Recept Kořeněné sádlo - Smalec ziołowy Pra

Polská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Sádlo pokrájíme na kostky, na pomalém ohni klasicky vytopíme, škvarky by neměly ještě hnědnout.
Jablka oloupeme, pokrájíme na plátky. Dříve namočené švestky také nakrájíme na plátky.
Sádlo stáhneme z plotny, přihodíme jablka, švestky, sůl a koření. Mícháme a mícháme, než sádlo začne tuhnout. Přelijeme do sklenek.

Recept je z kategorií: Konzervace Přílohy Vepřové maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 19.02.11 vloženo
  • 3694x zobrazeno

Ingredience

  • 1 kg sádla
  • 2 ks kyselá jablka
  • 2 sušené švestky
  • sůl
  • 1 KL majoránky
  • 1 KL tymiánu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Kořeněné sádlo - Smalec ziołowy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
goro
82 příspěvků 22.03.11 15:08

Sory, kostičky jablek změknou, od škvarků jsou na pohled k nerozeznání, švestek v předepsaném množství se mi zdá málo, v chladničce se to nekazí, chuť je mírně navinulá po těch jabkách, ale celkem mě to nezaujalo, možná, že bych toho ovoce přidal, ale nevimnevim, konečně proti gustu…

 
wydra  20.03.11 01:39

Alis :potlesk: :lol:

 
Alis
2617 příspěvků 19.03.11 19:37

Ještě to pořád tuhne????????????? 8-o :-)

 
goro
82 příspěvků 27.02.11 14:38

Jen co to ztuhne, dám vědět.

 
svato
1415 příspěvků 21.02.11 19:45

Tipla by som, že to ovocie sa totálne rozvarí na kašu a masť ochutí. Wydra, na kolená si to nemaž, môže to byť lepkavé a okrem toho, na tých Tvojich výletoch by to priťahovalo hmyzy. :think:

 
anickav
2904 příspěvků 21.02.11 10:43

Ja som z tvojho recepisu akosi vedľa, sa priznám. Vôbec si tú chuť neviem predstaviť…tých jabĺk je tam dosť, slivky iba 2 kusy. Čo sa stane s jablkami v horúcej masti? Scvrknú sa, pustia šťavu? Plátky jabĺk nenatriem na chleba ani na koleno…

 
gmp
1603 příspěvků 20.02.11 13:07

Wydřičko, zviřátko mé oblíbené, zákonem chráněné. Nahrálas mi na tvrdou smeč. Leč my vystaršení pánové jsme tolerance sama 8-)

 
wydra  20.02.11 12:40

A na co se to pak :-P maze? Na kolena nebo na chleba?

 
gmp
1603 příspěvků 20.02.11 10:32

Ivi jako pomazánku i se škvarkama, tak to dělá původně Andrzej, já si to někdy oddělím a škvarky pomelu. :lol:

 
iva  20.02.11 09:03

Milošku, a jak toto sádlo používáš? Škvarky necháváš v sádle nebo je vybíráš?

 
gmp
1603 příspěvků 19.02.11 21:14

Schovávám v ledničce, proto dělím jen z kila, vyjde mi to na dvě 07, l sklenice, jedna není plná. Déle jak měsíc, max. šest neděl to nikdá nevydrželo.

 
goro
82 příspěvků 19.02.11 21:07

jak to, prosím, dlouho vydrží, když se to hned nesní?

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Cuketové placky Cuketové placky
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz