Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
zébulon Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Hned na začátku se příznávám, že jsem použila koupené košíčky, protože jsem spěchala. Domácí by byly určitě lepší, ale i tak to bylo moc dobré. Inspiraci jsem našla na webu amusebouche.fr.
Z citrónů vymačkáme šťávu, smícháme ji s cukrem, maizenou, přidáme rozšlehaná vejce a za stálého mícháni metličkou velmi zvolna zahříváme, až vznikne hustý krém. Necháme vychladit a pak případně vmícháme mascarpone. Krémem naplníme košíčky, ozdobíme jahodami, nakrájenými na plátky, nebo rozpůlenými, případně rozdrcenými pistáciemi, pocukrujeme a necháme v chladnu chvíli rozležet.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Košíčky s citrónovým krémem a jahodami
395 příspěvků 30.7.15 08:55
Mila Ejo, to je mi lito. Jedinym duvodem by mohlo byt (jestli jsi ovsem pridavala mascarpone) ze jsi ho dala do jeste tepleho kremu. Mascarpone se rozpusti a uz ho nikdy nedas dohromady. Pokud budes delat novy krem, zkusila bych tenhle roztekly z lednice cvicne vyslehat v robotu jako slehacku, jestli se neco stane. Hodne zdaru do dalsich pokusu :- ). zébulon v. r.
@jolana díky za pochopení

VŠECHNO bylo stejné jako vždycky, suroviny, postup, prostě všechno…
Teď jsem znovu zkontrolovala misku v lednici…je to moc dobré, ale tekuté…
5068 příspěvků 29.7.15 14:02
…nic tak nepotesi ako cudzie nestastie
…nie, nieee..nepotesilo.. ale som sa zasmiala
dobre, pretoze si ta viem predstavit ako si na to cumela co sa robii…ano, ano,
aaaano…stalo sa mi uz zoparkrat…ludia jedli krkolomne trubicky ktore
potrebovali z oboch stran stuple.. 
..potom som vymenila znacku skrobu a odvtedy
pokoj, tuk, tuk, nech nezakriknem… pretoze uz aj ten skrob nebyva
skrobom!…prvykrat som sa na trubickach uskrnala, druhykrat na vencekoch to uz
som mala slzy na krajicku a tretikrat na kremes, to som sa uz rozliala od zlosti
aj ja..

Bud si dala si ho este teply/vlazny do chladu, tak sa rozlial na daco podobne ako penu…alebo nemas kvalitny skrob… mne sa to stalo zoparkrat
Věříte na strašidla a skřítky? Krém dělám asi popáté, nikdy problém. Upekla jsem košíčky dle ctěného Casino, skvělé. Krém jako vždycky, už brzy ráno v 7 do lednice, kolem 11 jsme znejistěla, z hustého krému byla pěna
přidala jsem plátek obvyklým způsobem
zpracované želatiny, do mascarpone přidala trochu ztužovače. Smíchala. Co
mám v lednici? Tekutou skvěle chutnající pěnu
Jen to plnění košíčků asi neklapne 

Dámy, jestli tu jste, poraďte…
V troubě mám čokoládový cheescake…ten dopadne asi stejně…
Jsou dny, kdy se nemá v kuchyni nic dělat
Citronová pěna ( smíchaná s mascarpone) je skvělá a využitelná na mnoho způsobů. Do košíčků dle receptu, do pohárů s ovocem, a dnes jsem vyzkoušela i „jakotiramisu“ - dlouhé cukrářské piškoty pokapat citronovou šťávou, vrstvit s citronovou pěnou, ta jako vrchní vrstva, ta hojně zasypána strouhanou 80% čokoládou. Testovací vzorek po dvou hodinách v lednici
, hlavní porce na zítra. Maliny
do mezivrství by nebyly marné, ale ještě není jejich čas. Zébu 
A tohle taky! Dívky, jste můj ideál!!!

Bože, nádhera!
Pomalu dokončuji odpolední pohoštění, variace na tento recept bude jeden z moučníků. Krém je dokonalý, strouhla jsem ještě trochu kúry citronové, vmícháno trochu mascarpone. Bude se podávat ve skleničkách, maliny lehce prohozené v moučkovém cukru. A jako tečka - maličko „confiture z malin s okvětními lístky růží a sečuánským pepřem“ ( sice je určeno k sýrům, ale sem podle mne sedne).