Recept Kotletky s cukrovou kůrkou

vencal Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Předehřejte gril na vysokou teplotu. Mezitím osolte a opepřete maso, kotlety potřete hořčicí, posypte lístky rozmarýnu a poté obalte v cukru. Teflonový pečící plech pokapejte trochou olivového oleje. Brambory nakrájejte na co nejtenčí kolečka a ta osušte na utěrce. Bramborové plátky poté naklaďte v jedné vrstvě na plech. Znovu pokapejte olejem, posypte pepřem (nejlepší je čerstvě namletý) a několika lístky rozmarýnu. Na vrstvu brambor položte kotlety a vše grilujte bez obracení, dokud nejsou maso i brambory propečené a nemají krásně zlatavou barvu, cca 10-15 minut. Podáváme pokapané limetkou. Čerpáno z časopisu Apetit.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 04.10.04 vloženo
  • 2754x zobrazeno

Čas přípravy

  • 25 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 8 jehněčích nebo vepřových kotlet (s kostí)
  • 3 PL krupicového cukru (nejlépe přírodního)
  • 2 PL dijonské hořčice
  • lístky z jedné snítky rozmarýnu
  • olivový olej na pokapání
  • 2 středně velké neoloupané brambory
  • limetka na pokapání
  • sůl
  • pepř

Doporučená příloha

  • opékané brambory nebo pečivo ale i těstoviny či rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kotletky s cukrovou kůrkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz