Recept Kovbojské fazole

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kovbojské fazole

Postup

Fazole, šunku, papričku, sůl a vodu dáme do hrnce, přikryjeme a uvedeme rychle do varu. Pak zmírníme oheň a necháme vařit 20 minut. Fazole odstavíme a tekutinu z nich slijeme do hrnečku. Zatímco se vaří fazole, opečeme na větší pánvi slaninu dozlatova, přidáme cibuli a česnek a opékáme 5 minut za občasného míchání.Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme do pánve. Okořeníme, zalijeme 1 šálkem tekutiny z fazolí a necháme dusit na mírném ohni asi 40 minut. Častěji promícháme. Potom vmícháme uvařené fazole a všechno dohromady 5 minut prohřejeme.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 05.04.04 vloženo
  • 51726x zobrazeno

Ingredience

  • 4 šálky vařených hnědých fazolí (mohou být i z konzervy)
  • 1 větší šunkový plátek tlustý nejméně na prst
  • 1 pálivá červená paprička
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 2 šálky vody
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 1 velká cibule nakrájená nahrubo
  • 2 velké utřené stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 1/2 lžičky chilli

Doporučená příloha

  • Podáváme horké s krajíci chleba.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kovbojské fazole

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kovbojské fazole

Vali
1326 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kovbojské fazole - pro Fanyho

děkuji za přidání obrázku

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kovbojské fazole

Nadýmání čili plynatost…kromě potravinových doplňků (zázvor, máta peprná, aktivní uhlí, artyčok) si můžete pomoci ještě následovně:

  • nepijte nápoje sycené oxidem uhličitým, tedy žádné perlivé nápoje
  • důkladně žvýkejte, větší kousky potravy způsobují při průchodu tlustým střevem plynatost, nejsou-li důkladně stráveny
  • jezte pomalu; při chvatném jídle spolykáte větší množství vzduchu
  • luštěniny, hlavně fazole a hrách, před vařením dlouho namáčejte, odstraníte tím některé nestravitelné cukry. Vodu, v níž se luštěniny namáčely, vylijte a vařte je v čisté vodě…

Čerpáno z knihy Léčivá moc vitaminů, bylin a minerálních látek (z anglického originálu Reader's Digest Guide to Vitamins, Minerals and Supplements) rok vydání 2001.

jana2_02
49 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kovbojské fazole

Ja fazole miluju, ale… Nadymani, ktere potom nasleduje, by stacilo na vzlet balonu a je to tak neprijemne, ze tu chut na fazole vetsinou opanuji. Avsak, jestli existuje nejake osvedcene uzivani proti nadymani, sem s nim a k veceri jsou fazole.

Ela
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kovbojské fazole

Táááááááák Fany, už viem, čo urobím zajtra. Môj muž ma nedá za nič, fazuľa ako praví Slováci je naša obľúbená. A robila som ju už na veľa spôsobov. Ale tento ešte nepoznám. Vyzerá to úžasne. Ďakujem.

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kovbojské fazole

nekomentuji, protože nečtu, neboť nemá ráda fazole…nechávám komentář na druhých… :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Těstoviny s lososem v krému Těstoviny s lososem v krému
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz