Recept Kovbojská kotleta

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kovbojská kotleta

Úvod

Dle tohoto receptu dnes připravuji kotletu - přiznám se - že poprvé. Když to zvládnu já, bez dalších detailů, zkuste to také, zdá se to velmi jedlé. Dejte vědět, jak vám chutnala!

Postup

Naklepané kotlety osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme uležet. Odleželé maso osmažíme na oleji z obou stran, vyndáme a uchováme v teple.Ve výpeku orestujeme nakrájenou slaninu, cibuli a česnek, zakápneme worčestrem, kečupem a trochou vody.

Směs navršíme na kotlety, obložíme volským okem a podáváme s opečenými brambory, zeleninovou oblohou.

Recept je z kategorií: Kotlety


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.11.11 vloženo
  • 20467x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kotlety , koření Gyros
  • sůl, pepř
  • worčestr
  • kečup
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • feferonka

Doporučená příloha

  • opečené brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kovbojská kotleta

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Drobek  04.08.12 19:01
Tá já se spíš divím

Tomu názvu kovbojská.
Ingredience postupně:
4 kotlety vepřové, Už název kovboj, správně cowboy, napovídá že jde o pastevce krav. Kde vzali vepřové?
koření Gyros - Totéž, v Americku se neprodává dodnes, natož tenkrát

Editováno, opraveny překlapy :pocitac:

Příspěvek upraven 04.08.12 v 21:58

 
Ačraj
697 příspěvků 29.11.11 09:02

Alis,narodila jsem se 8 km od Litomyšle, tak tam skutečně v této době na čerstvé, české rajče nenarazíš, o esmeraldě jsem nevěděla, že žije v Australii. 8-o

Příspěvek upraven 29.11.11 v 09:04

 
esmeralda
4813 příspěvků 29.11.11 00:27

Alis, ale jen o minutu. Na Olympiádu to asi nebude. :lol:

 
Alis
2617 příspěvků 28.11.11 23:13

Já nevím, v zeměpisu jsem slabá, ale tuším, že v Sydney je sezóna rajčat delší než v Litomyšli. :-) :-) :-)

Edit: Omlouvám se, esme byla rychlejší :-)

Příspěvek upraven 28.11.11 v 23:14

 
esmeralda
4813 příspěvků 28.11.11 23:12

Ačraj, promiň, měla jsem za to že to víš. Bydlím v Austrálii.

 
Ačraj
697 příspěvků 28.11.11 22:49

Tak to bydlíš v teplých krajích, když i v zimě mají u vás čerstvá rajčata… :?:

 
esmeralda
4813 příspěvků 28.11.11 21:21

K nám se zelenina nedováží. Je místní.

 
Ačraj
697 příspěvků 28.11.11 17:08

Zelenina, konkrétně rajčata z dovozu, tak ta se pěstují ve sklenících, ani né v hlíně a hlavně, je špatné, že nevidí sluníčko-proto bez chutě, dozrávají cestou, i ta na tom stonku.Rajčata jsou proti rakovině, ale silně pochybuji o těch z dovozu. :cry:

 
esmeralda
4813 příspěvků 28.11.11 00:15

Že se pěstovat zeleninu nevyplatí…jsem myslela že to nepřijde laciněji než z obchodu.
I ta má zde různou kvalitu. A jak stále nadávám na Aldi, zeleninu tam mají prvotřídní. Rajčata ještě na stonku. Asi mají dobrého dodavatele. :palec:

 
Ačraj
697 příspěvků 27.11.11 23:35

Dochucovadla, neboli zvýrazňovače, to jsou přípravky, něco jako Gyros, víš?Jak to, že se nevyplatí pěstovat zeleninu?Já vedle té bylinkové zahrádečky mám zahrádku zeleninovou, kde si vypěstujeme veškerou zeleninu, já bych si nekoupila rajčata z obchodu, která jsou úplně bez chutě, k těm našim se nedají zdaleka přirovnat, tak je to i s paprikami, okurkami, atd.atd......­.„Prostřeno“, to je takový pořad na Primě, každý den od 18.00hod.Tam bez bujónu a podobných „dochucovadel“ne­vaří.Tak tedy dobrou noc! :mavam:

Příspěvek upraven 27.11.11 v 23:45

 
esmeralda
4813 příspěvků 27.11.11 23:03

Ačraj, já ani vlastně nevím co to ta ochucovadla / dochucovadla jsou. Pokud možno používám potraviny čerstvé a bez předchozích úprav. Vegetu a podobné věci u nás nenajdeš. Zato kořenku mám nabitou. Asi 40 druhů.

Tvoje zahrádka se asi bude dosti podobat té mé.
Ono se tady totiž pěstovat zeleninu nevyplatí. Bylinky už nesuším. Sušila jsem, rozdávala, zásobila známé, trh se nasytil a už o to nikdo nestojí. Na zahrádce je něco celý rok. A pak se to obrátí do země a je hnojivo. Chlubím se ale cizím peřím. Zahrádku dělá můj partner, já jsem jen „odporným poradcem“.

Tvůj citát „stejně použiji nějaká ta dochucovadla, jako v „Prostřeno““ jsem nepochopila.

Vidím že vaříš ráda a určitě dobře. A hlavní je že to chutná.

A ten sluníčkový den sis mohla nechat od cesty. :wink: Už se zase usmívá a vypadá to dnes na 38°C. 8-)

 
Ačraj
697 příspěvků 27.11.11 10:30

esmeraldo, mám také malou zahrádečku, pouze pro bylinky-oregáno, mátu, meduňku, šalvěj, bukvici lékařskou, řepík, yzop, oman, každý rok suším, takřka nevyužívám, takže postupně vyhazuji.Petrželku, pažitku, kopr, libeček, to mám ráda, ale když něco připravuji, stejně použiji nějaká ta dochucovadla, jako v „Prostřeno“.Máme oblíbené šneky z listkového těsta, sýr+slaninu+gyros, nebo Hermelín, rozbalím, proříznu, posypu „dochucovadlem - grilovaný sýr“ znovu přiložím, zabalím, dám na gril, když skoro „teče“položím na krajíček čerstvého chleba-dobrota! :-P Na pizzu, na špagety, dám oregáno, ale stejně někdy použiji „ochucovadla“.Jdu vařit, dnes pivní marinované kotlety, které jsem dávala mazat, aby nebyly 2×.Příjemný, sluníčkový den! :lol:

 
esmeralda
4813 příspěvků 26.11.11 23:07

Podívala jsem se na složení Gyros koření (české stránky), neboť tyto směsky nekupuji. Roste mi všechno kromě kmínu na zahrádce. Jenom zvýrazňovač chuti nepěstuji.
Je to prakticky koření které používám na jehněčí.

 
Ačraj
697 příspěvků 26.11.11 22:07

Koření Gyros se může dávat do všeho a všude, je vynikající. :-P No, aby ho zase někdo nedal do svíčkové, to né, ale k naložení masa, na grilování a podobně… :palec:

 
esmeralda
4813 příspěvků 26.11.11 21:43

Děkuji za vysvětlení. Trochu mě zmátlo koření Gyros. Z toho jsem to odhadovala na jehněčí.
Kovbojské…to mi zase napovídalo něco o hovězím. Vepřové mi do toho moc nesedí. To by se pak mělo jmenovat Pigbojské.
Z klokanů kotlety asi ne, ale steak je z nich vynikající. Šimka a Grossmana si pamatuji, ale Bivoje ne.

 
Ačraj
697 příspěvků 26.11.11 09:19

esmeraldo, vyzkoušej třeba z klokana, dej potom vědět!Nebo, znáš scénku, Grossmana a Šimka, ve které bylo zvíře jménem Bivoj?Tak z něho pocházejí tyto kovbojské kotlety. :-P

Příspěvek upraven 26.11.11 v 21:59

 
Ačraj
697 příspěvků 26.11.11 09:09

I vepřovou si můžeš klepat, jak dlouho chceš, dokuď je tedy co klepat . :lol:V receptu je „naklepané kotlety“-tedy z kovboje, již naklepané. :mavam:

Příspěvek upraven 26.11.11 v 09:29

 
glama  25.11.11 23:02

Když se řekne „kotleta“, myslí se vepřová :-)
Z kovboje by byla asi naklepaná důkladně už předem :-D

 
esmeralda
4813 příspěvků 25.11.11 22:52

Možná že zase dostanu přes hubu, ale musím se zeptat.
O jakou kotletu jde? Tím myslím z jakého zvířete? Nebo že by z kovboje? :lol:

 
jolana
5064 příspěvků 25.11.11 16:21

A ja ze na co som zabudla a uz viem.. maso na kotletky.. :-( .. isto iste pripravim…u nas v poslednom case minutky letia ..ta fefronka mi snad ani neda spat , tak laka na tom oku oko.. :lol:

 
Ačraj
697 příspěvků 25.11.11 15:31

Nó, na to že jsem úplně obyčejná kuchta, dílo se zdařilo-chutnalo, manžel dnes složil zdárně zkoušky, tak to byl tak trochu slavnostní oběd. :-P
Brambory mohly být více opečené, ale už jsme měli velký hlad, nemohli jsme déle čekat. :* :potlesk:

Příspěvek upraven 25.11.11 v 15:35

 
dag
539 příspěvků 25.11.11 13:55

přeji dobrou chuť

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Restovaná kuřecí játra


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Těstoviny s omáčkou z cuket - Con le zucchine Těstoviny s omáčkou z cuket...
Kuře na medu Kuře na medu
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz