Recept Kožich trochu jinak

Ruská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Toto je recept známý spíše jako „Sleď v kožichu“. Chtěla bych nabídnout svůj recept, jak ho znám od maminky a jak ho připravujeme v mé domovině – Moskvě. Všechny dosavadní recepty totiž zahrnují brambory a mrkev. Stačí jen trochu změnit ingredience, něco vyloučit a něco přidat a ze všedního jídla ihned se stává pikantní a delikátní pokrm pro nevšední příležitost.

Postup

1. Vykostěnou sleď nebo hotové filety nakrájíme na malé kostičky. Rovnoměrně rozložíme na dno speciální mísy na ryby. Opatrně potřeme velmi slabou vrstvou tatarky.
2. Cibule, oloupanou a nadrobno nakrájenou rozložíme jako druhou vrstvu a znovu potřeme slabou vrstvou tatarky.
3. Natvrdo uvařena a nadrobno pokrájena vejce tvoří třetí vrstvu, kterou také opatrně potřeme slabou vrstvou tatarky.
4. Jablka nastrouháme na struhadle s velkými otvory a máme čtvrtou vrstvu, která dodává pokrmu tu pravou šťávu. Nezapomeneme ji přikryt jemnou vrstvou tatarky.
5. Předem uvařenou a vychladlou červenou řepu oloupáme a nastrouháme na stejném struhadle jako jablka. Tuto poslední vrstvu rozložíme a naposledy potřeme ji už silnější vrstvou tatarky.
Hotový Kožich nechat v ledničce, nejlépe přes noc.
Důležité! Tento pokrm musí zůstat pěkně ve vrstvách. Ne míchat!
Při podávání krájí se jako dort.
Servíruje se jako předkrm a třeba i hlavní chod.
Dobrou chuť!

Recept je z kategorií: Rybí saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.01.10 vloženo
  • 2807x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1. Sleď - 300 až 500 g.
  • 2. Cibule – 1 velká nebo 2 malé
  • 3. Vejce - 3 ks.
  • 4. Jablka, nejlépe kyselé - 2 ks.
  • 5. Červená řepa - 1 velká nebo 2 malé.
  • Tatarská omáčka

Doporučená příloha

  • bez přílohy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kožich trochu jinak

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
anickav
2904 příspěvků 04.01.10 04:45
Re: Kožich, GZIT,

ja mám zaťa z Altajskej oblasti, on pridáva aj kartošku a mrkvu. Bez seljodky pod šuboj by nebol Silvester…

 
di
2451 příspěvků 04.01.10 04:01
Re: Kožich

Recept je pěkný, ale už se zde v různých variantách (např. místo sledě matjesy) objevil nejmíň 4×.

 
casino
4473 příspěvků 04.01.10 03:57
Re: Kožich

jj, toto se mi líbí:o))) Škoda, že to zde nebylo před čtyřmi dny… Pro 8 osob? Uvidíme kolik pochybí. Bez přílohy? Ochutnáme, napíšeme… :o)))

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...
Květákové placičky s majoránkou Květákové placičky s...
Ořechový koláč Ořechový koláč
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz