Recept Kořeněné sádlo - Smalec ziołowy Pra

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Sádlo pokrájíme na kostky, na pomalém ohni klasicky vytopíme, škvarky by neměly ještě hnědnout.
Jablka oloupeme, pokrájíme na plátky. Dříve namočené švestky také nakrájíme na plátky.
Sádlo stáhneme z plotny, přihodíme jablka, švestky, sůl a koření. Mícháme a mícháme, než sádlo začne tuhnout. Přelijeme do sklenek.

Recept je z kategorií: Konzervace Přílohy Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.02.11 vloženo
  • 3838x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg sádla
  • 2 ks kyselá jablka
  • 2 sušené švestky
  • sůl
  • 1 KL majoránky
  • 1 KL tymiánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kořeněné sádlo - Smalec ziołowy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
goro
82 příspěvků 22.03.11 15:08

Sory, kostičky jablek změknou, od škvarků jsou na pohled k nerozeznání, švestek v předepsaném množství se mi zdá málo, v chladničce se to nekazí, chuť je mírně navinulá po těch jabkách, ale celkem mě to nezaujalo, možná, že bych toho ovoce přidal, ale nevimnevim, konečně proti gustu…

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.03.11 01:39

Alis :potlesk: :lol:

 
Alis
2617 příspěvků 19.03.11 19:37

Ještě to pořád tuhne????????????? 8-o :-)

 
goro
82 příspěvků 27.02.11 14:38

Jen co to ztuhne, dám vědět.

 
svato
1417 příspěvků 21.02.11 19:45

Tipla by som, že to ovocie sa totálne rozvarí na kašu a masť ochutí. Wydra, na kolená si to nemaž, môže to byť lepkavé a okrem toho, na tých Tvojich výletoch by to priťahovalo hmyzy. :think:

 
anickav
2904 příspěvků 21.02.11 10:43

Ja som z tvojho recepisu akosi vedľa, sa priznám. Vôbec si tú chuť neviem predstaviť…tých jabĺk je tam dosť, slivky iba 2 kusy. Čo sa stane s jablkami v horúcej masti? Scvrknú sa, pustia šťavu? Plátky jabĺk nenatriem na chleba ani na koleno…

 
gmp
1603 příspěvků 20.02.11 13:07

Wydřičko, zviřátko mé oblíbené, zákonem chráněné. Nahrálas mi na tvrdou smeč. Leč my vystaršení pánové jsme tolerance sama 8-)

 
wydra 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.02.11 12:40

A na co se to pak :-P maze? Na kolena nebo na chleba?

 
gmp
1603 příspěvků 20.02.11 10:32

Ivi jako pomazánku i se škvarkama, tak to dělá původně Andrzej, já si to někdy oddělím a škvarky pomelu. :lol:

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 20.02.11 09:03

Milošku, a jak toto sádlo používáš? Škvarky necháváš v sádle nebo je vybíráš?

 
gmp
1603 příspěvků 19.02.11 21:14

Schovávám v ledničce, proto dělím jen z kila, vyjde mi to na dvě 07, l sklenice, jedna není plná. Déle jak měsíc, max. šest neděl to nikdá nevydrželo.

 
goro
82 příspěvků 19.02.11 21:07

jak to, prosím, dlouho vydrží, když se to hned nesní?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Cuketové placky Cuketové placky
Kuřecí stehna na kari s mandlemi Kuřecí stehna na kari s...
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz