Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
bedla Irská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nejprve 5 minut povaříme dohromady vodu s hnědým cukrem, omytými rozinkami, tukem, skořicí, muškátovým oříškem a novým kořením. Nechat zcela vychladit a pak do již vychladlé směsi přimíchat, polohrubou mouku (p. Mitková použila polovinu hladké a polovinu polohrubé, moučník však tolik nevyběhl, proto usoudila, že bude lépe použít polohrubou), sodu, prášek do pečiva a sůl. Hmotu dáme do dobře vymazané formy na chlebíček a pečeme při teplotě 175 °C asi hodinu. Upečené vyklopíme a počkáme, až chlebíček vychladne. Podávat se může jen tak nebo polít ledovou polevou. Podává se k večeři při oslavách Esbatů. Zdroj: Keltská lidová kuchyně od Joanne Asalové. Upekla p. Mitková, já ochutnala...opravdu sytý moučník, dobrý. Obrázek je v Deníčku.
Recept je z kategorií: Sladké chlebíčky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kořeněný chlebíček s rozinkami podávaný k čaji
35 příspěvků 25.1.09 03:43
Už jsem vyzkoušela a je to moc dobrý moučník. Voní a chutná jako perník. Jen bych možná přidala do těsta 1 vejce (trošku se drobí.). Jinak super.