Recept Kořeněný tuňák na mangovém čatní

Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Kořeněný tuňák na mangovém čatní

Postup

1. Tuňáka omyjeme a osušíme. Zázvor oloupeme a na­krájíme na tenké plátky. Feferonku omyjeme, vyřízneme semeník a lusk nakrájíme na nudličky. Limetu omyjeme horkou vodou, osušíme a nakrájíme na tenké plátky. 2. Do rybího masa vetřeme sůl a kari. Rybu vložíme do nízké formy. Pokapeme 2 lžícemi sójové omáčky a posy­peme palmovým cukrem. Navrch poklademe limetové listy a plátky, zázvor, feferonku a oprané snítky koriand­ru a tuňáka asi 12 hodin marinujeme. 3. Rozehřátý gril potřeme 1 lžící sezamového oleje. Tuňáka vyjmeme z marinády, osušíme a grilujeme po každé straně 3 min. Na míse rozprostřeme čatní a na ně položíme rybu. Udržujeme teplé ve vypnuté troubě. 4. Smícháme zbylý sezamový olej, 2 lžíce arašídového oleje, zbývající sójovou omáčku, strouhaný zázvor a pepř. Přilisujeme česnek, vmícháme posekaný korian­dr. Vzniklou omáčkou rybu pokapeme. 5. Manga oloupeme a od pecky odřízneme 4 plátky. Ty obalíme nejprve v rozšlehaném bílku, pak ve strouha­ném kokosu a opečeme na zbylém podzemnicovém ole­ji. Poté tuňáka plátky manga obložíme. Cibuli nakrájíme na tenká kolečka a pokrm jimi posypeme.

Recept je z kategorií: Ryby

Nahlásit recept

  • 05.02.03 vloženo
  • 3901x zobrazeno

Čas přípravy

  • 45 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na osobu asi 890 kcal, 33 g bílkovin, 71 g tuků, 24 g sacharidů
  • 600 g tuňáka
  • 5 g čerstvého zázvoru
  • 2 červené feferonky
  • 1 limeta (chem. neošetř.)
  • 1 lžička hrubé mořské soli
  • 3 lžíce karí
  • 5 lžic sójové omáčky
  • 1 lžička palmového cukru
  • 5 listů limety
  • 2 snítky koriandru
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 8 lžic arašídového oleje
  • 1 lžička čerstvě nastrou­haného zázvoru
  • pepř
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce posekaného kori­andru
  • 250 g zeleného manga
  • 1 bílek
  • 110 g strouhaného kokosu
  • 80 g červené cibule

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kořeněný tuňák na mangovém čatní

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hraběnčiny řezy

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Podzimní hřejivá dýňová polévka Podzimní hřejivá dýňová...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz