Recept Kovbojská kotleta
Ačraj Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod
Dle tohoto receptu dnes připravuji kotletu - přiznám se - že poprvé. Když to zvládnu já, bez dalších detailů, zkuste to také, zdá se to velmi jedlé. Dejte vědět, jak vám chutnala!
Postup
Naklepané kotlety osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet. Odleželé maso osmažíme na oleji z obou stran, vyndáme a uchováme v teple.Ve výpeku orestujeme nakrájenou slaninu, cibuli a česnek, zakápneme worčestrem, kečupem a trochou vody. Směs navršíme na kotlety, obložíme volským okem a podáváme s opečenými brambory, zeleninovou oblohou.
Recept je z kategorií: Kotlety
- 25.11.11 vloženo
- 29270x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 4 kotlety , koření Gyros
- sůl, pepř
- worčestr
- kečup
- 10 dkg anglické slaniny
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- feferonka
Doporučená příloha
opečené brambory
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Kovbojská kotleta
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Kovbojská kotleta
Tomu názvu kovbojská.
Ingredience postupně:
4 kotlety vepřové, Už název kovboj, správně cowboy, napovídá že jde o pastevce krav. Kde vzali vepřové?
koření Gyros - Totéž, v Americku se neprodává dodnes, natož tenkrát
Editováno, opraveny překlapy
Příspěvek upraven 04.08.12 v 21:58
Alis,narodila jsem se 8 km od Litomyšle, tak tam skutečně v této době na čerstvé, české rajče nenarazíš, o esmeraldě jsem nevěděla, že žije v Australii.
Příspěvek upraven 29.11.11 v 09:04
4812 příspěvků 29.11.11 00:27
Alis, ale jen o minutu. Na Olympiádu to asi nebude.
Já nevím, v zeměpisu jsem slabá, ale tuším, že v Sydney je sezóna rajčat delší než v Litomyšli.

Edit: Omlouvám se, esme byla rychlejší
Příspěvek upraven 28.11.11 v 23:14
4812 příspěvků 28.11.11 23:12
Ačraj, promiň, měla jsem za to že to víš. Bydlím v Austrálii.
Tak to bydlíš v teplých krajích, když i v zimě mají u vás čerstvá rajčata…
4812 příspěvků 28.11.11 21:21
K nám se zelenina nedováží. Je místní.
Zelenina, konkrétně rajčata z dovozu, tak ta se pěstují ve sklenících, ani né v hlíně a hlavně, je špatné, že nevidí sluníčko-proto bez chutě, dozrávají cestou, i ta na tom stonku.Rajčata jsou proti rakovině, ale silně pochybuji o těch z dovozu.
4812 příspěvků 28.11.11 00:15
Že se pěstovat zeleninu nevyplatí…jsem myslela že to nepřijde laciněji než z obchodu.
I ta má zde různou kvalitu. A jak stále nadávám na Aldi, zeleninu tam mají prvotřídní. Rajčata ještě na stonku. Asi mají dobrého dodavatele.
Dochucovadla, neboli zvýrazňovače, to jsou přípravky, něco jako Gyros, víš?Jak to, že se nevyplatí pěstovat zeleninu?Já vedle té bylinkové zahrádečky mám zahrádku zeleninovou, kde si vypěstujeme veškerou zeleninu, já bych si nekoupila rajčata z obchodu, která jsou úplně bez chutě, k těm našim se nedají zdaleka přirovnat, tak je to i s paprikami, okurkami, atd.atd.......„Prostřeno“, to je takový pořad na Primě, každý den od 18.00hod.Tam bez bujónu a podobných „dochucovadel“nevaří.Tak tedy dobrou noc!
Příspěvek upraven 27.11.11 v 23:45
4812 příspěvků 27.11.11 23:03
Ačraj, já ani vlastně nevím co to ta ochucovadla / dochucovadla jsou. Pokud možno používám potraviny čerstvé a bez předchozích úprav. Vegetu a podobné věci u nás nenajdeš. Zato kořenku mám nabitou. Asi 40 druhů.
Tvoje zahrádka se asi bude dosti podobat té mé.
Ono se tady totiž pěstovat zeleninu nevyplatí. Bylinky už nesuším. Sušila jsem, rozdávala, zásobila známé, trh se nasytil a už o to nikdo nestojí. Na zahrádce je něco celý rok. A pak se to obrátí do země a je hnojivo. Chlubím se ale cizím peřím. Zahrádku dělá můj partner, já jsem jen „odporným poradcem“.
Tvůj citát „stejně použiji nějaká ta dochucovadla, jako v „Prostřeno““ jsem nepochopila.
Vidím že vaříš ráda a určitě dobře. A hlavní je že to chutná.
A ten sluníčkový den sis mohla nechat od cesty.
Už se zase usmívá a vypadá to dnes na
38°C. 
esmeraldo, mám také malou zahrádečku, pouze pro bylinky-oregáno, mátu, meduňku, šalvěj, bukvici lékařskou, řepík, yzop, oman, každý rok suším, takřka nevyužívám, takže postupně vyhazuji.Petrželku, pažitku, kopr, libeček, to mám ráda, ale když něco připravuji, stejně použiji nějaká ta dochucovadla, jako v „Prostřeno“.Máme oblíbené šneky z listkového těsta, sýr+slaninu+gyros, nebo Hermelín, rozbalím, proříznu, posypu „dochucovadlem - grilovaný sýr“ znovu přiložím, zabalím, dám na gril, když skoro „teče“položím na krajíček čerstvého chleba-dobrota!
Na pizzu, na špagety, dám oregáno, ale
stejně někdy použiji „ochucovadla“.Jdu vařit, dnes pivní marinované
kotlety, které jsem dávala mazat, aby nebyly 2×.Příjemný, sluníčkový
den! 
4812 příspěvků 26.11.11 23:07
Podívala jsem se na složení Gyros koření (české stránky), neboť tyto směsky nekupuji. Roste mi všechno kromě kmínu na zahrádce. Jenom zvýrazňovač chuti nepěstuji.
Je to prakticky koření které používám na jehněčí.
Koření Gyros se může dávat do všeho a všude, je vynikající.
No, aby ho zase někdo nedal do svíčkové, to
né, ale k naložení masa, na grilování a podobně… 
4812 příspěvků 26.11.11 21:43
Děkuji za vysvětlení. Trochu mě zmátlo koření Gyros. Z toho jsem to odhadovala na jehněčí.
Kovbojské…to mi zase napovídalo něco o hovězím. Vepřové mi do toho moc nesedí. To by se pak mělo jmenovat Pigbojské.
Z klokanů kotlety asi ne, ale steak je z nich vynikající. Šimka a Grossmana si pamatuji, ale Bivoje ne.
esmeraldo, vyzkoušej třeba z klokana, dej potom vědět!Nebo, znáš scénku, Grossmana a Šimka, ve které bylo zvíře jménem Bivoj?Tak z něho pocházejí tyto kovbojské kotlety.
Příspěvek upraven 26.11.11 v 21:59
I vepřovou si můžeš klepat, jak dlouho chceš, dokuď je tedy co klepat .
V receptu je „naklepané kotlety“-tedy
z kovboje, již naklepané. 
Příspěvek upraven 26.11.11 v 09:29
Když se řekne „kotleta“, myslí se vepřová

Z kovboje by byla asi naklepaná důkladně už předem
4812 příspěvků 25.11.11 22:52
Možná že zase dostanu přes hubu, ale musím se zeptat.
O jakou kotletu jde? Tím myslím z jakého zvířete? Nebo že by z kovboje?
5068 příspěvků 25.11.11 16:21
A ja ze na co som zabudla a uz viem.. maso na kotletky..
.. isto iste pripravim…u nas v poslednom
case minutky letia ..ta fefronka mi snad ani neda spat , tak laka na tom oku
oko.. 
Nó, na to že jsem úplně obyčejná kuchta, dílo se zdařilo-chutnalo, manžel dnes složil zdárně zkoušky, tak to byl tak trochu slavnostní oběd.

Brambory mohly být více opečené, ale už jsme měli velký hlad, nemohli jsme déle čekat.
Příspěvek upraven 25.11.11 v 15:35
přeji dobrou chuť