Recept Kovbojské fazole

Fany Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kovbojské fazole

Postup

Fazole, šunku, papričku, sůl a vodu dáme do hrnce, přikryjeme a uvedeme rychle do varu. Pak zmírníme oheň a necháme vařit 20 minut. Fazole odstavíme a tekutinu z nich slijeme do hrnečku. Zatímco se vaří fazole, opečeme na větší pánvi slaninu dozlatova, přidáme cibuli a česnek a opékáme 5 minut za občasného míchání.Omytá rajčata nakrájíme na malé kousky a přidáme do pánve. Okořeníme, zalijeme 1 šálkem tekutiny z fazolí a necháme dusit na mírném ohni asi 40 minut. Častěji promícháme. Potom vmícháme uvařené fazole a všechno dohromady 5 minut prohřejeme.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 05.04.04 vloženo
  • 61781x zobrazeno

Ingredience

  • 4 šálky vařených hnědých fazolí (mohou být i z konzervy)
  • 1 větší šunkový plátek tlustý nejméně na prst
  • 1 pálivá červená paprička
  • 1 1/2 lžičky soli
  • 2 šálky vody
  • 6 plátků anglické slaniny
  • 1 velká cibule nakrájená nahrubo
  • 2 velké utřené stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • 1/2 lžičky kari koření
  • 1/2 lžičky chilli

Doporučená příloha

  • Podáváme horké s krajíci chleba.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kovbojské fazole

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kovbojské fazole

Vali
1327 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kovbojské fazole - pro Fanyho

děkuji za přidání obrázku

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kovbojské fazole

Nadýmání čili plynatost…kromě potravinových doplňků (zázvor, máta peprná, aktivní uhlí, artyčok) si můžete pomoci ještě následovně:

  • nepijte nápoje sycené oxidem uhličitým, tedy žádné perlivé nápoje
  • důkladně žvýkejte, větší kousky potravy způsobují při průchodu tlustým střevem plynatost, nejsou-li důkladně stráveny
  • jezte pomalu; při chvatném jídle spolykáte větší množství vzduchu
  • luštěniny, hlavně fazole a hrách, před vařením dlouho namáčejte, odstraníte tím některé nestravitelné cukry. Vodu, v níž se luštěniny namáčely, vylijte a vařte je v čisté vodě…

Čerpáno z knihy Léčivá moc vitaminů, bylin a minerálních látek (z anglického originálu Reader's Digest Guide to Vitamins, Minerals and Supplements) rok vydání 2001.

jana2_02
49 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kovbojské fazole

Ja fazole miluju, ale… Nadymani, ktere potom nasleduje, by stacilo na vzlet balonu a je to tak neprijemne, ze tu chut na fazole vetsinou opanuji. Avsak, jestli existuje nejake osvedcene uzivani proti nadymani, sem s nim a k veceri jsou fazole.

Ela
276 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kovbojské fazole

Táááááááák Fany, už viem, čo urobím zajtra. Môj muž ma nedá za nič, fazuľa ako praví Slováci je naša obľúbená. A robila som ju už na veľa spôsobov. Ale tento ešte nepoznám. Vyzerá to úžasne. Ďakujem.

penda
4751 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Kovbojské fazole

nekomentuji, protože nečtu, neboť nemá ráda fazole…nechávám komentář na druhých… :-))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz