Recept Králičí stehýnka na červeném víně

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso osolíme, opepříme a spolu s bobkovým listem vložíme do vyššího pekáče nebo kastrolu, kde ho necháme několik hodin odležet. Potom zalijeme celým množstvím olivového oleje a velmi mírně vaříme (při 80°C nebo v troubě při 130°C), doměkka, dokud maso neodpadá od kosti. Mezitím si nakrájíme mrkev, řapíkatý celer, cibuli a pórek na kostičky. Když je maso hotové, vyjmeme ho z kastrolu a olej použijeme pro přípravu omáčky. Zeleninu orestujeme na olivovém oleji z masa dohněda. Přidáme lžíci cukru a necháme mírně zkaramelizovat. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme koření a pomalu na nízké teplotě vaříme asi hodinu. Omáčku přecedíme nebo rozmixujeme (vyndáme koření). Před podáváním můžeme vmíchat trochu másla na zjemnění.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 24.03.07 vloženo
  • 5197x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 králičí stehna
  • 120 ml olivového oleje
  • 1 mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 1 pórek (pouze bílá část)
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 litru kuřecího vývaru
  • bobkový list
  • 2 celé badyány
  • 1 celá skořice
  • 1 lžíce cukru
  • 1 láhev červeného vína (7,5 dcl)
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • bramborové knedlíky nebo noky a červené zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králičí stehýnka na červeném víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
borman46
1 příspěvek 18.01.15 12:10
králičí stehýnka na červeném vínu

Brambory a brusinky, to je špička. Kam se hrabou knedlíky nebo noky.

bona
2416 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králičí stehýnka na červeném víně - karminku,

maso je zvláštní, měkoučké a velmi šťavnaté proto, že se vaří v olivovém oleji. Omáčka se skutečně připravuje až posléze a samostatně, lehkou chuť masa získá právě použitím stejného oleje. Á propos, jako přílohu sice uvádím knedlíky a zelí, ale můj syn pokrm miluje s vařenými brambory a brusinkami.

karminek
757 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Králičí stehýnka na červeném víně

Překvapuje mě že se to maso nezaleje vínem už na začátku a že i zelenina se dává až do omáčky

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz