Recept Králík dijonský aneb na hořčici

(Hodnoceno 1x) Pepino Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Králík dijonský aneb na hořčici

Postup

Králíka pomažeme hořčicí, zvenku i zevnitř na králíka spotřebujeme asi 2 dl hořčice. Na pekáči vymazaném máslem v troubě nejprve chvíli dusíme, odkryté pečeme a poléváme vypečenou šťávou, podle potřeby podléváme. Lze přidat i žampiony. Upečeného králíka naporcujeme, do šťávy přidáme 2 dl smetany (šlehačky) a provaříme. Dochutíme solí, pepřem, maso přelijeme omáčkou.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 16.12.01 vloženo
  • 27381x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík (asi 1,5kg)
  • dijonská hořčice
  • máslo
  • žampiony
  • 2 dl smetany
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • Podáváme s rýží, vařenými brambory nebo hranolky.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 13.11.20 11:40

Vcelku obyčejný králík na hořčici, žádná velká alchymie. Ale chutné to je. Vyzkoušeno z předních nohou a bříšek.

Diskuse k receptu Králík dijonský aneb na hořčici

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Cibulačka Cibulačka
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Hruškový koláč Hruškový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz