Recept Kotlety Chuaracha

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kotlety Chuaracha

Úvod

Když se vrátila Laterna Magika z Ameriky, jeden kolega mě naučil kotlety Chuaracha. V Jižní Americe se prý připravují na ulici tak jako u nás na Václavském náměstí vuřty. Jiný kraj, jiný mrav.
V Maďarsku zase prodávají vařenou kukuřici, v Japonsku nudle, v Itálii pizzu a v Americe hot dog.

Ovšem ty kotlety jsou výborné, protože maso octem jaksi zkřehne, zbělá a má pikantní chuť.
I moje přítelkyně byla spokojená a v rámci štíhlé linie odmítla brambory, které jsem jí osmažil a posypal cibulkou jako přílohu.
Myslím, že kotlety Chuaracha dokáže i laik, který viděl sporák jen na obrázku. Chce to odvahu pustit se do toho. Věřím, že výsledek sebevětšího nešiku povzbudí a dodá kuráže do náročnějších receptur.

Alexej Gsöllhofer - Kuchařka starého mládence

Postup

Kotlety vykostit, naklepat, osolit, opepřit a dát do misky se lžící oleje, polít další lžící oleje a lžící 8% octa. Posypat nakolečka nakrájenou cibulí, položit další kotletu a opět olej a ocet. A tak stále podle toho, kolik čekáte hostí. Celou mísu dám dospoda do chladničky. Ale pozor, až po třicetišesti hodinách se mohou použít! Na suchou rozpálenou pánev položím a dělám tři minuty po jedné a tři minuty po druhé straně. Já jsem k nim ze zbytku vařených brambor udělala "salát":https://www.labuznik.cz/recept/bramborovy-salat-jak-delaji-na-seychelachzajimaveskvele/ od wydry a chutě se snoubily :-)

Recept je z kategorií: Kotlety

Nahlásit recept

  • 25.10.11 vloženo
  • 36469x zobrazeno

Čas přípravy

  • 6 min + 36 hod odležení

Ingredience

  • plátky z vepřových kotlet
  • cibule
  • ocet
  • olej
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mircoik 31.5.18 21:07

Otestováno a musím potvrdit, že maso má TOP chuť! ????

Odkaz na uvaření

zébulon 4.2.12 15:48

Dnes opet zopakovano, vynikajici, dando!

Diskuse k receptu Kotlety Chuaracha

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Kotlety Chuaracha

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.2.12 15:48

Dnes opet zopakovano, vynikajici, dando!

parles
303 příspěvků 2.12.11 09:07

Drobku, co jsi napsal je určitě pravda, to beru, ale tohle je vepřové.....

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.12.11 21:42

Parles, nemyslím. :think: Ten ocet má hlavní účel, stejně jako u ceviche, vařit za studena. Změkčí to hovězí maso, které tím pádem nemusí být zrovna steakové kvality a stačí mu 3 minuty po každé straně. Nevím, prostě si to na základě zkušeností s nakládáním masa myslím. :think:

parles
303 příspěvků 1.12.11 13:36

Bylo to zvláštní a bylo to dobré, ale rozhodně ne lepší, než osmažený kus čerstvého masa. Podezřívám Jihoameričany, že to přelívají octem kvůli konzervaci, aby jim to déle vydrželo a nezasmrádlo. :think:

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.11.11 21:33

dando, obrovsky uspech! Okolnosti nas donutily vydrzet rochu dele, kotlety se marinovaly asi dva a pul dne, ale dnes vecer nam to vynahradily. Dve minuty po kazde strane, pak na panev vsechnu cibuli, orestovanou podlit trochou pekne zluteho burgundskeho chardonnay a se zelenym salatem a s chlebem uzasna dobrota! Diky. Fotit jsem absolutne nestacila a ted uz neni co :- ).

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.10.11 23:59

Esme :palec: , jsem ráda, že chutnalo :-)

esmeralda
4813 příspěvků 30.10.11 22:54

Dando, je to opět za jedna.
Původně jsem plánovala kukuřici, ale nenašla jsem.
Byla k tomu bramborová kaše a zelený hrášek.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 21:30

A tak nad tím dotazem ještě přemýšlím, co k nim?

Nevím jestli jsem zmlsaná nebo moje chutě jsou neandrtálské, ale nepohrdla bych přílohou jako je např.
Caponata, Ratatouille, Peperonata, Brambory Bella Italia, nebo třeba Rýže s cizrnou a zeleninou, Fazolky s limetkama …, mám pocit, že k MASU se dá cokoliv :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 18:37

Zeb :-), hlavně nedělat dlouho, musí zůstat uvnitř růžové.

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 16:43

dando, těch třicet šest hodin, to je mučení! Musím vydržet, musím vydržet…:- ).

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 16:21

Wydro, šlo :-), ale já měla namysli díky rychlé úpravě nasucho, že jsou suché, bez šťávy na polití, jinak jsou křehké a šťavnaté, myslím, že by šly i do housky místo hamburgeru.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 13:44

dando, slo by to i z krkovice, nebyly by suche a ta kuku do bramburek s maslem , nebo jak pises, cibulka na slanine … jj, a ja porad, odkud se ta kila berou :-)

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 13:34

Esme, nahlodali jste mne kukuřicí, ta by se určitě hodila, šťouchané brambory s restovanou cibulí na slanině, opečené vařené brambory nebo jen vařené s přepuštěným máslem … a pikantní dip, protože kotlety jsou suché a mísu listového nebo zeleninového salátu :-) Nechte si chutnat.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 01:17

esme, krasny komentar !!!!! :-P :potlesk:

esmeralda
4813 příspěvků 29.10.11 00:59

Jolanko…a to není konec mého utrpení.
Dnes jdeme na návštěvu ke známým. Původně Češi, ale slovensko-rumunského původu.
U nich mám pocit, že pozvali ještě dalších 10 lidí, ale nikdo nepřišel.
Stůl není kvůli jídlu vidět. V kabelce už pravidelně nosím flaštičku Underberg(u). :twisted:

jolana
5068 příspěvků 29.10.11 00:38

Esme :lol: :lol: :lol:

esmeralda
4813 příspěvků 29.10.11 00:34

Prasátko je naložené a sní svůj věčný sen v ledničce…do zítřka. Už se těším.

Občasné nevaření je též mou zálibou. Vaření pak nahradím návštěvou místního klubu kde je Eat all you can buffet, neboli Sežer co se do tebe vejde (v mém případě ještě o trochu více).
Bude to jednou můj konec, neboť tam vaří výborně. Kuchyně jsou z celého světa včetně ovoce a zákusků.
Vždy tam ale jím jako ptáček…sním jídlo rovnající se vlastní váze. :oops:

Nevím co bych k tomu ale uvařila jako přílohu. Bramborový salát od Wydry jsme měli včera.
Poraď prosím.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.10.11 20:38

Jol, to byl ještě živý svět :-), taky ráda vzpomínám :-)

Esme, jen si nemysli, že každý den vařím :-), občas jsou u nás lovné pondělky, studené středy a anorektické čtvrtky :-), ale hlavní jídlo u nás jako u vás, když přijdem z práce, tak se napucnem, podle toho to taky vypadá :-P a stran naložení :?: , klidně i tři dny, dávám do nerezové mísy, přetáhnu mikrotenem, v lednici vydrží. Taková rychlovka, rychlejší než čínská polévka z pytlíku :-)

pamela
68 příspěvků 27.10.11 12:22

MNAM… to bude zraso!!! urcite na tento prodlouzeny vikend upatlam!!! :-D

casino
4496 příspěvků 27.10.11 11:46

:-) stran vařeného klasu má Nero Wolf přípodotek… :-)

jolana
5068 příspěvků 27.10.11 09:57

Esme,vyberam kukuricu co ma este mliecne zafarbenie zrna. Nalozim do kastrola, zalejem vodou, nesolim.. a od kedy zacne vriet ju obvarim asi tak len 3 az 5 minut a hrniec neprikryvam ..alebo len pokrievkou prichlopim aby para unikala..tym padom ostane farba pekna…ten cas je vlastne o nose..o voni..ked zacne voniat este chvilku a hotovo..aby sa neprevarila vela a nestratila prave tu kukuricnu sladkost a chut..podla vzoru mojej babky ktora vecne stale hlasno upozornili „..haaa,a neeze ju budzece varic jak koninu..“ :mrgreen: ..pekny den :)

esmeralda
4813 příspěvků 27.10.11 07:38

Dando, to vypadá zapeklitě. Chtěla bych se u tebe stravovat.
Jelikož jíme hlavní jídlo kolem páté odpoledne, musela bych to naložit ráno v pět
(předešlý den). Může to ležet déle? Snad ano. Jaký je maximální čas toho marinování?

Jolanko, jak dlouho vaříš čerstvou kukuřici? Už tady byla o tom jednou debata. Zkoušela jsem různé časy a pak se vrátila k mojí nejoblíbenější…mrazené.
Zdá se mi nějaká sladší…asi jako víno které přejde mrazem.

jolana
5068 příspěvků 26.10.11 23:53

Dando, neprovokuj prosim..booze moj, davno som sa dokazala prejst zoparkrat okolo stanku ma Michalskej v Bratislave kvoli parku v rohliku..to boli rohliky a parky ..a do zemle Bravcovinky(predchodca hamburger) s cibulou a horcicou v Polome, grilovane koleno a udenac bola ryba a ne sardinka sucha priudena..to snad uz ani nie je pravda..mozno aj v LA uz maju daco ine..ktohovie..tuna sa predavala na kazdom rohu kukurica , teraz mame sladku americku do kelimku alebo Donuts poliate farebne…minule som ponukla jednu pani co je priam zavisla na Donuts poriadnou siskou domacou, smakla si velice a pytala sa co to je… :mrgreen:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.10.11 23:17

:-), těší mne, že zaujalo, i když nevím jestli se opravdu připravují na ulici, jako kdysi u nás párek v rohlíku? :-), na druhémm konci světa dělají podobně, jmenuje se Basturma - http://www.labuznik.com/…ma-z-gruzie/ a venku na dřevěném uhlí to je lahůdka hodná Labužníka :-)

lielli
32 příspěvků 26.10.11 19:43

Těším se, až to vyzkouším. Pokud se mi podaří udržet mojí žravost a žravost mé smečky na uzdě, zkusím i fotit. Moc hezký recept, dík. :-)

jolana
5068 příspěvků 26.10.11 16:44

Dando,vdaka :)

Drobek
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.10.11 09:39

Sqělé, přímo nádherné. :palec: :potlesk: )
Každopádně přidávám do repertoáru. :-P

Frantiska
927 příspěvků 25.10.11 23:48
:potlesk:
Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Kuře na medu Kuře na medu
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz