Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
daduuja Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Šéfkuchař z Irska, Paul Tannery Flynn, vymyslel tento skvost, který určitě stojí za vyzkoušení.
Dva dny předem si připravíme okurky. Nakrájíme je na tenká kolečka, posolíme a necháme stát 15 minut. Vodu slijeme. 50g cukru, 50ml bílého octa a lžičku sladké chilli omáčky povaříme 1 minutu a vychladlou omáčku nalijeme na okurky. Promícháme. Misku zakryjeme fólií a necháme v lednici dva dny proležet. Den předem rozšleháme smetanu s vejcem a žloutky, přidáme nastrouhaný nebo utřený stroužek česneku a najemno nakrájený zázvor. Podle chuti osolíme a opepříme. Krabí maso nakrájíme najemno a přidáme do směsi. Mísu přetáhneme fólií a necháme v lednici do druhého dne. Troubu předehřejeme na 150°C. Zapékací misky nebo jednu velkou naplníme směsí, postavíme do hlubšího pekáče, naplníme vodou, aby dosahovala do 3/4 naplněných misek a v troubě pečeme 45-60 minut. Po 40 minutách zkontrolujeme. Hmota musí mít konzistenci třaslavého pudinku. Před podáváním posypeme jemně strouhaným parmazánem a zapečeme pod grilem. Podáváme při pokojové teplotě. Tousty Melba jsou retro a nikdo už je asi nepřipravuje, ale k tomuto receptu se moc dobře hodí. Z toustového chleba okrojíme kůrku a prořízneme ho. Z jednoho plátku uděláme dva stejně velké. Plátky překrojíme na trojúhelníčky a pod grilem pečeme, až se prohnou.
Recept je z kategorií: Mořské
Melba a okurky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Krabí Crème Brûlée s okurkou a toasty Melba
5068 příspěvků 9.9.15 17:33
Dando, az az! som sa zlakla…to ani zo srandy prosiimta..

@daduuja no proto, už jsem se lekla
1150 příspěvků 9.9.15 16:49
Ejo, to bylo na casinovo fretku
, ještě asi tři recepty a pak zbrzdím 

Když konec léta, zvlášť po tom letošním parném, je tak barevný, plný chutí, čerstvé zeleniny plné sluníčka, že se vaří skoro samo a je mi líto se nepodělit s tím, co bylo dobré
@daduuja
Casino, už je to skoro poslední recept, který jsem chtěla sdílet s Labužníkama, už ode mne bude pokoj
No to nemyslíš doopravdy…
1150 příspěvků 9.9.15 10:00
Kraba?, no přece ve Zverimexu


Ale určitě to bude dost dobré i třeba s treskou, jen chuť se posune od sladce nasládlé
Ano, bílý vinný ocet.
A tousty, zkoušela jsem otoustovat a pak prokrojit, bohužel nejsem natolik šikovná nebo náš toustový je jiný, tak jsem prokrajovala syrové plátky a řeznou stranou ke grilu nechala zhnědnout, trošku se prohly
Casino, už je to skoro poslední recept, který jsem chtěla sdílet s Labužníkama, už ode mne bude pokoj
Mývala měla doma kamarádka ze Zverimexu, v noci nadělal v kuchyni daleko větší bordel, vytahal kdeco a myl a myl…
…a o koupi medvídka mýýývala patrně neuvažujete, jestlisenepletu, že?




*****
Totok by stálo za hřích
Kdepak jste ulovila kraba, pokud jste ho něčím nenahradila?
Vygůglil jsem „bílý ocet“ Jde se ffší pravděpodobností o produkt z bílého vína (6% CH3COOH)
Vygůglil jsem i tu MELBU, protože jsem nedovtipa
Tousty Melba:
1. Plátek toust. chl. zlehka opečeme (v toustovači)
2. Odkrojíme kůrku (po obvodu)
3. Prokrojíme - prořízneme (naplacato)
4. Pod grilem připečeme až se prohne (řeznou stranou ke zdroji tepla)
Příspěvek upraven 08.09.15 v 23:02