Recept Kosti pečené - vánoční i všední

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kosti pečené - vánoční i všední

Úvod

Hotové kosti pečlivě naaranžujeme na sváteční stůl, abychom je měli po ruce a nesvádělo nás, dávat pejskům lidské cukroví.
Ochutná-li nepoučená návštěva, způsobí to bujaré veselí.
(Použít lze tuňáka, sardinek, lososa, šprotů … Nesolte, sůl je obsažena v konzervě!)

Postup

Tuňáka rozmícháme s olivovým olejem v míse, přidáme šrot (nebo něco zdravého celozrnného a hrubého), zalijeme 1 hrnkem vařící vody a necháme propařit.
Když je to vlažné, přidáme 2 vajíčka a tolik polohrubé mouky, až vznikne pružné těsto, které se dá (podsypané hladkou moukou) rozválet na 1/2 cm silnou placku.
Z této placky vykrajujeme sympatické tvary a pečeme asi 20 minut, klidně i déle, při teplotě do 180°C.
Po celou dobu pečení si užíváme pocitu, že se blížíme k bulharské bira skara, kde smažili ty malilinkaté rybičky i s hlavičkami (nebojte se, není to tak strašné a dá se to provádět i ve svátečně poklizeném bytě).
Hezké vánoce vám i vašim pejskům!

Recept je z kategorií: Recepty pro domácí mazlíčky


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.12.13 vloženo
  • 2415x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 160 porcí

Ingredience

  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 -3 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek šrotu (nebo něčeho zdravého celozrnného a hrubého)
  • 1 hrnek vařící vody
  • 2 vajíčka
  • polohrubá mouka
  • hladká mouka na vál

Doporučená příloha

  • radostná nálada

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 23.12.13 10:01

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Kosti pečené - vánoční i všední

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gmp
1603 příspěvků 27.12.13 17:42
*

A voni nemaj vlastní?

 
tlustá bába
1209 příspěvků 26.12.13 22:19

Nad jiné pilné Casino, pro ohlodanou MAKRONKU bych potírala před pečením rozšlehaným vajíčkem - by to oku jejímu více lahodilo. Na náklady bych nehleděla! :lol:

Příspěvek upraven 26.12.13 v 22:19

 
tlustá bába
1209 příspěvků 26.12.13 22:13

Svato, díky za upozornění, přehlédla jsem to… opravila jsem to! :mavam:

 
casino
4473 příspěvků 24.12.13 09:15
Asi už mi pomalu z toho pečeního (15druhů) hrabe...

…protože jsem si říkal, že tohoto napeču na Silvestra MAKRONKÁM; jsou na mě někdy jako psi, ale jinak jsou to kůstky a zvláště té co je jak ohlodaná by to mohlo šmakovat.
Šrotu nemaje, přihodím něco máku, protože toho mám jako maku :)
Akorát nevím, jak vyřeším to kostěné vykrajovátko… Ale kdesi jsem viděl umrlčí lebečku - snad je nevyprodali :nevim: :mrgreen:

 
Eja
3820 příspěvků 24.12.13 06:38
Necháváme děkovat

Panička slíbila, že nám to upeče, ale pod stromeček už to nestihla, asi ji budeme muset pokousat :mrgreen: Přejeme Ti krásné Vánoce i všem zvířátkům. Čiko + Mates

 
svato
1417 příspěvků 24.12.13 01:20

Nechcem zbytočne otravovať, ale je tu aj kategória „recepty pro domácí mazlíčky“ :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Chléb s celerem Chléb s celerem
Kuře na medu Kuře na medu
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz