Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Labužník Terrinka02 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejprve si uvaříme kotlety, necháme zchladnout než uděláme omáčku. Vypeckované sušené a nakrájené švestky necháme vařit ve čtvrt litru vody, do které jsme dali 2 PL (i více) slivovice. Za chvilku do krásně vonících bublajících švestek přidáme, strouhanou citronovou kůru, mletou skořici, drcený hřebíček a špetku pepře. Když švestky změknou, přidáte v trošce vody rozmíchanou škrobovou moučku- asi 1 KL, povaříme, ještě třeba dochutíme pepřem a odstavíme. Uvařené uzené kotlety před podáváním zprudka opečeme a pak už jen podáváme přelité švestkovou omáčkou. Recept je převzatý od Bolka Polívky- dobrou chuť! Ne aby jste ten zbylý obsah slivovice v lahvi vypili, to už by jste necítili, jak je to dobré a zvláštní!!!
Recept je z kategorií: Uzené maso
na vašem uvážení, ale knedle jsou fajn
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kotlety na slivovici
64 příspěvků 10.4.10 18:51
Ježišku zase jeden bájo recept. Co já budu vařit dřív.
1200 příspěvků 25.1.09 03:43
No ten Bolek…, Terrinko hezké, koupím slivovici…no prostě se na to těším.
1436 příspěvků 25.1.09 03:43
Vítam nielen ako niečo určite veľmi chutné, ale aj ako ďalší recept na zužitkovanie údeného mäsa, ktoré po sviatkoch vždy zvýši.
Terrinko, tak tomuhle se říká opravdová past na kluky. Do téhle pasti musí spadnout každej kluk. A tu lahvinku slivovice v tý pasti klidně nech. Víš to já jenom aby past neměla chybu. Miloš
2416 příspěvků 25.1.09 03:43
To se mi móc líbí
Slivovici doma máme, ale nepijeme a
používáme (s odpuštěním) jen jednou za uherský rok na uspání nervu
u bolavého zubu…
Tak snad se nezkazila, abychom mohli udělat tuhle dobrůtku! Díky. B.