Recept Kotletky s medvědím česnekem a tymiánem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kotletky s medvědím česnekem a tymiánem

Úvod

Když mě zachvátila chuť uvařit Bedliny Tymiánovo-česnekové kotlety, uvědomila jsem si, že mám spoustu lístků česneku medvědího a za oknem tymián. Uvařila jsem najednou obojí. Nakonec jsem se rozhodla uvést svou kreaci i jako samostatný recept, je to další způsob využití jednoho z prvních jarních životabudičů.

Postup

Nejprve si přichystáme zelenou pastu: lístky česneku medvědího opereme, trochu pokrájíme, přidáme špetku sušeného tymiánu, asi 1/2 dl oleje a trochu nedbale rozmixujeme tyčovým mixérem.
Vykostěné kotlety lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, lehce opepříme a potřeme po jedné straně pastou z česneku medvědího, poprášíme hl. moukou a zprudka osmahneme v hluboké pánvi na oleji.
Přilijeme bílé víno a podusíme.
Když se víno vysmahne, přilijeme kuřecí vývar, smetanu a přihodíme stonky mladého tymiánu. Omáčku zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou v troše vody a dobře provaříme.
Hotovou omáčku symbolicky procedíme nepříliš hustým cedníkem, je-li třeba dosolíme a přidáme pokrájený čerstvý medvědí česnek.


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.05.13 vloženo
  • 3153x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kotlety bez kosti
  • 1 veliká hrst lístků česneku medvědího
  • 1 hrst stonků mladého tymiánu
  • 1 špetka sušeného tymiánu
  • 1/2 dl oleje
  • sůl
  • pepř
  • 2 dl suchého bílého vína
  • 1 - 2 dl kuřecího vývaru
  • 2 dl smetany
  • 1 pol. lžíce hl. mouky
  • několik lístků česneku medvědího "na ozdobu"

Doporučená příloha

  • rýže, nové brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 04.05.13 15:34

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Kotletky s medvědím česnekem a tymiánem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1202 příspěvků 05.05.13 00:00
-

Kůstky možná, na mě vyšel Kostěj, a to radši masitější.
Jsem měla co dělat, aby se mi to vešlo do dvou pánví, 14 kotlet s kůstkami, to je nerovný boj!
Alespoň vím, čím Tě pohostit, kůstky dostaneš! Dám si záležet! :lol:

 
gmp
1603 příspěvků 04.05.13 23:22
+

Proč to vykošťuješ, dyt ta kost tomu dá šmak. Na kotletách je ta kůstka to nejkrásnější. Většinou kůstky jsou plné půvabu.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Květáková polévka Květáková polévka
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Tagliatelle s rukolou a sušenou šunkou Tagliatelle s rukolou a...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz