Recept Košická pečínka s brynzovou bramborovou kaší

Slovenská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Vinné listy vložíme do vroucího bujónu a asi 4 - 6 minut jemně povaříme. Zkoušíme, abychom to nepřehnali. Vejce uvaříme natvrdo a odstraníme skořápku. Vyšší pekáček poklademe tenkými plátky slaniny (když je málo tučná, potřeme pekáč jemně olejem) a do druhé vrstvy poklademe vinné listy (několik jich ještě musí zůstat). Maso umeleme, okořeníme, osolíme, prolejeme borovičkou, promícháme s krupicí a rozetřeme do vyloženého pekáče. Do hmoty zatlačíme natvrdo uvařená vejce, přikryjeme zbylými vinnými listy a slaninou. Přikryjeme druhým pekáčem (nebo alobalem) a zapékáme v troubě asi 45 min. Mezitím oloupeme brambory a uvaříme v mírně osolené vodě. Rozpustíme trochu škvarkového sádla a osmahneme na něm pokrájenou cibuli. Uvařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přidáme škvarkové sádlo s cibulí a brynzu a dobře promícháme. Podle chuti přisolíme. Kdo chce mít kaši hladší, může přidat trochu převařeného mléka, ale není to nutné. Hotové maso naporcujeme, obložíme kaší a posypeme zeleninou.

Recept je z kategorií: Směsi mas

Nahlásit recept

  • 29.12.08 vloženo
  • 3522x zobrazeno

Čas přípravy

  • 75 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 150 g slaniny
  • přiměřené množství vinných listů (čerstvých nebo sterilovaných)
  • 450 ml masového vývaru
  • 200 g hovězího masa
  • 200 g vepřového masa
  • pepř
  • mletá paprika
  • 100 ml borovičky (nebo vodky)
  • lžíce krupice
  • 4 vejce
  • 650 g brambor
  • 150 g brynzy
  • škvarkové sádlo
  • 1 cibule
  • podle chuti a potřeby trochu převařeného mléka
  • něco zeleného (petrželová nať, pažitka, pórek apod.)
  • sůl

Doporučená příloha

  • Rajčatový salát, pivo, borovička.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Košická pečínka s brynzovou bramborovou kaší

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
pastierka
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Košická pečínka s brynzovou bramborovou kaší - svato

vyzkoušej, budu ráda, když Ti bude chutnat. U nás to chutná všem. A brynzová bramborová kaše má i jiné možnosti využití.

 
svato
1417 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Košická pečínka s brynzovou bramborovou kaší

zaujímavé, iste stojí za vyskúšanie.

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Košická pečínka s brynzovou bramborovou kaší

Děvčata, i když strýc byl skrblík, za vyzkoušení to určitě stojí.

 
pastierka
7 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Košická pečínka s brynzovou bramborovou kaší - jolano

nevím, jestli je to celé košický pokrm, i když vznikl u Košic. Já jsem z Moravy a na Slovensku žiji teprve několik málo let, takže míchám dohromady moravské vlivy se slovenskými. Tu brynzovou kaši mám moc ráda a ta pečínka vznikla ve spolupráci s mou košickou kolegyní. Ta směs je pak moje inspirace a název také.

 
jolana
5065 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Košická pečínka s brynzovou bramborovou kaší

Ja mam stryka priamo v Kosiciach, ja som od Kosic ale tento receptik tiez nepoznam. Pripomina mi to daco balkanske/ Rumunsko..vys­kusam..dakujem ..;))
Zemiacky ale robime a su fantasticke a ked sa rozstuchaju nie na jemno nimi plnime pirohy o dva rohy..;))

 
bedla 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Košická pečínka s brynzovou bramborovou kaší -

pastierka, měla jsem strýce z Košic, ale tento super recept zatajil. Díky.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Snadný chia puding s ovocem

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Jahodový pohár Jahodový pohár
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz