Recept Králičí stehýnka na červeném víně

bona Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Maso osolíme, opepříme a spolu s bobkovým listem vložíme do vyššího pekáče nebo kastrolu, kde ho necháme několik hodin odležet. Potom zalijeme celým množstvím olivového oleje a velmi mírně vaříme (při 80°C nebo v troubě při 130°C), doměkka, dokud maso neodpadá od kosti. Mezitím si nakrájíme mrkev, řapíkatý celer, cibuli a pórek na kostičky. Když je maso hotové, vyjmeme ho z kastrolu a olej použijeme pro přípravu omáčky. Zeleninu orestujeme na olivovém oleji z masa dohněda. Přidáme lžíci cukru a necháme mírně zkaramelizovat. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme koření a pomalu na nízké teplotě vaříme asi hodinu. Omáčku přecedíme nebo rozmixujeme (vyndáme koření). Před podáváním můžeme vmíchat trochu másla na zjemnění.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 24.03.07 vloženo
  • 5699x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 králičí stehna
  • 120 ml olivového oleje
  • 1 mrkev
  • 2 stonky řapíkatého celeru
  • 1 cibule
  • 1 pórek (pouze bílá část)
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 litru kuřecího vývaru
  • bobkový list
  • 2 celé badyány
  • 1 celá skořice
  • 1 lžíce cukru
  • 1 láhev červeného vína (7,5 dcl)
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • bramborové knedlíky nebo noky a červené zelí

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králičí stehýnka na červeném víně

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králičí stehýnka na červeném víně

borman46
1 příspěvek 18.1.15 12:10
králičí stehýnka na červeném vínu

Brambory a brusinky, to je špička. Kam se hrabou knedlíky nebo noky.

bona
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králičí stehýnka na červeném víně - karminku,

maso je zvláštní, měkoučké a velmi šťavnaté proto, že se vaří v olivovém oleji. Omáčka se skutečně připravuje až posléze a samostatně, lehkou chuť masa získá právě použitím stejného oleje. Á propos, jako přílohu sice uvádím knedlíky a zelí, ale můj syn pokrm miluje s vařenými brambory a brusinkami.

karminek
757 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Králičí stehýnka na červeném víně

Překvapuje mě že se to maso nezaleje vínem už na začátku a že i zelenina se dává až do omáčky

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Plněné vepřové závitky

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Nejlepší zelný salát - s fíglem! Nejlepší zelný salát - s...
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz