Recept Kosti pečené - vánoční i všední

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Kosti pečené - vánoční i všední

Úvod

Hotové kosti pečlivě naaranžujeme na sváteční stůl, abychom je měli po ruce a nesvádělo nás, dávat pejskům lidské cukroví.
Ochutná-li nepoučená návštěva, způsobí to bujaré veselí.
(Použít lze tuňáka, sardinek, lososa, šprotů … Nesolte, sůl je obsažena v konzervě!)

Postup

Tuňáka rozmícháme s olivovým olejem v míse, přidáme šrot (nebo něco zdravého celozrnného a hrubého), zalijeme 1 hrnkem vařící vody a necháme propařit.
Když je to vlažné, přidáme 2 vajíčka a tolik polohrubé mouky, až vznikne pružné těsto, které se dá (podsypané hladkou moukou) rozválet na 1/2 cm silnou placku.
Z této placky vykrajujeme sympatické tvary a pečeme asi 20 minut, klidně i déle, při teplotě do 180°C.
Po celou dobu pečení si užíváme pocitu, že se blížíme k bulharské bira skara, kde smažili ty malilinkaté rybičky i s hlavičkami (nebojte se, není to tak strašné a dá se to provádět i ve svátečně poklizeném bytě).
Hezké vánoce vám i vašim pejskům!

Recept je z kategorií: Recepty pro domácí mazlíčky


Reklama

Nahlásit recept

  • 23.12.13 vloženo
  • 2383x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 160 porcí

Ingredience

  • 1 konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • 2 -3 lžíce olivového oleje
  • 1 hrnek šrotu (nebo něčeho zdravého celozrnného a hrubého)
  • 1 hrnek vařící vody
  • 2 vajíčka
  • polohrubá mouka
  • hladká mouka na vál

Doporučená příloha

  • radostná nálada

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 23.12.13 10:01

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Kosti pečené - vánoční i všední

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
gmp
1603 příspěvků 27.12.13 17:42
*

A voni nemaj vlastní?

 
tlustá bába
1204 příspěvků 26.12.13 22:19

Nad jiné pilné Casino, pro ohlodanou MAKRONKU bych potírala před pečením rozšlehaným vajíčkem - by to oku jejímu více lahodilo. Na náklady bych nehleděla! :lol:

Příspěvek upraven 26.12.13 v 22:19

 
tlustá bába
1204 příspěvků 26.12.13 22:13

Svato, díky za upozornění, přehlédla jsem to… opravila jsem to! :mavam:

 
casino
4466 příspěvků 24.12.13 09:15
Asi už mi pomalu z toho pečeního (15druhů) hrabe...

…protože jsem si říkal, že tohoto napeču na Silvestra MAKRONKÁM; jsou na mě někdy jako psi, ale jinak jsou to kůstky a zvláště té co je jak ohlodaná by to mohlo šmakovat.
Šrotu nemaje, přihodím něco máku, protože toho mám jako maku :)
Akorát nevím, jak vyřeším to kostěné vykrajovátko… Ale kdesi jsem viděl umrlčí lebečku - snad je nevyprodali :nevim: :mrgreen:

 
Eja
3811 příspěvků 24.12.13 06:38
Necháváme děkovat

Panička slíbila, že nám to upeče, ale pod stromeček už to nestihla, asi ji budeme muset pokousat :mrgreen: Přejeme Ti krásné Vánoce i všem zvířátkům. Čiko + Mates

 
svato
1415 příspěvků 24.12.13 01:20

Nechcem zbytočne otravovať, ale je tu aj kategória „recepty pro domácí mazlíčky“ :mavam:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Mrkvový salát Mrkvový salát
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz