Recept Králičí stehna dušená na černém pivě aneb úspěch labužn
Labužník kamil.ka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Stehna prošpikujeme slaninou, osolíme a zprudka opečeme po obou stranách, aby s maso zatáhlo. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a mírně osmahnemem na 5 lžících oleje, přidáme rajčatový protlak, cukr, citron, divoké koření, švestková povidla a zarestujeme. Zastříkneme octem, zalijeme tmavým pivem, vodou a krátce povaříme. Vložíme opečené maso a podusíme doměkka. Ze zbylého oleje a mouky připravíme světlou zásmažku. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme zásmažkou, rozšleháme, dochutíme solí a provaříme. Do omáčky přidáme polovinu dávky brusinek. Hotové zdobíme plátkem citronu s brusinkami.
Recept je z kategorií: Králík
- 18.08.04 vloženo
- 19484x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 králičí stehna
- 150ml černého piva
- 60g anglické slaniny
- 120g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
- 1 cibule
- olej
- 1,5g divokého koření (pepř černý celý, nové koření, bobkový list)
- 1 citrón
- 1 lžíce octa
- 30g cukru krystal
- 30ml rajčatového protlaku
- 20g švestkových povidel
- 40g hladké mouky
- 500ml vody
- 100g brusinkového kompotu
- sůl
Doporučená příloha
Špekové knedlíky
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Králičí stehna dušená na černém pivě aneb úspěch labužn
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Králičí stehna dušená na černém pivě aneb úspěch labužn
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Zejtra to dělám !
110 příspěvků 25.1.09 03:43
MOC TI DĚKUJU za přidání všech obrázků k jednotlivým receptům
měj se krásně
446 příspěvků 25.1.09 03:43
Vyzkoušela jsem tento recept a všichni byli dokonale spokojeni. Lehce jsem recept pozměnila - pekla jsem přikryté a poté odkryté v pekáčku v troubě, nakonec jsem přidala zakysanou smetanu s troškou hladké mouky a omáčku jsem propasírovala. Jako přílohu jsem zvolila jemné rohlíkové knedlíky a bylo to super. Ale v létě, až budeme hodovat venku, tak místo nakrájené cibule použiju pár celých šalotek, omáčku nebudu pasírovat (pouze vyjmu bobkový list) a jako příloha bude pouze bageta - takový česko-francouzský příjemný podvečer