Recept Králičí játra na šalvěji

tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Králičí játra na šalvěji

Úvod

Dostala jsem čerstvé králíky. Takže vznikla nenadálá, leč poměrně rychlá, lehce pikantní večeře.
Měla jsem doma pouze baby salát, ale příště bych raději použila rukolu. Ale výběr nechám na vás. Co kdo rád!

Postup

Játra opláchneme a trochu je osušíme na ubrousku. Na lžíci másla si opečeme plátky bílého pečiva. Odložíme je na papírový ubrousek. Slaninu nakrájíme na nudličky, česnek na plátky, šalvěj trochu pokrájíme, malé lístky necháme vcelku. Pánev očistíme papírovou utěrkou, nalijeme do ní olivový olej, přidáme kousek másla a necháme rozpálit. Mezitím posypeme játra čerstvým, hrubě mletým pepřem a velmi jemně poprášíme hladkou moukou. Na pánev přidáme proužky slaniny, česnek, šalvěj a po chvíli vložíme játra. Společně opékáme asi 5 minut. Než budou játra hotová, připravíme si na talíře opečené plátky bílého pečiva, salát, rajče apod. Hotová játra uložíme na talíře, posypeme slaninou a česnekem se šalvějí. Tuk slijeme a výpek uvolníme 2 lžícemi portského vína, trochu zredukujeme, přidáme 2 - 3 kapky worcesterové omáčky, pánev sejmeme z ohně a sos, zjemněný plátkem másla, nakapeme na játra. Na závěr přidáme několik lístků čerstvé šalvěje, větvičku tymiánu (zvláště, pokud jsme přidali rajčata) a zakápneme balsamikem. Jemně posypeme hrubými krystalky soli.

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 03.06.14 vloženo
  • 8006x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 ks králičích jater
  • 5 dkg oblíbené slaniny
  • 4 stroužky česneku
  • 8 lístků šalvěje
  • 1 kávová lžička hladké mouky
  • 2 pol. lžíce olivového oleje
  • 2 pol. lžíce másla (+ plátek na dokončení sosu)
  • 2 ks bílého pečiva (bageta, rohlíky, žemle)
  • hrubě mletý pepř
  • hrubé krystalky soli, máte-li
  • 2 pol. lžíce portského vína
  • balsamic cream
  • pár kapek worcesterové omáčky
  • salát, rajče apod.
  • čerstvá šalvěj a tymián na ozdobu

Doporučená příloha

  • sklenka červeného vína

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 3.6.14 23:17

Uvaření se již líbí 7 labužníkům
Stránka:  1 2 Další »

Diskuse k receptu Králičí játra na šalvěji

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Králičí játra na šalvěji

Soira
48 příspěvků 7.6.14 13:45

@galvus abys nezlepsnivěl/a ty…vlvem povětrnostních podmínek… :*

casino
4497 příspěvků 7.6.14 10:22
Tymián?

Tak se taky pochlubím peřím paní casinové :) Já jí ho tak akorát čechrám a plením po píďalčím způsobu :P
Zkusilo jsem, jak je doporučeno níže, haluzku tymiánu žvýkat a žvýkat… a nestačilo jsem následně plivat a plivat ;) No, asi to chce zkoušet a zkoušet; na šibenici si prý jeden taky zvykne… :mrgreen:

birkana
1703 příspěvků 7.6.14 07:34

@tlustá bába, tymiánů bude zajisté více druhů :D Ten můj (dvouměsíční sazenice) je poléhavý s obtížně užužlatelnými stonky, pouze cca dvoucentimetrový koneček je měkký. Ať vlastním ten či onen, dnes půjde na jatýrka dle tohoto receptu :mavam: :palec:

tlustá bába
1212 příspěvků 6.6.14 22:21

No, to jsem tomu nasadila korunu! :lol: Píšu pomalu…
Jsem pro vaření. Teď jdu třeba péct bublaninu z jahod koupaných ve vlastním potu a také mám kilo hlívy ústřičné. 8o

tlustá bába
1212 příspěvků 6.6.14 22:17

@galvus Děkuji za podporu, ale to je v klídku!
@daduuja Zkus porovnat francouzský letní tymián a německý zimní tymián. Francouzský se kapku plazí a kroutí a mladé výhonky jsou měkké, ten německý roste ve stoji spatném a větvičky má pevné a dřevnatějí, dá se drhnout.
V receptu se jedná o polévkovou lžíci. Vlastním a při vaření používám: polévkové lžíce, čajové lžičky a moka lžičky. Dále vlastním: 3 dětské lžíce příborové kovové a 3 dětské lžičky nekovové, které při vaření nepoužívám ze zásady a dále lžíci na boty, kterou při vaření nepoužívám z důvodů hygienických. V garáži se nachází lžíce zednická, která mou kuchyni nikdy ani neviděla.
@casino Spadl květináč a zlomila se mi větvička rozmarýny, odložila jsem ji na stůl a zapomněla na ni; když jsem fotila ten tymiánek, nechala jsem ji tam, krabičky sirek nemajíc, ku srovnání velikosti a masivnosti bylin. Oni jsou vědec, Casino a nejspíš by použili šupléru, leč, jsem jen prostá bába s krejčovským metrem. :mavam:
Všem doporučuji (krom těhotných paní a dívek a dětí)zadat do vyhledávače tymián… a žvýkat a žvýkat, sypat na rajčata, případně vařit čaje… je to bylinka z boží zahrádky.
P. S.: Udělá mi někdo tu radost, a podívá se, jestli je tu polévka sestávající z jíšky (máslo, hladká mouka), hříbků, brambor, cibule, česneku, kuliček pepře, nového koření, jalovce, soli, bobkového listu, tymiánu a sladké nebo kysané smetany? Protože, podle mně tu tahle kombinace není, ale zase je to polévka a polévky tu jsou. Protože, abych před napsáním skoro každého svého receptu nehledala až příliš… A taky mě to nebaví. :lol:
Hezký večer všem! A myslím to upřímně. :mavam:

svato
1428 příspěvků 6.6.14 22:09

Tiež sa mi zdá, že tzv. admin (ospravedlňujem sa, nepoznám konkrétne meno) ide z jedného extrému do druhého, keď Labužníka dotyčná firma prevzala, mazali sa aj náznaky akejkoľvek, aj tej najzdvorilejšej kritiky a teraz sú tu príspevky hodné diskusie na Blesku :think:

Eja
3869 příspěvků 6.6.14 21:59
Infekce

Pepíček by vás z toho velmi rychle vyléčil - blahé paměti. Prostě by to celé smazal, a rychle.
Nebude to asi moc zdvořilé - ale copak jste se úplně zbláznili??? Tohle je diskuse k naprosto normálnímu receptu na webu o jídle???
:cert:

galvus
5 příspěvků 6.6.14 20:21

Příspěvky tady silně připomínají trapné diskuze pod články v bulváru. Co očekávat tedy tady. Intelekt je v buchtách a podkožním tuku. Madam soira je dobrý materál. Uvařit podle ní marmeládu tak by asi studem hned zplesnivěla.
Játra se tu pitvají místo aby se podle receptu udělala.
Tlustá bábo, máte hezkou dokumentaci a jatýrka budou fantastická.

Dadooa
268 příspěvků 6.6.14 15:16

@daduuja No to prave nejde.. ted to vypada ze bych musela totalne zblbnout, abych se ti vyrovnala a to se mi nechce.. raci zustanu sva ;-) Snad se s tim ten hazarder nejak vyrovna :-D

exczech
299 příspěvků 6.6.14 15:16
Slovni policie

Jak vidim, tak nejsem sam kdo je tady na musce :)

daduuja
1149 příspěvků 6.6.14 15:08

Dadooa :-), kdepak, nepřejmenuju, takhle to vypadá moc hezky na rozdvojenou osobnost a možná se jednou ráno probudíš a budeš mé, své to slušnější já :-)

Dadooa
268 příspěvků 6.6.14 13:13

@daduuja Prestan uz trapne trollovat, jo?? a nebo se jeste trapneji zase prejmenuj :roll:

daduuja
1149 příspěvků 6.6.14 10:04

Ne, birkano, nemyslela jsem pouze tebe, ale vás, vaši smečku, která zde hlídá pravopis, asi tak.
Jinak na urážky, napadání, sprostoty jsem na tomto serveru už zvyklá, takže ano, jsem suchar a vztahovačný, pokud ti to udělá radost, coby psychoanalytikovi :-)

birkana
1703 příspěvků 6.6.14 09:39

@daduuja, hluboce a upřímně se vám omlouvám :zed: :zed: Až nyní jsem pochopila, že jste vztahovačný suchar bez smyslu pro poněkud ostřejší humor :srdce:

P. S. Ta zmínka o srozumitelnosti receptů vs. až mateřská ochrana arogantního a přisprostlého autora receptů s dyslekticky psaným textem :think:, za tím něco bude :idea:

Já jsem s tou cenzurou nezačala - viz Co je pol. lžíce. Začni u sebe? :potlesk:

Edit: doplnění textu.

Příspěvek upraven 06.06.14 v 09:48

daduuja
1149 příspěvků 6.6.14 09:22

Druhům vaší smečky, birkano, zřejmě ano, ale já se nepovažuju za druh ve vaší smečce a taky vím, že docela časté otázky jsou, co je PL a co je KL i ČL, když už se snažíte z vlastního nadšení cenzurovat psaní receptů, tak začněte u sebe a měřte všem jedním metrem, jinak to nebude zanechat budoucímu pokolení krásně a srozumitelně napsané recepty, ale prachsprostá šikana, kterou z duše nesnáším.

birkana
1703 příspěvků 6.6.14 08:50

@daduuja, ten údaj je snad srozumitelný (alespoň druhům naší smečky :twisted: ). @tlustá bába jistě ráda opraví na PL :mavam: ;) :lol:

Btw, ještě múže býti policejní, polní, políbená, polekaná, polární, polední, poletující nebo snad „Polrajchova“? :lol: :lol: :lol:

daduuja
1149 příspěvků 6.6.14 08:18

Ale přesto si neodpustím ještě jednou porejpnutí - jaká je to míra, pro mne začátečníka v ingrediencích 2 pol. lžíce másla, dvě poloviční nebo snad polyetylénové?

daduuja
1149 příspěvků 6.6.14 08:11

Pod pojmem DUSIT se skrývá od počátku vaření jiný postup a je jedno jestli dusíme ve vlastní šťávě, podlité vínem či vodou, popř něčím jiným, podstatný rozdíl je v délce tepelné úpravy. V obou receptech je podle mne chybou to nešťastné slůvko podusíme, spíše by se hodilo prohřejeme.
Ale to mne neomlouvá, takže má pravdu bába, hlavu jsem posypala pilinama a loučím se :mavam:
Jo, ty byliny mám ráda všechny, za ranního rozbřesku omočené krůpějemi duhové rosy chutnají nejlíp, jen ten tymián drhne :-)

birkana
1703 příspěvků 6.6.14 08:00

@tlustá bába :

  • Nikoho nešetřím a ani šetřiti nehodlám :jazyk: Ať pán či kmán, nejsem-li spokojena, vyrážím do boje pod čarodějnickým praporcem s černým kocourem na rameni :lol: :lol: :lol: Poznámka pro uživatele s chudou slovní zásobou: Slovo „šetřit“ neznamená jen „např. škudlit peníze“, ale také „uchránit někoho před trestem, nebezpečím apod.“ 8o
  • Na zítra mám připraveno cca 3/4 kg jater kuřecích - to abych měla co podávat :cert:
  • Tymián mám z vlastního výsevu a také má tuhý, neužužlatelný stonek :nevim:… a pro @casino :
  • Játra obsahují asi jen ušáčci z domácí porážky; ti naši jsou ještě v předpubertálním věku, tak pracuji s náhradou :oops:
  • Kultivovaná diskuse může být pro „méně bystré“ nesrozumitelná a pak z toho mohou i blinkati (podvědomá reakce neovlivnitelná vlastní vůlí) :P
di
2452 příspěvků 6.6.14 07:57

Casino, tymián tam je (teda aspoň na mém monitoru), ta dolní malá „větvička“ pod krejčovským metrem; možná ten rozmarýn autorka přidala pro porovnání velikosti?

casino
4497 příspěvků 6.6.14 01:30
Tak toto je klasická ukázka...

…kterak si lze skrz dvě baby ( @daduuja @tlustá bába ) na štyry (různé) způsoby vyložit dva (skoro) stejné recepty :mrgreen:
Už chápu, proč se zhusta nedokážu domluvit s tou svou babou… Vy (baby) prý, na rozdíl od nás, dokážete dělat (myslet) i dvě věci najednou :palec: To se s váma potom dá velice těžko rozumně dikutovat :mrgreen:
Nicméně, ta hvězda co se tu dnes pravděpodobně vyzvracela z vlastní podoby si třeba uvědomí, že diskutovat se dá i jakštakš kultivovaně ;)

@daduuja, ignorant neignorant, s tím mlčením to netřeba až tak přehánět…, ten popelec by měl stačit sám o sobě :)

@tlustá bába, s tou fotečkou níže jste mě málem dostala do raqe!
Vidím jakousi haluz, kliknu na obrázek a na monitoru mi vyběhne jenom výřez ukončený dole tou kremírou! Říkám si, ťanu ééé, tož su blbá!!! Roky vařím že s rozmarýnkem a von to zatím tymiánek! 8o :)

Příspěvek upraven 06.06.14 v 01:31

tlustá bába
1212 příspěvků 5.6.14 23:50

@daduuja
Tak už mám zase oči navrch hlavy! Jak, kdybych to nebyla já? :lol: Nemyslím, že bych tu měla nějaké zvláštní postavení. Víš, kolikrát jsem dostala za uši? :lol:
Věř, či nevěř, nemyslím, že mě tu někdo šetří. Nebo jo, šetříte mě?
Králičí játra na šalvěji - Alis píše: „…nechám zatáhnout, ztlumím plamen, přidám šalvěj a bazalku (když jsou bylinky čerstvé, je to mnohem lepší), zacáknu bílým vínem…“… ztlumíš-li plamen a přidáš-li chladné víno…
Telecí nebo drůbeží játra na šalvěji - Pepino rovnou dusí a ještě to drze přiznává: „…Tuto směs nalijeme na předem opečená játra a spolu krátce podusíme.“
Ale nejsem profesionál takže, pokud je tu nějaký technolog, uvítám vysvětlení.
Také jsem nelenila a vyběhla jsem na balkon a uždíbla větvičku tymiánu (větší už nemám). Je to v květináči kupovaný, skomírající podvyživenec. Na zahradě mi vymrznul a nový se ještě fláká. Je to opravdu jen nitka a lístky se z toho ani moc drhnout nedají. Snad to bude vidět. A také musím říct, že ho koušu ráda. Někomu by vadit mohl. Nemusí ho dávat.
Portským jsem pouze uvolnila výpek na použité pánvi!

daduuja
1149 příspěvků 5.6.14 21:57

Teda, bábo, pokud považuješ pepinova játra za dušená - hned na začátku píše - Játra nakrájíme na nudličky nebo malé plátky, zprudka na oleji opečeme, vyndáme a přemístíme do jiné nádoby. A játra od Alis, kde je: Opékám do doby, kdy jsou játra hotová, což je podle mého tehdy, když jsou šťavnatá a uvnitř růžová, tak jsem gastronomický ignorant a posypu si hlavu popelem a měsíc se s vámi tady nebudu ani písmenkem hádat.
Schválně jsem teď doběhla na zahradu, prohledala všechen tymián, našla tu nejjemnější větvičku asi 3cm dlouhou, utrhla a než jsem vyběhla do prvního poschodí, tak ji rozkousala, ano, rozkousala, ale stejně mi zbyl v puse chuchvaleček něčeho, co se rozkousat nedalo, byl to ten stonek, takže mě nepřesvědčíš, vím jak chutná větvička jemného tymiánu a nechutná dobře :-), ale možná pěstujes odrůdu velejemnou :-)
Ne, šalvěj nevadí, naopak co největší listy nechat vcelku, prudce osmažit dokřupava a nechat na kuchyňské utěrce. Nic s játrama neopíkat společně, ba ani slaninu, ani portské, br :P
A na závěr - mnoho tvých receptů, kdybys to nebyla ty, by skončilo pod ostřížím zrakem zdejší policie v propadlišti coby duplikáty, věř či nevěř.

Soira
48 příspěvků 5.6.14 21:46

@tlustá bába to by se ti hodilo že? :poblion: :poblion:

tlustá bába
1212 příspěvků 5.6.14 21:25

@Soira To je lehká pomoc, jdi :poblion: jinam.
@birkana Zkus pštrosí, předpokládám, že má játra větší. :lol:
@svato Skutečně jsem zodpovědně hledala, ale králičí játra (pravda). Nakonec i Daduuja napsala: „Bábo, možná že před napsáním skoro každého svého receptu hledáš až příliš.“ ale také: „Jenomže nemůžete pod většinou bábiných receptů napsat, že jsou to s malými obměnami duplicity,…“ - tady ovšem začínám lehce tápat, jak to vlastně je. Píšu duplicitní recepty, nepíšu duplicitní recepty? Když jsem si pak přečetla, Daduujou vyhledaná, Alisina Toskánská kuřecí játra a Pepinova Telecí nebo drůbeží játra na šalvěji, musím uznat, že ingredience jsou téměř totožné, ale řekla bych, že v obou případech se jedná více či méně o játra dušená. Nevím, ale myslím, že nejen vzhledem, ale i chutí se budou lišit.
Mohl by to být úkol pro výzkumné Casino :think:, které, mimochodem, opět ráda vidím (resp. čtu)!
@daduuja Nevím, jak naložit s Tvou radou (cituji Tě): „A ještě k tvému receptu – mimo jiné – tu větvičku tymiánu bych já nejdříve odlistila, protože nevím jestli by stonek někdo užužlal“ - neboť větvičky tohoto tymiánu jsou tenké jako vlásečky a užužlám i já, chudozubá. :lol: Chápu, že z fotografie to patrné být nemusí. Šalvěj nevadí?

svato
1428 příspěvků 5.6.14 19:53

Pri toľkých odbočkách mimo daný recept, si dovolím jednu aj ja a nostalgicky si zaspomínam na časy, keď u nášho mäsiara bežne predávali králičie pečienky aj obličky zvlášť, normálne na váhu - iste by som vyskúšala aj tento recept…
P. S. pri toľkých receptoch (často s neopisnými názvami), človek môže vyrobiť duplicitu, aj pri všetkej snahe :nevim:

hippolyta
395 příspěvků 5.6.14 19:29

Casino, na konfitování kuřátka se vykašlou, konfitujou jenom ušáka, kuře bude na odpis (bude suchý a zároveň nasáklý olejem, paradoxně). Udělaj si z něj radši něco jinýho, rychlýho.

Soira
48 příspěvků 5.6.14 18:58

@casino další rádoby psychoanalytik, bože co tady je za smečka to by jeden nevěřil :poblion: :poblion: :poblion:

Soira
48 příspěvků 5.6.14 18:56

@Frantiska určitě :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nemám totiž nic jiného na práci

casino
4497 příspěvků 5.6.14 18:28
A je to venku…

:P
@Soira nižejc píše: „…píšu fakt rychle postižení z práce, a mám opravdu rychlejší jazyk v reálném životě…“

… od samého začátku jsem tušil, že autorka je nějakým způsobem postižená. Jen nevrozená slušnost (že aby si to někdo nevyložil jako útok na myšlení dotyčné) mi zabránila napsat sem, že píše příliš rychle… :P
A že nepoužívám výraz „dáma“ je snad, po předchozích expresivních výrazech dotyčné autorky, snad pochopitelné… 8)

Edit - reakce na birkana:
Koupil jsem ušáčka-mlaďoška… Krom toho, že mu v marketu ukroutili hlavičku, tak mu v tělíčku nechali pouze ledvinky a játra byla taky fuč. Už je naloženej a zkusím ho konfitovat společně s kuřátkem. Nechce se mi věřit, že by kuře mělo být horší jak se píše v komentářích TADY

Příspěvek upraven 05.06.14 v 18:39

birkana
1703 příspěvků 5.6.14 18:25

@tlustá bába, cvičně jsem vařila z krůtích jater, nemaje portské, dala jsem Vavřinecké :oops: Jak jsem vařila, tak jsem průběžně ochutnávala; nakonec nebylo co servírovat ani fotit :jazyk: V sobotu opakuji :mavam:

Frantiska
927 příspěvků 5.6.14 18:07

@Soira no znamená to ze jste 1400× otevřela Váš rádoby recept…

birkana
1703 příspěvků 5.6.14 16:45

Díky za vysvětlení a vyjádření na úrovni :think:

Soira
48 příspěvků 5.6.14 16:27

@birkana :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: v tom případě jsme si recepty tažením někam přetáhla je taky luxusní četin :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bleju dámy bleju… :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

birkana
1703 příspěvků 5.6.14 16:01

@Soira, slovo „zatáhnout“ má svůj původní význam „něco někam tažením přemístit“. Toto slovo patří mimo jiné do základní slovní zásoby; najdeme jej i v čítankách pro základní školy :idea:

di
2452 příspěvků 5.6.14 15:26

No a jinak, já osobně dávám přednost receptům stručným až strohým (žádné okecávání a „omáčky“ pro „vytvoření atmosféry“, to mě vážně nebaví), jasným, přehledným a srozumitelným, ty tři poslední atributy bohužel splněny nebyly.

di
2452 příspěvků 5.6.14 15:23

No, tak freak show má každý rád, že.

Soira
48 příspěvků 5.6.14 15:07

Holky a nesere Vás spíš, že ty moje nesmysly GRRDF GHVGHF ahsuffhjf atd měly při trvání 24 hodin na tomto vebu shlédnutí dohrommady více než přes 1400??? :mrgreen:

Soira
48 příspěvků 5.6.14 15:04

@birkana dobře tak tedy jinak, recepty nikdy psát rozvitě nebudu, čím víc kudrlinek a postupů typu do levé ruky dám toto a 6× zamíchám vlevo, pro toto prostor myslím není, Vy jste uživatelky, ne adminky, tak si hleďte konverzaci udržovat v jiném, než buzerujícím stylu.
nebudu je přepisovat tak, aby se líbily Vám, ono v doporučení je napsán klidně strohý popstu s možností přidávat vlastní tipy a zlepšováky - takže asi chyba nebude na mém příjmači

@hippolyta marmelády od Soiry jsi sem zatáhla ty (dnes 11:09) - prosímtě zatáhla to je co??? u nás se říká zatáhnout - zaplatit někomu účet v hospodě. pokud mě pamět neklame, měla jsme 24hod službu, takže chlastat jsem nemohla, leda, že by u onoho grilování s tvými přáteli???

birkana
1703 příspěvků 5.6.14 14:54

@Soira, dnes už je lépe, že :mavam: Nyní se vyjadřuješ větami rozvitými, smysluplnými a s minimem chyb :potlesk: Škoda, že tak nebyly napsány tvé recepty.

Nechápu, proč si vyžadovat tvé recepty přes SZ? Dej je sem (s opravenými chybami) znovu, vždyť špatné nebyly 8o Kritizovaly/i jsme pouze chyby! :lol:

hippolyta
395 příspěvků 5.6.14 14:51

Konec, dost, už mě to nebaví. Poslední dvě věci: daduujo, marmelády od Soiry jsi sem zatáhla ty (dnes 11:09), Soiro, podle vlastních slov daduuja tvé první pomatené příspěvky nečetla (už jsou pryč, tudíž odkaz nemohu dát). Cos jí poslala přes opěvované soukromé zprávy, to nemůžeme posoudit. A od toho jsou tu komentáře, aby člověk okomentoval, co vidí.

Příspěvek upraven 05.06.14 v 14:55

Soira
48 příspěvků 5.6.14 14:29

Především myslím, že nešlo až tak o překlepy - píšu fakt rychle postižení z práce, a mám opravdu rychlejší jazyk v reálném životě, ale šlo o zásadové poučování, že za prvé jsme vložila tři džemy a dvě marmelády - rozdíly fakt neřeším, pro mě hlavní je, že mě a okolí chutnají a žádají si repcept.
prostě jsem se vymykala a tím to začlo
Ale stále má nabídka platí, kdo chce receptíky pošlu SZ.

A ani jedna z Vás milé dámy a pane, jste mě nekontaktovali přes SZ style, prosímtě myslíš, že by šlo toto a tamto? Hned se semlela diskuze a jedna odvážná se navalila na druhou odvážnou a jen do mě…

Komunikace je věc složitá, papír a telefon snese všecko, horší je udržet komunikační rovinu na úrovni v psaném projevu. A to v diskuzi, kde dochází k rýpání fakt už se snižuje každý.

daduuja
1149 příspěvků 5.6.14 14:21

Zajímavé, že vám ty recepty na marmelády leží v žaludku natolik, že je dlouze diskutujete u tohoto receptu :-), moje poznámka o nich byla pouze okrajová.
Jenomže nemůžete pod většinou bábiných receptů napsat, že jsou to s malými obměnami duplicity, nebylo by s kým potom asi plkat, takže se musíte vyřádit na nových přírustkách, no jo no :-)
Soira mi recepty poslala zkopírované, je pravda, že pár překlepů tam je, ale pro tolik povyku to nestálo ani u jednoho receptu, navíc popis se mi zdá srozumitelný i pro naprostého marmeládového laika jako jsem já, takže můj úsudek zůstavá tam kde byl, děláte tu většinou zbytečné dusno a odrazujete případné nové labužníky a web sami pohřbíváte, škoda.
Hippolyto, tobě se divím asi nejvíc, ty, která jsi před nedlouhou dobou odešla rozlobená na celého Labužníka s tím, že ho máš dost, vytvořila si svůj vlastní blog, docela hezký, a teď se tu rveš za pravopis a překlepy? Kde je logika?
Casino, doufám, že tolik jedovatá nejsem a ani nehodlám být :-), jen technická - nemělo by být v zeleni o místo i?
Dadooa, je pravda, že jsem si nick napsala podle tebe, ale nejsem pojmenovaná jako ty, nezaměňuj pojmy :-), pro mne je špatné, že o někom, koho jsi poznala pouze z napsaného receptu dokážeš říct, že je negramot, víš vůbec, co to slovo znamená?
Milé dámy, snažíte se tu být papežtější než sám papež, neomylné, zásadové a hlavně černobílé, spíše šedivě neveselé, ale život je jiný, barevný a veselý, příjemný a plný překlepů a pravopisných chyb, zkuste se na něj podívat i jinýma očima, bude vám líp :-)

Soira
48 příspěvků 5.6.14 14:14

@hippolyta daduuja mé recepty četla :mrgreen: zase meleš bejkárny nic nevíš a točíš nesmysly aniž by sis cokoli ověřila!!!, no jo diskuze se smazala - díkybohu, a zase jedete pod králičíma játrama, no fuj!

@tlustá bába neboj marmošku ti tam nikdo dávat nebude.

@Dadooa jo luštit šly špatně..prosímtě, čtyři uživatelé tady do mě solili co šlo a ostatní opsali SZ, že jste pěkné…no nebudu sprostá a urážet zvířata…
se zamyslete nejprve nad sebou.

Dadooa
268 příspěvků 5.6.14 13:45

@daduuja Hele, ty moje dvojce nevyzadany, tady ty marmeladovy princezne nikdo nenadaval.(ani ja!) jen po ni chteli aby napsala ty recepty poradne. A ona misto toho byla urazena a nedutkliva. Taky mohla rict no jo, sorry, sem si nevsimla, opravit to a bylo by vse ok a konecne by si ty recepty mohli lidi precist, kdyz uz lustit sly spatne. Ale ze je nekdo negramot a na upozorneni reaguje sproste.. to neni vina nikoho odsud.
Ale fakt mi bavi, ze ty si je vubec nevidela a presto na to mas pevny nazor.
Tak kdyz si se musela pojmenovat jako ja, tak mi aspon nekaz povest a neobhajuj nesmysly ;-)

hippolyta
395 příspěvků 5.6.14 13:35

Daduujo, recepty od Soiry byly zajímavé, to jsem nezpochybňovala, ale napsané ohavně. Tys je nečetla. Tobě asi přijde v pořádku, že když člověk chce předat své poselství dalším pokolením (cituji tě), že to napíše lajdácky, na pokraji srozumitelnosti, bez stopy úcty ke čtenářům, s přístupem „přece jsem chtěla napsat g, to musí být každému jasné, když je na klávesnici vedle h“. Nejsem zastáncem žádné inkvizice. Ale sama, když jdu veřejně s kůží na trh, pečlivě si po sobě svůj výplod zkontroluji, protože vím, že bude podroben kritice. O co jde tobě, to opravdu nechápu, asi si ve své pozici ochranitelky nespravedlivě stíhaných připadáš dobře. Přeju ti to, ale ostatní to mohou vidět jinak. Navíc svoje úsudky si tvoříš na základě naprosto neúplných informací, vlastně svých představ, což mně osobně se příčí nejvíc.

Příspěvek upraven 05.06.14 v 13:36

casino
4497 příspěvků 5.6.14 11:20
Furt si pletu Dadooa a daduuja

… obě mi přijdou jak svinibrodská zeleň, ale tentokrát s tou, patrně jedovatější, souhlasím :mrgreen:

@tlustá bába
Nápravu lze zjednat velmi jednoduše i bez sebepoškozování :mavam: Je ale otázne, zda v době kdy se LABUŽNÍK potácí na dně propasti nezájmu, by nebylo kontraproduktivní tak učiniti. Jsou stránky (no, vím o jedné…, říká si „NEJ“) kde dámy taky kvokají nad každým „novým“ rcp :evil: Je to sice k :poblion: (omlouvám se za použití tohoto smilníka) ale admini jsou spokojeni, většina osazenstva zmíněného dvorku taky a když si tam někdo občas otevře zobák, tak by ho nejraději odpeřily ;)
Kdysi tady @pepicek nastavil poměrně striktně dodržovaná pravidla stran duplicitních rcp… Myslím, že nastal čas (když už i Viktorka na dupláky hází bobek) tato pravidla poněkud „změkčit“. Tím nechci říci, že z toho budu celej vodvázanej a že budu v záklonu s přivřenýma očima kokrhat (kdákat) podobně jako milé kolegyňky :P …ale snad se z toho nepo… (smilníka ať si dosadí každý dle svého naturelu, hihihi)

Příspěvek upraven 05.06.14 v 11:22

daduuja
1149 příspěvků 5.6.14 11:09

Bábo, možná že před napsáním skoro každého svého receptu hledáš až příliš. Ale hlavně, že si poplkáte, po rameni poplácáte a je vám dobře. Kéž byste byly tak vstřícné i k novým receptům, to by byla teprv nádhera a nechcípal by tu pes a místo omšelých receptů by bylo něco opravdu nového, tož tak.
BTW, ty marmelády od Soiry jsou úžasné, škoda, že nezůstaly díky vaší inkvizici pro další pokolení, byly by totiž přínosnější než Králičí játra.
A ještě k tvému receptu - mimo jiné - tu větvičku tymiánu bych já nejdříve odlistila, protože nevím jestli by stonek někdo užužlal :-)

tlustá bába
1212 příspěvků 5.6.14 00:09

@daduuja
Asi největší moje chyba byla, že jsem před napsáním receptu hledala KRÁLIČÍ játra.
Mohu se zastřelit vlastnoručně, nebo už je nastoupená popravčí četa? :lol:
@birkana
Raději z více, že? :palec:
@Eja @hippolyta :potlesk: :potlesk: :potlesk: Bezvadný! Takové pánvičkové jam session se mi líbí! Asi by to tu takhle mělo vypadat, ne? Alespoň si to myslím.

birkana
1703 příspěvků 4.6.14 21:07

@Eja, :mavam:

Mé bříško (=pokojíček) musí posečkat, než budou jatérka ze dvou i více hovádek :srdce: :kytka:

Vložit nový komentář
Stránka:  1 2 Další »

Dnes doporučujeme: Houbová smaženice

Nejlepší recepty

Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz