Recept Kořeněný tuňák na mangovém čatní

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kořeněný tuňák na mangovém čatní

Postup

1. Tuňáka omyjeme a osušíme. Zázvor oloupeme a na­krájíme na tenké plátky. Feferonku omyjeme, vyřízneme semeník a lusk nakrájíme na nudličky. Limetu omyjeme horkou vodou, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. 2. Do rybího masa vetřeme sůl a kari. Rybu vložíme do nízké formy. Pokapeme 2 lžícemi sójové omáčky a posy­peme palmovým cukrem. Navrch poklademe limetové listy a plátky, zázvor, feferonku a oprané snítky koriand­ru a tuňáka asi 12 hodin marinujeme. 3. Rozehřátý gril potřeme 1 lžící sezamového oleje. Tuňáka vyjmeme z marinády, osušíme a grilujeme po každé straně 3 min. Na míse rozprostřeme čatní a na ně položíme rybu. Udržujeme teplé ve vypnuté troubě. 4. Smícháme zbylý sezamový olej, 2 lžíce arašídového oleje, zbývající sójovou omáčku, strouhaný zázvor a pepř. Přilisujeme česnek, vmícháme posekaný korian­dr. Vzniklou omáčkou rybu pokapeme. 5. Manga oloupeme a od pecky odřízneme 4 plátky. Ty obalíme nejprve v rozšlehaném bílku, pak ve strouha­ném kokosu a opečeme na zbylém podzemnicovém ole­ji. Poté tuňáka plátky manga obložíme. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a pokrm jimi posypeme.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 05.02.03 vloženo
  • 4070x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 890 kcal, 33 g bílkovin, 71 g tuků, 24 g sacharidů
  • 600 g tuňáka
  • 5 g čerstvého zázvoru
  • 2 červené feferonky
  • 1 limeta (chem. neošetř.)
  • 1 lžička hrubé mořské soli
  • 3 lžíce karí
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 1 lžička palmového cukru
  • 5 listů limety
  • 2 snítky koriandru
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 8 lžic arašídového oleje
  • 1 lžička čerstvě nastrou­haného zázvoru
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce posekaného kori­andru
  • 250 g zeleného manga
  • 1 bílek
  • 110 g strouhaného kokosu
  • 80 g červené cibule

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kořeněný tuňák na mangovém čatní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Štika na smetaně Štika na smetaně
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz