Recept Krabí Crème Brûlée s okurkou a toasty Melba

Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Krabí  Crème Brûlée s okurkou a toasty Melba

Úvod

Šéfkuchař z Irska, Paul Tannery Flynn, vymyslel tento skvost, který určitě stojí za vyzkoušení.

Postup

Dva dny předem si připravíme okurky.
Nakrájíme je na tenká kolečka, posolíme a necháme stát 15 minut.
Vodu slijeme.
50g cukru, 50ml bílého octa a lžičku sladké chilli omáčky povaříme 1 minutu a vychladlou omáčku nalijeme na okurky. Promícháme.
Misku zakryjeme fólií a necháme v lednici dva dny proležet.

Den předem rozšleháme smetanu s vejcem a žloutky, přidáme nastrouhaný nebo utřený stroužek česneku a najemno nakrájený zázvor.
Podle chuti osolíme a opepříme.
Krabí maso nakrájíme najemno a přidáme do směsi.
Mísu přetáhneme fólií a necháme v lednici do druhého dne.

Troubu předehřejeme na 150°C.

Zapékací misky nebo jednu velkou naplníme směsí, postavíme do hlubšího pekáče, naplníme vodou, aby dosahovala do 3/4 naplněných misek a v troubě pečeme 45-60 minut.
Po 40 minutách zkontrolujeme.
Hmota musí mít konzistenci třaslavého pudinku.

Před podáváním posypeme jemně strouhaným parmazánem a zapečeme pod grilem.
Podáváme při pokojové teplotě.

Tousty Melba jsou retro a nikdo už je asi nepřipravuje, ale k tomuto receptu se moc dobře hodí.

Z toustového chleba okrojíme kůrku a prořízneme ho. Z jednoho plátku uděláme dva stejně velké.
Plátky překrojíme na trojúhelníčky a pod grilem pečeme, až se prohnou.

Recept je z kategorií: Mořské


Reklama

Nahlásit recept

  • 07.09.15 vloženo
  • 1594x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60min+příprava

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 400ml smetany
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce nakládaného zázvoru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 150g krabího masa
  • 50g parmazánu
  • limeta
  • 3 okurky nakládačky
  • 50ml bílého octa
  • 50g cukru
  • 1 lžička sladké chilli omáčky
  • toustový chléb.

Doporučená příloha

  • Melba a okurky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 07.09.15 20:09

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Krabí Crème Brûlée s okurkou a toasty Melba

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5064 příspěvků 09.09.15 17:33

Dando, az az! som sa zlakla…to ani zo srandy prosiimta.. :kytka: :mavam:

 
Eja
3806 příspěvků 09.09.15 17:11

@daduuja no proto, už jsem se lekla :kytka:

 
daduuja
1134 příspěvků 09.09.15 16:49

Ejo, to bylo na casinovo fretku :-), ještě asi tři recepty a pak zbrzdím :-)
Když konec léta, zvlášť po tom letošním parném, je tak barevný, plný chutí, čerstvé zeleniny plné sluníčka, že se vaří skoro samo a je mi líto se nepodělit s tím, co bylo dobré :-) :mavam:

 
Eja
3806 příspěvků 09.09.15 14:33

@daduuja
Casino, už je to skoro poslední recept, který jsem chtěla sdílet s Labužníkama, už ode mne bude pokoj :-)

No to nemyslíš doopravdy… :hug:

 
daduuja
1134 příspěvků 09.09.15 10:00

Kraba?, no přece ve Zverimexu :-)
Ale určitě to bude dost dobré i třeba s treskou, jen chuť se posune od sladce nasládlé :-)
Ano, bílý vinný ocet.
A tousty, zkoušela jsem otoustovat a pak prokrojit, bohužel nejsem natolik šikovná nebo náš toustový je jiný, tak jsem prokrajovala syrové plátky a řeznou stranou ke grilu nechala zhnědnout, trošku se prohly :-)

Casino, už je to skoro poslední recept, který jsem chtěla sdílet s Labužníkama, už ode mne bude pokoj :-)

Mývala měla doma kamarádka ze Zverimexu, v noci nadělal v kuchyni daleko větší bordel, vytahal kdeco a myl a myl… :-)

 
casino
4463 příspěvků 08.09.15 23:01
daduuja, teda vy jedete jak fretka...

…a o koupi medvídka mýýývala patrně neuvažujete, jestlisenepletu, že? :mrgreen:
*****
Totok by stálo za hřích :palec:
Kdepak jste ulovila kraba, pokud jste ho něčím nenahradila? :)
Vygůglil jsem „bílý ocet“ Jde se ffší pravděpodobností o produkt z bílého vína (6% CH3COOH)
Vygůglil jsem i tu MELBU, protože jsem nedovtipa :oops:
Tousty Melba:
1. Plátek toust. chl. zlehka opečeme (v toustovači)
2. Odkrojíme kůrku (po obvodu)
3. Prokrojíme - prořízneme (naplacato)
4. Pod grilem připečeme až se prohne (řeznou stranou ke zdroji tepla)
:mavam:

Příspěvek upraven 08.09.15 v 23:02

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz