Recept Krakovská roštěnka

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso pokrájíme na plátky, okraje nařežeme nožem, naklepeme paličkou, osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného oleje. Opečeme z obou stran. Do výpeku přidáme nadrobno posekanou cibuli a okurky, umyté pokrájené sušené houby a trochu sardelové pasty. Asi 3 minuty restujeme. Do takto připraveného základu vložíme opět opečené roštěnky, podlijeme hovězím vývarem a pomalu dusíme pod pokličkou. Po dobu dušení občas maso podléváme vývarem. Až je maso měkké, přendáme jej na mísu, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, opražíme, podlijeme trochou vývaru, povaříme a přelijeme touto omáčkou roštěnky na míse.

Recept je z kategorií: Roštěná

Nahlásit recept

  • 06.10.06 vloženo
  • 7080x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g hovězí roštěnky
  • olej na opečení roštěnek
  • 1 cibule
  • mletý černý pepř
  • 2 kyselé okurky
  • 15 g sušených hub
  • sardelová pasta dle chuti
  • hovězí vývar nebo vývar z kostí či masoxu
  • 10 g i více hladké mouky na zahuštění.

Doporučená příloha

  • výborné jsou opečené brambory, zeleninová obloha

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krakovská roštěnka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz