Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
danda Thajská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Garnáty rozloupneme, zmrazené necháme rozmrazit. Svaříme smetanu s mlékem, kokosovou moučkou a solí, odstavíme ze sporáku a necháme 30 minut v klidu. Šalotky a stroužek česneku oloupeme a rozsekáme nadrobno. Směs kokosu se smetanou nalijeme přes síto do hrnce. Kokosovou moučku vymačkáme. Přidáme koriandr, sojovou omáčku, cukr, kayenský pepř, celý pepř a nastrouhanou citronovou kůru. Vmícháme šalotky a česnek a necháme povařit. Vložíme garnáty a několik minut v polévce ohříváme. Krajíček chleba nakrájíme na kostičky, opečeme na másle dozlatova a před podáváním nasypeme do polévky. Annette Wolterová, Christian Teubner : Spezialitäten der Welt köstlich wie noch nie - vydaná v roce 1991 v Gräfe und Unzer v Mnichově v roce 1995 v Praze ji vydala Fortuna Print s názvem Speciality z celého světa
Recept je z kategorií: Polévky rybí a z mořských živočichů
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krabí polévka - Kaeng Chued
byla vynikající, zvláštní chuťi po koriandru a kokosu, krémová…Zdenek si dal dvakrát a už nic jiného a zbyteček si schovává ke snídani
Měj se 
Jen mi vrtá hlavou, co s tím kokosem uvařeným, ale asi ho dám sousedovic slepicím
361 příspěvků 25.1.09 03:43
Takovéto mohu kdykoli. Jakožto i všechny dary a plody moře. Bohužel žijeme, tam kde žijeme.