Recept Kotletky s pikantní omáčkou

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kotletky s pikantní omáčkou

Postup

Rozříznout kotlety napůl a neklepat je na 0.5cm. Na jemno nastrouhat citronovou kůru a vymačkat z nich šťávu. Našlehat dohromady šťávu se 4 lžícemi oleje, směs osolit a opepřit a přimíchat kůru. Nalít vše na maso a marinovat přikryté alespoň po 1 hodinu. Během té doby jednou otočit. Rozehřát 2 lžíce oleje na pánvi a osmažit na něm okapané plátky masa po 2 min. na každé straně. Vyjmout je a udržovat v teple. Nalít marinádu na pánev a vymačkat tam druhý citron. Prudce vařit, přidat máslo se solí a pepřem. Vrátit kotlety a sehřát je. Ihned podávat na nahřátých talířích ozdobené měsíčky citronu a posekanou petrželkou. P.S.: Název receptu v italštině je ¨Scaloppine al Limone¨.

Recept je z kategorií: Telecí maso

Nahlásit recept

  • 28.04.03 vloženo
  • 9120x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 pěkné kotlety bez kosti
  • 2 vosku zbavených citronů
  • 6 lžic olivového oleje
  • bílý pepř
  • 1 lžíce másla
  • mořská sůl
  • 1 citron na ozdobu
  • posekaná petrželka na posypání

Doporučená příloha

  • Bramborová kaše a zelený salát.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kotletky s pikantní omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Grilovaný pstruh

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz