Recept Králičí bochánky se švestkami

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Králičí bochánky se švestkami

Úvod

Vlastně je to králičí sekaná, kterou lze konzumovat bez přílohy. Ale ty švestky!

Postup

Králičí předky vložíme do vroucí vody, přidáme sůl, jednu malou šalotku, malý stroužek česneku, několik zrnek pepře a několik jehliček rozmarýnu a uvaříme - stejně, jako bychom připravovali drůbeží polévku. Část vývaru použijeme na bochánky, ze zbytku pomocí zeleniny a knedlíčků z králičích jater vytvoříme polévku (kdo má rád). Žemle nakrájíme a zalijeme je králičím vývarem. Uvařené králičí předky obereme a umeleme společně s namočenými žemlemi a šalotkami. Je-li směs suchá, přidáme vývar.
Do mletého masa vmícháme vejce, šalvěj, bílý pepř, sůl a dětskou krupičku s práškem do pečiva. Dle potřeby přidáme trochu krupičky nebo strouhanky.
Z masy vytvoříme mokrýma rukama bochánky, které na pečícím papíru upečeme. Během pečení je jednou nebo dvakrát potřeme rozpuštěným máslem.
Zatímco se pečou bochánky, vypeckujeme a rozpůlíme švestky, které vložíme na rozpálené máslo, po chvíli přidáme na proužky nakrájenou šalotku, posypeme hrubým cukrem, přidáme lístky šalvěje a karamelizujeme.
Karamel uvolníme 1 lžící králičího vývaru a v okamžiku, kdy se vývar odpařil, přilijeme koňak, který zapálíme a malou chvíli se kocháme plamínky (kdo nechce riskovat požár, nezapaluje).
Bochánky jsou dobré i studené.

Recept je z kategorií: Králík


Reklama

Nahlásit recept

  • 15.09.13 vloženo
  • 2382x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny s vařením masa

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

  • Bochánky:
  • 80 dkg vařeného králičího masa (4 obrané předky)
  • vývar z králíka
  • 2 - 3 žemle
  • 1 – 2 vejce dle velikosti
  • 3 malé šalotky
  • 1 malinký stroužek česneku (není nutný)
  • 1 pol. lžíce čerstvé jemně pokrájené čerstvé šalvěje
  • sůl
  • na špičku nože bílého pepře
  • ¾ lžičky prášku do pečiva
  • ½ dl dětské krupičky
  • 1 hrst strouhanky (je-li nutno)
  • rozpuštěné máslo na potření bochánků
  • Švestková parádička:
  • švestky
  • 1 - 2 pol. lžíce třtinového/hnědého řepného cukru
  • 1 pol. lžíce másla
  • několik lístků šalvěje
  • 2 šalotky
  • šplouch koňaku
  • plátek dokřupava osmažené slaniny je nepovinný

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 15.09.13 20:29

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Králičí bochánky se švestkami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz