Recept Korenene susenky - Biscotti Bicciolani di Vercelli Veg

Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Korenene susenky - Biscotti Bicciolani di Vercelli

Postup

Predehrat troubu na 180 stupnu C.

Do velke misy presit vsechnu mouku az na jednu lzici, vsechno koreni, sul a prasek do peciva. V jine misce naslehat do hladka a lehka 7 lzic masla s cukrem a pridat tam vejce a zloutky jeden po druhem. Nakonec pomoci varecky lehce vlozit moucnou smes. Misu prikryt navlhcenou uterkou a nechat 6 hodin odpocivat v chladnu.

Zbytek masla pouzit na vymasteni plechu a ten vysypat zbytkem mouky. Testo pomoci rukou vyjmout z misy a utvorit z nej valecky a ty polozit na plech a upect je po 25 minut. Vyjmout je a nechat zchladnout na dotek. Pomoci ozubeneho noze valecky nakrajet na diagonalni platky asi 12 mm tluste. Poskladat je reznou stranou dolu na plech, snizit teplotu v troube na 160 stupnu C a vysusit biscotti po dalsich 10 minut.

Biscotti nechat vystydnout na pokojovou teplotu pred podavanim.

Upraveno podle italskeho chef Mario Batali


Reklama

Nahlásit recept

  • 18.11.10 vloženo
  • 3163x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 min + odlezeni

Počet porcí

  • 25 porcí

Ingredience

  • 2 1/2 hrnku mouky (1:1 hladka s polohrubou)
  • 1/2 hrnku jemneho krystaloveho cukru
  • 1/2 lzicky kazdeho nastrouhaneho muskatoveho orisku, umletych hrebicku, mlety koriandr, muskatovy kvet
  • 1 lzicka pomlete skorice
  • 1/4 lzicky soli
  • 3/4 lzicky prasku do peciva
  • 1/2 cup (8 lzic) masla pokojove teploty
  • 2 vejce + dva velke zloutky

Doporučená příloha

  • vino, jakykoliv teply napoj

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Korenene susenky - Biscotti Bicciolani di Vercelli

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
babi
6360 příspěvků 20.11.10 23:13

svevo, svuj komentar jsem smazala pro urcite nepresnosti. Takze nevidim zadny duvod proc casino jej vzkrisil, snad jenom… Nevim, proc mi vykas, drive jsme si tykaly. A vubec, kdybych vedela ze stojis nekde v blizkosti (jak vis cekala jsem takrka den pred napsanim receptu), tak bych pockala dele, jestli ten recept nahodou nenapises Ty, nebo noskovice. Co se tyce Mario Batali, ten dela Italii pekne dobrou a autentickou reklamu. Neni to jediny chef co propaguje kuchyni sve zeme v severni Americe, hlavne jsou to Francouzi. A kdyz uz mluvim o Francouzich, tak jeden z tech nejvetsich, Paul Bocuse dal sveho jedineho syna ne do francouzkeho kulinarskeho institutu, ale do americkeho. Podle me, hranice zemi jsou stale bliz a bliz a to je dobre.
S pranim prijemne prozite nedele,
 Jitka

 
sveva
751 příspěvků 20.11.10 00:14

Babi zatím co jsem psala komentář vy jste vložila ten váš pro casino. Mrzí mne, že můj první komentář vás pozlobil, ale opravdu jsem to mínila jen jako upřesnění. Nevyjadřuji se k receptům různých etnik, tam se hodně učím a doufám, že jsou autentické. Víte to není snadné mít stejný názor na takovou osobnost jako je Mario Batali. Vy jej znáte jako americkou mediální hvězdu s ohromnými schopnostmi spojit se se správnými společníky a dělat business. V Itálii není moc známý a všeobecně způsob vaření italoameričanů je málokdy nadchne. Je to pochopitelné, jiná kultura vždy trochu poznamená přistěhovalce, kteří v ní žijí po generace. Vy jste to určitě také zažila a cítila.
To nic nemění na skutečnosti, že jste pro mne určitě dobrá kuchařka s bohatou zkušeností.
Zdravím.

 
sveva
751 příspěvků 19.11.10 23:41

Casino tobě nic neujde. Čekala jsem jestli si toho všimneš! Ale teď vážně - opravdu mi ty žloutky utekly, ale už jsem to opravila.
Ještě jsem se dočetla, že gastronomové mají dokonce podezření, podle různých nalezených dokladů, že původně tento typ těsta sloužil k servírování nějaké náplně nebo paštiky ke zvěřině. No v té dávné době jedli všelicos a chutě byly jiné, ale docela si to dovedu představit.
Zdravím

 
babi
6360 příspěvků 19.11.10 23:31

casino, jak vidite, recept jsem nechala, avsak smazala jsem SVUJ komentar, protoze jsem v nem mela chybu, takze nevim co pro Vas ma za vyznam aby jste muj smazany komentar opakoval! Navic, tyto susenky jsou korenene a v korenenych susenkach je koreni. Mala lzicka je 5 ml objem, je to mira, ne neco co cloveku padne pod ruku. Recept neni muj, ale jmenovaneho italskeho znameho kuchare. Dalsi recept http://www.cucinarefacile.com/ricetta.asp?…
A kdyby Vas to zajimalo, tak moje snacha Diana (taktez i ja) pece vyborne korenene cukrovi a podivejte se na obsah koreni v tom recepte http://www.labuznik.com/recipe.php?…

 
casino
4473 příspěvků 19.11.10 20:28

Je fajn, když si jeden může porovnat recepty na jedné stránce…
Tady je jeden divný a druhý ještě divnější.
babi, je dobře, že jste svůj původní komentář „svevo, ja take pohotove mohu recept z ‚Foodnetworku‘ kde jsem jej nenasla prepsat na neco jineho a uvolnit misto pro recept Tvuj. Staci rict…“ poněkud upravila :-)
Protože ten recept od sveva (sice se mi líbí, že tam toho voňavého koření na rozdíl od Vašeho receptu není jak na perském tržišti) vypadá spíš tak na nějakou posypku :-D Leda by se někam zakoulelo vajíčko :lol: Nebo snad dvě :mrgreen:

 
 
babi
6360 příspěvků 19.11.10 01:41

svevo, dekuji Ti za rozsireni receptu…

Příspěvek upraven 19.11.10 v 14:56

 
sveva
751 příspěvků 19.11.10 00:08

Recept na Bicciolani (bič-čiolány) sahá až do renezance a název je odvozen od typické karnevalové maškary z Vercelli (Piemont). V Itálii původní knížecí města měly své maškary, často několik. Každému se vybaví Harlekýn z Benátek nebo Pulcinella z Neapole. Babi pohotově přeložila recept z Foodnetwork a já si dovolím pouze dodat, že klasický recept se jen málo liší co do ingrediencí: 250 g mouka hladká (jinou těžko seženete), 185 g máslo, 100 g cukr, 2 žloutky, malá lžička skořice, po špetkách hřebíček, koriandr, (vanilka), muškátový květ a oříšek, sůl a bílý pepř, který nesmí chybět. Klasická forma jsou obdélníčky rýhované na povrchu, těsto se protlačuje přes šablonu. Po domácku buď udělají delší šišky, které rozmáčknou vroubkovaným válečkem, nebo jednoduše vyválí těsto a rádýlkem vykrajují obdélníčky.
Nevím jestli se mi podaří připojit fotku ke komentáři, jinak se babi omlouvám, že se objeví vedle receptu.
Zdravím.

Příspěvek upraven 19.11.10 v 23:32

 
babi
6360 příspěvků 18.11.10 18:22

dandi, ja myslela, ze nekde mam recept, ancto jich mam na ruzne biscotti more, ale nemam a tak zde je od Mario. Nevim jak je u Vas znamy, ale vari lip jak vypada :-D Chces-li si o nem a jeho ja nevim uz kolika restauracich a novem obchode neco precist http://www.mariobatali.com/…s_eataly.cfm …

Příspěvek upraven 18.11.10 v 19:27

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 18.11.10 17:19

BABÍIIIII :-), prostě jsi skvělá, dík :-), mně se nechtělo včera večer hledat na netu, a je tam muškát, koriandr i hřebíček, prostě to jsou ony :-)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Turecké Cilbir vejce


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Ořechový koláč Ořechový koláč
Mrkvový salát Mrkvový salát
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Vatovec (pýchavka obrovská) v trojobalu Vatovec (pýchavka obrovská)...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz