Recept Krabí Crème Brûlée s okurkou a toasty Melba

daduuja Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Krabí  Crème Brûlée s okurkou a toasty Melba

Úvod

Šéfkuchař z Irska, Paul Tannery Flynn, vymyslel tento skvost, který určitě stojí za vyzkoušení.

Postup

Dva dny předem si připravíme okurky. Nakrájíme je na tenká kolečka, posolíme a necháme stát 15 minut. Vodu slijeme. 50g cukru, 50ml bílého octa a lžičku sladké chilli omáčky povaříme 1 minutu a vychladlou omáčku nalijeme na okurky. Promícháme. Misku zakryjeme fólií a necháme v lednici dva dny proležet. Den předem rozšleháme smetanu s vejcem a žloutky, přidáme nastrouhaný nebo utřený stroužek česneku a najemno nakrájený zázvor. Podle chuti osolíme a opepříme. Krabí maso nakrájíme najemno a přidáme do směsi. Mísu přetáhneme fólií a necháme v lednici do druhého dne. Troubu předehřejeme na 150°C. Zapékací misky nebo jednu velkou naplníme směsí, postavíme do hlubšího pekáče, naplníme vodou, aby dosahovala do 3/4 naplněných misek a v troubě pečeme 45-60 minut. Po 40 minutách zkontrolujeme. Hmota musí mít konzistenci třaslavého pudinku. Před podáváním posypeme jemně strouhaným parmazánem a zapečeme pod grilem. Podáváme při pokojové teplotě. Tousty Melba jsou retro a nikdo už je asi nepřipravuje, ale k tomuto receptu se moc dobře hodí. Z toustového chleba okrojíme kůrku a prořízneme ho. Z jednoho plátku uděláme dva stejně velké. Plátky překrojíme na trojúhelníčky a pod grilem pečeme, až se prohnou.

Recept je z kategorií: Mořské

Nahlásit recept

  • 07.09.15 vloženo
  • 2127x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60min+příprava

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 400ml smetany
  • 1 vejce
  • 2 žloutky
  • 1 stroužek česneku
  • 2 lžíce nakládaného zázvoru
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 150g krabího masa
  • 50g parmazánu
  • limeta
  • 3 okurky nakládačky
  • 50ml bílého octa
  • 50g cukru
  • 1 lžička sladké chilli omáčky
  • toustový chléb.

Doporučená příloha

  • Melba a okurky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 7.9.15 20:09

Uvaření se již líbí 8 labužníkům

Diskuse k receptu Krabí Crème Brûlée s okurkou a toasty Melba

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Krabí Crème Brûlée s okurkou a toasty Melba

jolana
5068 příspěvků 9.9.15 17:33

Dando, az az! som sa zlakla…to ani zo srandy prosiimta.. :kytka: :mavam:

Eja
3871 příspěvků 9.9.15 17:11

@daduuja no proto, už jsem se lekla :kytka:

daduuja
1149 příspěvků 9.9.15 16:49

Ejo, to bylo na casinovo fretku :-), ještě asi tři recepty a pak zbrzdím :-)
Když konec léta, zvlášť po tom letošním parném, je tak barevný, plný chutí, čerstvé zeleniny plné sluníčka, že se vaří skoro samo a je mi líto se nepodělit s tím, co bylo dobré :-) :mavam:

Eja
3871 příspěvků 9.9.15 14:33

@daduuja
Casino, už je to skoro poslední recept, který jsem chtěla sdílet s Labužníkama, už ode mne bude pokoj :-)

No to nemyslíš doopravdy… :hug:

daduuja
1149 příspěvků 9.9.15 10:00

Kraba?, no přece ve Zverimexu :-)
Ale určitě to bude dost dobré i třeba s treskou, jen chuť se posune od sladce nasládlé :-)
Ano, bílý vinný ocet.
A tousty, zkoušela jsem otoustovat a pak prokrojit, bohužel nejsem natolik šikovná nebo náš toustový je jiný, tak jsem prokrajovala syrové plátky a řeznou stranou ke grilu nechala zhnědnout, trošku se prohly :-)

Casino, už je to skoro poslední recept, který jsem chtěla sdílet s Labužníkama, už ode mne bude pokoj :-)

Mývala měla doma kamarádka ze Zverimexu, v noci nadělal v kuchyni daleko větší bordel, vytahal kdeco a myl a myl… :-)

casino
4497 příspěvků 8.9.15 23:01
daduuja, teda vy jedete jak fretka...

…a o koupi medvídka mýýývala patrně neuvažujete, jestlisenepletu, že? :mrgreen:
*****
Totok by stálo za hřích :palec:
Kdepak jste ulovila kraba, pokud jste ho něčím nenahradila? :)
Vygůglil jsem „bílý ocet“ Jde se ffší pravděpodobností o produkt z bílého vína (6% CH3COOH)
Vygůglil jsem i tu MELBU, protože jsem nedovtipa :oops:
Tousty Melba:
1. Plátek toust. chl. zlehka opečeme (v toustovači)
2. Odkrojíme kůrku (po obvodu)
3. Prokrojíme - prořízneme (naplacato)
4. Pod grilem připečeme až se prohne (řeznou stranou ke zdroji tepla)
:mavam:

Příspěvek upraven 08.09.15 v 23:02

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Smažená cibulová kolečka Smažená cibulová kolečka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz