Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
tlustá bába Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Když mě zachvátila chuť uvařit Bedliny Tymiánovo-česnekové kotlety, uvědomila jsem si, že mám spoustu lístků česneku medvědího a za oknem tymián. Uvařila jsem najednou obojí. Nakonec jsem se rozhodla uvést svou kreaci i jako samostatný recept, je to další způsob využití jednoho z prvních jarních životabudičů.
Nejprve si přichystáme zelenou pastu: lístky česneku medvědího opereme, trochu pokrájíme, přidáme špetku sušeného tymiánu, asi 1/2 dl oleje a trochu nedbale rozmixujeme tyčovým mixérem. Vykostěné kotlety lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, lehce opepříme a potřeme po jedné straně pastou z česneku medvědího, poprášíme hl. moukou a zprudka osmahneme v hluboké pánvi na oleji. Přilijeme bílé víno a podusíme. Když se víno vysmahne, přilijeme kuřecí vývar, smetanu a přihodíme stonky mladého tymiánu. Omáčku zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou v troše vody a dobře provaříme. Hotovou omáčku symbolicky procedíme nepříliš hustým cedníkem, je-li třeba dosolíme a přidáme pokrájený čerstvý medvědí česnek.
rýže, nové brambory
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kotletky s medvědím česnekem a tymiánem
Kůstky možná, na mě vyšel Kostěj, a to radši masitější.
Jsem měla co dělat, aby se mi to vešlo do dvou pánví, 14 kotlet s kůstkami, to je nerovný boj!
Alespoň vím, čím Tě pohostit, kůstky dostaneš! Dám si záležet!
Proč to vykošťuješ, dyt ta kost tomu dá šmak. Na kotletách je ta kůstka to nejkrásnější. Většinou kůstky jsou plné půvabu.