Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
spiser Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Zapracujte máslo do mouky a vytvorte první "testo". Do mísy dejte mírne ohráté mléko, rozpustte v nem cukr a rozdrobte drozdí. Nechte je trochu kynout, pridejte vsechny ingredience a vypracujte testo. Do tohoto druhého testa zabalte první testo a dobre rozválejte. Slozte a rozválejte jeste jednou. Rozválené výsledné testo slozte do bochnícku, vlozte do mikrotenového sácku a dejte kynout do chladnicky na nejméne 12 hodin. Testo rozválejte, vykrajujte ctverecky, naplnte tvarohovou náplní, posypejte posýpátkem a pecte v troube vyhráté na 150-170 stupnu C asi 25 minut. Recept laskavě poskytla paní Iva Vrbecká z Kroměříže - Kotojed.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kotojedské vdolky
7 příspěvků 25.1.09 03:43
nevím proč se dohadujete.Podle mě jde o plundrové těsto,ze kterého já dělám škvarkové placky.Mouku dávám míchanou hladkou s polohrubou.Je to bomba,jen mám pořád nedostatek škvarků,protože nestačím škvařit sádlo.Podotýkám že nejsme obézní,jíme tak jako moji rodiče a táta se dožil 90 let.K plackám dělám bramborovou polévku (většinou v sobotu),moje práce advokátky mi bohužel nedává víc času.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Omlouvám se všem - hlavně bedle - že jsem nepřispěla do dikuze ohledně receptu, ale napadla jsem bedlu. Prosím nekamenujte mě, já to příště neudělám…
Není zač. Hezký den.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
OK, Bedlo! Tohle beru a mej moje díky za odpoved!
oprava: „přiblížením dalšího skutečného receptu“, protože v diskuzi jsou recepty nehmatatelné, jen se o nich povídá, snad jsem to konečně napsala správně. Pokud jsem to opět napsala špatně, napiš prosím do deníčku, každý to asi chápeme jinak.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Mýlís se, Manku. Nehodlám nic diskutovat - at skutecne, nebo neskutecne. Jen se mi nelíbí kdyz se písí nevecné komentáre jen proto aby se komentovalo.
634 příspěvků 25.1.09 03:43
Ajajaj, bedla se ukázala jako správný zrozenec panny - ty mají vždycky pravdu. Mluví za mě zkušenost, mám je v rodině…
manku, nerozjede…protože…jsem to uvedla na správnou míru…zdravím
A jéje… Zase se rozjíždí neskutečná diskuze.
Ať tak, či jinak, mám uložené a někdy vyzkouším, protože to vypadá velmi jedle!
717 příspěvků 25.1.09 03:43
OK. Aniz bych slovíckaril, nevím co myslís „priblízením skutecného receptu“. Je snad tento recept neskutecný?
Zřejmě jsem to špatně napsala, chtěla jsem jen přiblížit skutečný recept, který se zpracovává touto technikou. A také to, že se z tohoto těsta nedělají jen vdolky, koláče, ale i závin, toť vše.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Nemám co promíjet, Bedlo, ale nemyslím si ze Tvoje tvrzení ze se jedná o obdobu receptu který jsi získala uz v roce 1982, je správné. Kdybychom to takhle meli brát, potom bychom museli priznat, ze kazdý recept je fakticky obdobou jiného, podobného receptu. V tom pípade by stacilo do kazdé kategorie Labuzníka dát pár základních receptu a pripsat poznámku: „Ostatní recepty jsou obdobou techto receptu“. Usetrili bychom si cas a práci.
Spiser promine, něco podobného jsem uváděla v rcpt. č. 19385 - Jablečný závin - kynutý, listový. Je to zřejmě další obdoba receptu, který jsem získala v roce 1982.
717 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za upozornení. Upravoval jsem recept a zapomnel mouku. Uz je tam. Omlouvám se!
81 příspěvků 25.1.09 03:43
Ahoj Spiser,
mne v tom druhom ceste akosi chýba múka …,
126 příspěvků 25.1.09 03:43
Jo jo, máš pravdu, Manku, oráč nebo také rolník, jinak, ona se ta ves jmenuje Rataje, mně vypadlo í! Holt byla ruka rychlejší myšlénky . . .
je to hanácká záležitost, máš pravdu. Rataj znamenalo oráč, takže vlastně Oráče…
126 příspěvků 25.1.09 03:43
To je tak zvané převalované kynuté těsto - dělávala je moje babička (a já se to od ní naučila), byla z Rataj, vesnice nedaleko od Kroměříže - takže název je zřejmě hanácká záležitost. Dělají se z něho i tzv. pouťové koláče, ty jsou asi o průměru 15 - 20 cm, plní se a nahoře zdobí tak trochu jako koláče z Domažlic . . . Těch variant využití je strašně moc, a pečivo je vynikající. Jen upozornění; tuková vložka by neměla proniknout druhým těstem. Jo, a babička ho převalovala i třikrát, jako listové . . . Opravdu to tak trochu listuje, ovšem v rámci možností kynutého těsta.
1136 příspěvků 25.1.09 03:43
A to pak nějak listuje? ..nebo proč se to tak dělá s tím těstem..
634 příspěvků 25.1.09 03:43
och,och,och, to musí být dobré:)))