Recept Kořeněné chipsy z plantainu

(Hodnoceno 1x) Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Plantainy oloupejte. Odřízněte a odhoďte konce, pak ovoce nakrájejte na kolečka trochu šikmo, aby vznikly větší plátky. Olej na smažení nalijte do malé pánve do výšky asi 1 cm. Olej zahřejte, aby byl velmi horký, celou dobu jej pozorně sledujte. Zkuste jej opatrným vložením plátků plantainu; měl by plavat a olej kolem něj by měl okamžitě pěnit.. Plátky plantainu smažte po malých dávkách, jinak teplota oleje klesne. Když jsou zlatohnědé, vyjměte je z oleje děrovanou lžící a usušte na papíře. Prášek chilli smíchejte se skořicí. Plantainové chipsy vložte na servírovací talíř, posypte je směsí chilli a skořice a hned podávejte s miskou ostré omáčky chilli k namáčení. Plantainy jsou škrobovitější než banány, s nimiž jsou příbuzné, a před jídlem se musí uvařit. V Latinské Americe se toto ovoce používá podobně jako brambory. Tento pokrm ma milou sladkou chuť, jejímž protikladem je ostrá chuť omáčky z chilli. Slupka plantainu je velmi tmavá, skoro černá, když je ovoce k jídlu. Koupíte-li je zelené, nechejte je před použitím pár dnů zrát při pokojové teplotě.

Recept je z kategorií: Teplé předkrmy

Nahlásit recept

  • 02.05.04 vloženo
  • 5209x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 velké plantainy
  • olej na smažení
  • 2,5 ml nebo 1/2 lžičky mletého chilli
  • 5 ml nebo 1 lžička mleté skořice
  • ostrá omáčka chilli jako dip

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Bento 1.10.12 14:25

Vsetci si chvalili plantain cipsy, chutili viac ako stejk.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Kořeněné chipsy z plantainu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Houbová smaženice Houbová smaženice
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz