Recept Krakonošův bramborák

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Je to velice jednoduché. Na pánev s olejem nalijeme těsto (asi 20 cm) v průměru jako na bramborák. Na to položíme plátek masa a na to nalijeme opět těsto. Pečeme velmi pomalu aby se to propeklo. Obrátíme a pečeme do zlatova i druhou stranu. Dobrou chuť Lacko.

Recept je z kategorií: Bramborová jídla

Nahlásit recept

  • 27.06.04 vloženo
  • 15150x zobrazeno

Ingredience

  • těsto na obyčejné bramboráky
  • tenké plátky kuřecího nebo vepřového masa

Doporučená příloha

  • čerstvý salát

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Krakonošův bramborák

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Wolfg
584 příspěvků 12.05.10 18:41
Re: Krakonošův bramborák

Z nepochopitelných důvodů se v jedné pivnici k Ondrášovi servíroval feferonkový salát (sýr, feferonky, olej). Ta dvacka, tenkrát, se zažírala do šrajtofle :-)

S kuřecím plátkem skutečná ňamina. Protože je nebezpečí, že se maso nepropeče, kuřecí prsa nakrájím na větší nudle, chvíli naložím se solí, olejem a paprikou (nelajte mi, když zakápnu sójovkou), orestuji, bramborák udělám, jak výše popsáno a z výpeku vytvořím šťávu, kterou hotové dílko poleju

esmeralda
4813 příspěvků 12.02.09 08:10
Re: Krakonošův bramborák

Jééé, já na tenhle recept úplně zapomněla.

A přitom to bylo úplně první jídlo které jsem uvařila jen pro Micka. ;-))
Možná bych to měla zopakovat.

Vajgl - s tím salámem je to výborný nápad.

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 12.02.09 03:22
Re: Krakonošův bramborák

Esme, na podobnou mňamku jsem chodívali do „Hoteláku SCHZ“ tady u nás. Vařila tam perfektní kuchařka Světlana, ne nebyla to Ruska, ale týhle ženský vždy vzdávám hold. Nikdy více jsem nejedla takový skvost, který ona uměla vytvořit. I když jsem se doma snažila, seč mohla … proti ní jsem byla a budu vždy břídil. Skvěle okořeněné, prostě vše jak má být. Díky vajgl za vytažení receptíku.

vajgl
65 příspěvků 12.02.09 02:59
Re: Krakonošův bramborák

Taky se tam dá strčit plátek salámu a to je pak Informatikův Ondráš.

Eleeen
1127 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krakonošův bramborák

Taky si ho ráda dávám v restauraci jen se zeleninkou, tady všude se jmenuje ONDRÁŠ. Buď kuřecí nebo vepřový … Vynikající dobrota ovšem je (vhodná i pro vegetariány), když místo masa použijeme Nivu nebo hermelín. To je pak Sýrový Ondráš. ;-)))

penda
4752 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Krakonošův bramborák

tento bramboráček jsem si s oblibou dávala v jakékoli restauraci jen se zeleninovou oblohou, když jsem zrovna nekonzumovala pstruha…a párkrát jsem ho i doma osobně připravila… a je to bašta… :-)) (esme, všímáš si…jsou 4…chichichi)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz