Recept Kotlety Chuaracha

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kotlety Chuaracha

Úvod

Když se vrátila Laterna Magika z Ameriky, jeden kolega mě naučil kotlety Chuaracha. V Jižní Americe se prý připravují na ulici tak jako u nás na Václavském náměstí vuřty. Jiný kraj, jiný mrav.
V Maďarsku zase prodávají vařenou kukuřici, v Japonsku nudle, v Itálii pizzu a v Americe hot dog.

Ovšem ty kotlety jsou výborné, protože maso octem jaksi zkřehne, zbělá a má pikantní chuť.
I moje přítelkyně byla spokojená a v rámci štíhlé linie odmítla brambory, které jsem jí osmažil a posypal cibulkou jako přílohu.
Myslím, že kotlety Chuaracha dokáže i laik, který viděl sporák jen na obrázku. Chce to odvahu pustit se do toho. Věřím, že výsledek sebevětšího nešiku povzbudí a dodá kuráže do náročnějších receptur.

Alexej Gsöllhofer - Kuchařka starého mládence

Postup

Kotlety vykostit, naklepat, osolit, opepřit a dát do misky se lžící oleje, polít další lžící oleje a lžící 8% octa. Posypat nakolečka nakrájenou cibulí, položit další kotletu a opět olej a ocet. A tak stále podle toho, kolik čekáte hostí.

Celou mísu dám dospoda do chladničky. Ale pozor, až po třicetišesti hodinách se mohou použít!

Na suchou rozpálenou pánev položím a dělám tři minuty po jedné a tři minuty po druhé straně.

Já jsem k nim ze zbytku vařených brambor udělala salát od wydry a chutě se snoubily :-)

Recept je z kategorií: Kotlety


Reklama

Nahlásit recept

  • 25.10.11 vloženo
  • 34333x zobrazeno

Čas přípravy

  • 6 min + 36 hod odležení

Ingredience

  • plátky z vepřových kotlet
  • cibule
  • ocet
  • olej
  • sůl, pepř

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Mircoik 31.05.18 21:07

Otestováno a musím potvrdit, že maso má TOP chuť! ????

Odkaz na uvaření

zébulon 04.02.12 15:48

Dnes opet zopakovano, vynikajici, dando!

Diskuse k receptu Kotlety Chuaracha

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 04.02.12 15:48

Dnes opet zopakovano, vynikajici, dando!

 
parles
302 příspěvků 02.12.11 09:07

Drobku, co jsi napsal je určitě pravda, to beru, ale tohle je vepřové.....

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.12.11 21:42

Parles, nemyslím. :think: Ten ocet má hlavní účel, stejně jako u ceviche, vařit za studena. Změkčí to hovězí maso, které tím pádem nemusí být zrovna steakové kvality a stačí mu 3 minuty po každé straně. Nevím, prostě si to na základě zkušeností s nakládáním masa myslím. :think:

 
parles
302 příspěvků 01.12.11 13:36

Bylo to zvláštní a bylo to dobré, ale rozhodně ne lepší, než osmažený kus čerstvého masa. Podezřívám Jihoameričany, že to přelívají octem kvůli konzervaci, aby jim to déle vydrželo a nezasmrádlo. :think:

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.11.11 21:33

dando, obrovsky uspech! Okolnosti nas donutily vydrzet rochu dele, kotlety se marinovaly asi dva a pul dne, ale dnes vecer nam to vynahradily. Dve minuty po kazde strane, pak na panev vsechnu cibuli, orestovanou podlit trochou pekne zluteho burgundskeho chardonnay a se zelenym salatem a s chlebem uzasna dobrota! Diky. Fotit jsem absolutne nestacila a ted uz neni co :- ).

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.10.11 23:59

Esme :palec: , jsem ráda, že chutnalo :-)

 
esmeralda
4813 příspěvků 30.10.11 22:54

Dando, je to opět za jedna.
Původně jsem plánovala kukuřici, ale nenašla jsem.
Byla k tomu bramborová kaše a zelený hrášek.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 21:30

A tak nad tím dotazem ještě přemýšlím, co k nim?

Nevím jestli jsem zmlsaná nebo moje chutě jsou neandrtálské, ale nepohrdla bych přílohou jako je např.
Caponata, Ratatouille, Peperonata, Brambory Bella Italia, nebo třeba Rýže s cizrnou a zeleninou, Fazolky s limetkama …, mám pocit, že k MASU se dá cokoliv :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 18:37

Zeb :-), hlavně nedělat dlouho, musí zůstat uvnitř růžové.

 
zébulon 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 16:43

dando, těch třicet šest hodin, to je mučení! Musím vydržet, musím vydržet…:- ).

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 16:21

Wydro, šlo :-), ale já měla namysli díky rychlé úpravě nasucho, že jsou suché, bez šťávy na polití, jinak jsou křehké a šťavnaté, myslím, že by šly i do housky místo hamburgeru.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 13:44

dando, slo by to i z krkovice, nebyly by suche a ta kuku do bramburek s maslem , nebo jak pises, cibulka na slanine … jj, a ja porad, odkud se ta kila berou :-)

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 13:34

Esme, nahlodali jste mne kukuřicí, ta by se určitě hodila, šťouchané brambory s restovanou cibulí na slanině, opečené vařené brambory nebo jen vařené s přepuštěným máslem … a pikantní dip, protože kotlety jsou suché a mísu listového nebo zeleninového salátu :-) Nechte si chutnat.

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 29.10.11 01:17

esme, krasny komentar !!!!! :-P :potlesk:

 
esmeralda
4813 příspěvků 29.10.11 00:59

Jolanko…a to není konec mého utrpení.
Dnes jdeme na návštěvu ke známým. Původně Češi, ale slovensko-rumunského původu.
U nich mám pocit, že pozvali ještě dalších 10 lidí, ale nikdo nepřišel.
Stůl není kvůli jídlu vidět. V kabelce už pravidelně nosím flaštičku Underberg(u). :twisted:

 
jolana
5064 příspěvků 29.10.11 00:38

Esme :lol: :lol: :lol:

 
esmeralda
4813 příspěvků 29.10.11 00:34

Prasátko je naložené a sní svůj věčný sen v ledničce…do zítřka. Už se těším.

Občasné nevaření je též mou zálibou. Vaření pak nahradím návštěvou místního klubu kde je Eat all you can buffet, neboli Sežer co se do tebe vejde (v mém případě ještě o trochu více).
Bude to jednou můj konec, neboť tam vaří výborně. Kuchyně jsou z celého světa včetně ovoce a zákusků.
Vždy tam ale jím jako ptáček…sním jídlo rovnající se vlastní váze. :oops:

Nevím co bych k tomu ale uvařila jako přílohu. Bramborový salát od Wydry jsme měli včera.
Poraď prosím.

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 28.10.11 20:38

Jol, to byl ještě živý svět :-), taky ráda vzpomínám :-)

Esme, jen si nemysli, že každý den vařím :-), občas jsou u nás lovné pondělky, studené středy a anorektické čtvrtky :-), ale hlavní jídlo u nás jako u vás, když přijdem z práce, tak se napucnem, podle toho to taky vypadá :-P a stran naložení :?: , klidně i tři dny, dávám do nerezové mísy, přetáhnu mikrotenem, v lednici vydrží. Taková rychlovka, rychlejší než čínská polévka z pytlíku :-)

 
pamela
68 příspěvků 27.10.11 12:22

MNAM… to bude zraso!!! urcite na tento prodlouzeny vikend upatlam!!! :-D

 
casino
4469 příspěvků 27.10.11 11:46

:-) stran vařeného klasu má Nero Wolf přípodotek… :-)

 
jolana
5064 příspěvků 27.10.11 09:57

Esme,vyberam kukuricu co ma este mliecne zafarbenie zrna. Nalozim do kastrola, zalejem vodou, nesolim.. a od kedy zacne vriet ju obvarim asi tak len 3 az 5 minut a hrniec neprikryvam ..alebo len pokrievkou prichlopim aby para unikala..tym padom ostane farba pekna…ten cas je vlastne o nose..o voni..ked zacne voniat este chvilku a hotovo..aby sa neprevarila vela a nestratila prave tu kukuricnu sladkost a chut..podla vzoru mojej babky ktora vecne stale hlasno upozornili „..haaa,a neeze ju budzece varic jak koninu..“ :mrgreen: ..pekny den :)

 
esmeralda
4813 příspěvků 27.10.11 07:38

Dando, to vypadá zapeklitě. Chtěla bych se u tebe stravovat.
Jelikož jíme hlavní jídlo kolem páté odpoledne, musela bych to naložit ráno v pět
(předešlý den). Může to ležet déle? Snad ano. Jaký je maximální čas toho marinování?

Jolanko, jak dlouho vaříš čerstvou kukuřici? Už tady byla o tom jednou debata. Zkoušela jsem různé časy a pak se vrátila k mojí nejoblíbenější…mra­zené.
Zdá se mi nějaká sladší…asi jako víno které přejde mrazem.

 
jolana
5064 příspěvků 26.10.11 23:53

Dando, neprovokuj prosim..booze moj, davno som sa dokazala prejst zoparkrat okolo stanku ma Michalskej v Bratislave kvoli parku v rohliku..to boli rohliky a parky ..a do zemle Bravcovinky(pred­chodca hamburger) s cibulou a horcicou v Polome, grilovane koleno a udenac bola ryba a ne sardinka sucha priudena..to snad uz ani nie je pravda..mozno aj v LA uz maju daco ine..ktohovie..tuna sa predavala na kazdom rohu kukurica , teraz mame sladku americku do kelimku alebo Donuts poliate farebne…minule som ponukla jednu pani co je priam zavisla na Donuts poriadnou siskou domacou, smakla si velice a pytala sa co to je… :mrgreen:

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.10.11 23:17

:-), těší mne, že zaujalo, i když nevím jestli se opravdu připravují na ulici, jako kdysi u nás párek v rohlíku? :-), na druhémm konci světa dělají podobně, jmenuje se Basturma - http://www.labuznik.com/…ma-z-gruzie/ a venku na dřevěném uhlí to je lahůdka hodná Labužníka :-)

 
lielli
32 příspěvků 26.10.11 19:43

Těším se, až to vyzkouším. Pokud se mi podaří udržet mojí žravost a žravost mé smečky na uzdě, zkusím i fotit. Moc hezký recept, dík. :-)

 
jolana
5064 příspěvků 26.10.11 16:44

Dando,vdaka :)

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 26.10.11 09:39

Sqělé, přímo nádherné. :palec: :potlesk: )
Každopádně přidávám do repertoáru. :-P

 
Frantiska
927 příspěvků 25.10.11 23:48
:potlesk:
Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz