Recept Králičí játra z Hurzu Bezlep

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Králičí játra z Hurzu

Úvod

Stejně chutně se dají připravit játra drůbeží nebo směs jater králičích s kuřecími.

Postup

Pokrájené houby osolené a okmínované dáme dusit na 1 PL sádla – podle potřeby mírně podléváme. Dusíme do měkka. Na zbytku sádla necháme vyškvařit drobně pokrájenou slaninu a na ni osmažíme krájenou směs mrkve, petržele a cibule. Na zeleninovém základu orestujeme játra, která jsme překrájeli na menší kousky nebo nechali vcelku. Oregano a tymián zbavíme tuhých částí, přesekáme nožem a přidáme k játrům. Přilijeme pasírovaná rajčata, balsamikový ocet, okořeníme mletým pepřem, podlijeme trochou vývaru a podusíme (stačí krátce; do změknutí zeleniny). K játrům přimícháme dušené houby, necháme chvíli společně podusit. Nakonec podle chuti dosolíme.

Nahlásit recept

  • 30.08.14 vloženo
  • 2868x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 500 g jater králičích nebo drůbežích
  • 300 g očištěných lesních hub
  • 75 g uzené slaniny
  • ½ větší cibule
  • 1 mrkev
  • ¼ kořene petržele
  • čerstvá nať oregana
  • čerstvá nať tymiánu
  • 1 – 1,5 PL balsamikového octa
  • 2 PL sádla
  • asi 150 ml pasírovaných rajčat
  • kmín
  • sůl
  • mletý pepř
  • vývar (nejraději drůbeží)

Doporučená příloha

  • brambory různě upravené nebo pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 30.08.14 15:50

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Králičí játra z Hurzu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králičí játra z Hurzu

birkana
1687 příspěvků 31.08.14 13:36

@jolana, Hurz je starší (původní) pojmenování naší malé obce v Západních Čechách. Nechtěla jsem psát v názvu receptu něco ve stylu „játra a la já“ nebo „játra podle mne“; na divoko to také není, tedy mě napadl tento název :kytka:

jolana
5066 příspěvků 31.08.14 13:08

Birkano, a este mi prezrad kde je to alebo co to je Hurzu..uz radci na gooogle hledali, hledali a nasli vselico.. :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuře na medu Kuře na medu
Štika na smetaně Štika na smetaně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz