Recept Králík - Conejo al salmorejo

babi Španělská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Naporcovat králíka na 6-8 částí. Marinovat po 2 hod. ve směsi 1dl oleje, polovinu nasekaného česneku, soli, tymiánu a bobkového listu. Vyjmout králíka z marinády (zahodit marinádu) a osušit. Rozehřát zbytek oleje a osmažit králíka, až je měkký. Ke konci na chvíli přidat játra. Vyjmout, osušit na ubrousku a udržovat v teple. Do mixeru dát očištěnou papriku, nakrájenou na kousky, játra, zbytek česneku, sůl, kmín, červenou papriku a trochu oleje z pánve, rozmixovat a přidat ocet a pár kapek vody podle potřeby. Vylít všechen zbývající olej z pánve a vrátit do ni rozmixovamou omáčku. Dobře zamíchat, přidat králíka a vše prohřát. Podávat teplé.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 08.06.02 vloženo
  • 8933x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 králík
  • 2.5dl olivového oleje
  • celá palička česneku
  • sůl
  • 1 bobkový list
  • 1 snítka tymiánu
  • 1 zelená paprika
  • 1/2 lžičky kmínu
  • 1 lžička sladké, červené, mleté papriky
  • králičí játra, nebo jiná játra
  • 1 lžíce bílého vinného octa

Doporučená příloha

  • Brambory pečené, nebo vařené ve slupce a pikantní salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králík - Conejo al salmorejo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Zelí s jablečným cidrem Zelí s jablečným cidrem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Selská pivní polévka Selská pivní polévka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz