Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Pampeliska191 Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Plantainy oloupejte. Odřízněte a odhoďte konce, pak ovoce nakrájejte na kolečka trochu šikmo, aby vznikly větší plátky. Olej na smažení nalijte do malé pánve do výšky asi 1 cm. Olej zahřejte, aby byl velmi horký, celou dobu jej pozorně sledujte. Zkuste jej opatrným vložením plátků plantainu; měl by plavat a olej kolem něj by měl okamžitě pěnit.. Plátky plantainu smažte po malých dávkách, jinak teplota oleje klesne. Když jsou zlatohnědé, vyjměte je z oleje děrovanou lžící a usušte na papíře. Prášek chilli smíchejte se skořicí. Plantainové chipsy vložte na servírovací talíř, posypte je směsí chilli a skořice a hned podávejte s miskou ostré omáčky chilli k namáčení. Plantainy jsou škrobovitější než banány, s nimiž jsou příbuzné, a před jídlem se musí uvařit. V Latinské Americe se toto ovoce používá podobně jako brambory. Tento pokrm ma milou sladkou chuť, jejímž protikladem je ostrá chuť omáčky z chilli. Slupka plantainu je velmi tmavá, skoro černá, když je ovoce k jídlu. Koupíte-li je zelené, nechejte je před použitím pár dnů zrát při pokojové teplotě.
Recept je z kategorií: Teplé předkrmy
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.10.12 14:25
Vsetci si chvalili plantain cipsy, chutili viac ako stejk.
Líbí se mi Uvaření se již líbí 3 labužníkůmOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Kořeněné chipsy z plantainu