Recept Kořeněný ocet

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Do velkého kamenáče nebo sklenice s víčkem dáme všechny suroviny a důkladně promícháme. Zakrytou nádobu postavíme na teplé místo, popř. na slunce a necháme stát 3 až 4 týdny. Rozleželý ocet slijeme přes jemné plátýnko do čistých lahví, které uzavřeme zátkou. Ocet uložíme na chladném tmavém místě. Používáme ho jako koření na grilované maso, ale až těsně na konci tepelné úpravy.

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 03.02.03 vloženo
  • 5315x zobrazeno

Ingredience

  • (asi 4,5 l)
  • 4,5 l vinného octa
  • 1 muškátový oříšek
  • 1 malý kousek čerstvého zázvoru
  • 1/2 lžičky hřebíčku
  • 10 g hořčičných semínek
  • 60 g soli
  • 1 lžíce zrnek černého pepře
  • kůra z 1/2 pomeranče
  • 6 šalotek

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kořeněný ocet

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz