Recept Krakonošovo kyselo z Krkonoš Pra
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Vařit houby s kmínem v osolené vodě po 30min. Smíchat kvasnice s trochou vlažné vody, nechat je vzejít a přidat do polévky. Osmažit cibuli na másle a přidat ji do plévky. Opepřit polévku. Do hlubokých talířů rozdělit vejce a polít je polévkou. Podávat horké brambory v míse a kyselou smetanu v misce uprostřed stolu. Každý si přidá, kolik brambor a smetany chce.
Recept je z kategorií: Bramborové polévky
- 02.12.02 vloženo
- 8756x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1.2l vody
- sůl a pepř podle chuti
- velkou hrst sušených hříbků, nebo jiných hub
- 1 lžička utlučeného kmínu
- 25g kvasnic, vzejitých
- 5 lžic (75g) másla
- 1 cibule na jemno posekaná
- 4 vejce na tvrdo uvařená, posekaná
- 4 velké brambory, na velké kostky nakrájené a uvařené
- 250ml kyselé smetany
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Krakonošovo kyselo z Krkonoš
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Krakonošovo kyselo z Krkonoš