja se svemu dietnimu maratonci, ale budu venovat, tak jak se ma ))).

 
bedla  25.01.09 03:43
Re: Králík na černo

Teda Ladiku, tohle dělávala moje maminka i babička, možná ingredience byly trochu jiné, ale to nevadí. Králíka z domácího chovu mám v mrazáku - určitě vyzkouším. Díky

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Tatranské kuře Tatranské kuře
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Jarmark

bazar, oblečení, hand made
www.jarmark.cz