Recept Králík "Conejo en Salsa de Almendras"

babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Osolit a opepřit kousky králíka. Rozehřát olej na pánvi a osmažit králíka na všech stranách. Přidat cibuli, česnek a dohromady s králíkem na chvíli smažit. Posypat moukou, přidat rajčata a zamíchat. Nalít na vše víno a 250ml vody. Přidat mandle, tymián, bobkový list a osolit a opepřit podle chuti. Přikrýt a dusit po 45min. Sem tam zamíchat. Měl-li králík játra, tak je nasekat a přidat do pokrmu asi 20min. před koncem dušení. Vyjmout tymián a bobkový list. Podávat horké posypané plátky mandlí.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 10.09.02 vloženo
  • 6548x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík, připravený a nakrájený na porce
  • sůl a pepř dle chuti
  • 125ml olivového oleje
  • 2 cibule, nasekané
  • 5 stroužků česneku
  • 1 lžíce mouky
  • 250g rajčat, oloupaných a posekaných
  • 250ml bílého suchého vína
  • 250ml vody
  • 100g oloupaných a umletých mandlí
  • 2 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 1 lžíce mandlových lupínků (plátků), nebo mandle nakrájené na ¨sirky¨

Doporučená příloha

  • Osmažené brambůrky, dobrý salát, olivy atd.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík "Conejo en Salsa de Almendras"

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králík "Conejo en Salsa de Almendras"

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Oprava...

slova králík provedena. Děkuji.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Milá Tinami...

normálně bych se poddala žertovnému tónu… A tak jenom stručně. Poznámkou ¨měl-li králík játra¨ bylo myšleno, zda byly přidány do balení, protože tomu tak vždycky není.

Tinami
166 příspěvků 25.1.09 03:43
Játra

Babi, recept zní výborně, jen si dovolím malou poznámku (těžko říci zda mi ji Pepiček nevymaže - jako že je od věci). Po konzultaci se zoology jsem dospěla k závěru, že králík měl játra v každém případě, takže nasekat je a přidat do pokrmu se hodí vždy. Jedinou výjimkou je, že králík byl dlouhá léta alkoholik a játra měl tak tvrdá, že je nasekat nelze.

rastoba
492 příspěvků 25.1.09 03:43
...

Krákík?

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí živáňská

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Chilli con carne Chilli con carne
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz