Recept Králičí ragú na jalovci

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Omyté a osušené maso v kastrolu na rozehřátém oleji zprudka opečeme. Maso vyjmeme a k tuku přidáme nejprve med (necháme ho zčásti zkaramelizovat), pak vetřeme rozdrcené jalovčínky spolu s majoránkou a bobkovým listem, přilijeme víno a vývar. Necháme přejít varem, vrátíme maso a dusíme (asi 70 minut). Na závěr osolíme a opepříme. Ozdobíme lístkem máty a podáváme.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 07.10.09 vloženo
  • 3246x zobrazeno

Čas přípravy

  • 80 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g králičího masa
  • 4 polévkové lžíce oleje
  • 4 polévkové lžíce medu
  • malá hrstka jalovčinek
  • 2 bobkové listy
  • 500 ml červeného vína
  • 300 ml masového vývaru
  • pepř
  • špetka majoránky (podrcené mezi prsty)
  • sůl

Doporučená příloha

  • Opečené brambory proložené dušenou baby-karotkou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Králičí ragú na jalovci

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Cibulačka Cibulačka
Tatranské kuře Tatranské kuře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz