Recept Kotletky s medvědím česnekem a tymiánem

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kotletky s medvědím česnekem a tymiánem

Úvod

Když mě zachvátila chuť uvařit Bedliny Tymiánovo-česnekové kotlety, uvědomila jsem si, že mám spoustu lístků česneku medvědího a za oknem tymián. Uvařila jsem najednou obojí. Nakonec jsem se rozhodla uvést svou kreaci i jako samostatný recept, je to další způsob využití jednoho z prvních jarních životabudičů.

Postup

Nejprve si přichystáme zelenou pastu: lístky česneku medvědího opereme, trochu pokrájíme, přidáme špetku sušeného tymiánu, asi 1/2 dl oleje a trochu nedbale rozmixujeme tyčovým mixérem.
Vykostěné kotlety lehce naklepeme a na okrajích nařízneme. Osolíme, lehce opepříme a potřeme po jedné straně pastou z česneku medvědího, poprášíme hl. moukou a zprudka osmahneme v hluboké pánvi na oleji.
Přilijeme bílé víno a podusíme.
Když se víno vysmahne, přilijeme kuřecí vývar, smetanu a přihodíme stonky mladého tymiánu. Omáčku zahustíme hladkou moukou, rozmíchanou v troše vody a dobře provaříme.
Hotovou omáčku symbolicky procedíme nepříliš hustým cedníkem, je-li třeba dosolíme a přidáme pokrájený čerstvý medvědí česnek.

Nahlásit recept

  • 04.05.13 vloženo
  • 3298x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 kotlety bez kosti
  • 1 veliká hrst lístků česneku medvědího
  • 1 hrst stonků mladého tymiánu
  • 1 špetka sušeného tymiánu
  • 1/2 dl oleje
  • sůl
  • pepř
  • 2 dl suchého bílého vína
  • 1 - 2 dl kuřecího vývaru
  • 2 dl smetany
  • 1 pol. lžíce hl. mouky
  • několik lístků česneku medvědího "na ozdobu"

Doporučená příloha

  • rýže, nové brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 04.05.13 15:34

Uvaření se již líbí 6 labužníkům

Diskuse k receptu Kotletky s medvědím česnekem a tymiánem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
tlustá bába
1211 příspěvků 05.05.13 00:00
-

Kůstky možná, na mě vyšel Kostěj, a to radši masitější.
Jsem měla co dělat, aby se mi to vešlo do dvou pánví, 14 kotlet s kůstkami, to je nerovný boj!
Alespoň vím, čím Tě pohostit, kůstky dostaneš! Dám si záležet! :lol:

gmp
1603 příspěvků 04.05.13 23:22
+

Proč to vykošťuješ, dyt ta kost tomu dá šmak. Na kotletách je ta kůstka to nejkrásnější. Většinou kůstky jsou plné půvabu.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené kuřátko s brusinkovou omáčkou Pečené kuřátko s...
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Pečený bůček s blumami Pečený bůček s blumami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz